Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Κρήτη: Έχασε το γιο του και τώρα θα πληρώσει το δάνειό του - Η απόγνωση του πατέρα

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες καθώς η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα επιφέρει μεγάλη κοινωνική αναταραχή παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Μεγάλο πρόβλημα όμως θα αντιμετωπίσουν και οι εγγυητές των δανείων σε περίπτωση που ένας δανειολήπτης δεν θα μπορεί να πληρώσει το δάνειο που έλαβε.
Σημαντικότατο θέμα στην ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων δημιουργείται όταν εμπλέκονται και άλλα άτομα, τα οποία είτε υπέγραψαν ως συνοφειλέτες είτε ως εγγυητές είτε στην περίπτωση που πρόκειται για τους κληρονόμους του οφειλέτη όταν επήλθε θάνατός του.
Αυτά τα ζητήματα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, με πολλούς δανειολήπτες να επικοινωνούν με το σταθμό για να θέσουν τα ερωτήματά τους στην πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιώαννα Μελάκη που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή.
Τραγική περίπτωση ένας πατέρας που έχασε τον 23χρονο γιο του και ο οποίος τώρα καλείται να πληρώσει ένα δάνειο στο οποίο υπέγραψε ως εγγυητής. Στην αρχή ο ηλικιωμένος ρώτησε την κ.Μελάκη τι γίνεται με τους εγγυητές των δανείων. Όταν έλαβε την απάντηση ότι δυστυχώς έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με το πρόσωπο που έλαβετο δάνειο ξέσπασε σε κλάματα αποκαλύπτοντας ότι ρωτούσε γιατί έχασε το γιο του ο οποίος σκοτώθηκε όπως είπε και τώρα έχει αναλάβει ένα δάνειο που είχε λάβει ο 23χρονος σαν εγγυητής. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα είμαι φτωχός είπε με τρεμάμενη φωνή.
Άλλη μια ακροάτρια με αγωνία ρώτησε, όχι για το σύζυγό της ο οποίος δεν μπορεί να αποπληρώσει δάνειο που πήρε από τράπεζα αλλά για τους δύο εγγυητές του δανείου που κινδυνεύουν με μέτρα πλειστηριασμού ή άλλων κατασχετήριων μέτρων
Σε 99 από τις 100 περιπτώσεις, ο εγγυητής τραπεζικού δανείου –σύμφωνα με όσα υπέγραψε- ευθύνεται στον ίδιο βαθμό με τον πρωτοφειλέτη και η δανείστρια μπορεί, κατ΄ απόλυτη επιλογή της, να ζητήσει να ικανοποιηθεί από την περιουσία του εγγυητή χωρίς να ξεκινήσει κάν εκτέλεση κατά του πρωτοφειλέτη Για να προστατευτούν οι εγγυητές των δανείων , θα πρέπει να υποβάλλουν και αυτοί αυτοτελή αίτηση για υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Στην περίπτωση που υπαχθεί κάποιος στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς να υπαχθούν οι εγγυητές των δανείων , οι πιστωτές σας θα έχουν το δικαίωμα να εισπράξουν από αυτούς το ποσό που θα απομείνει, μετά την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει ο κύριος δανειολήπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: