Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Έχασε τον ρόλο και τον στόχο του ο Αγροτικός Αύγουστος,









  Μέλη του Δ.Σ της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επισκέφθηκε  σήμερα 30 Αυγούστου , τον Αγροτικό Αύγουστο στην Πλατ.1866  Χανιά, προκειμένου να έρθει  σε επαφή με τους εκθέτες των  παραγωγικών προϊόντων .
  Η διαπίστωση  της ΄Ένωσης , από την όλη εικόνα, υπήρξε  άκρως απογοητευτική, το όλο τοπίο  δεν ενέπνεε θετική αύρα , για  τον ντόπιο και ξένο καταναλωτή, λίγοι οι εκθέτες, τα προϊόντα επαναλαμβανόμενα κυρίως (τυροκομικά- μέλι, αρτοσκευάσματα ,λάδι )
 Συγκεντρωτικά μπορούμε να πούμε  ότι , ο φετινός,  Αγροτικός Αύγουστος, έχασε τον ρόλο και τον στόχο του ,των τότε εμπνευστών του, που οραματιζόταν  μία έκθεση αγροτικών παραγωγικών προϊόντων "θεσμό" και όχι μία έκθεση "αλαλούμ"  προϊόντων  (βιομηχανικά)περασμένων ετών , και μία "μίζερη " έκθεση σημερινή  εικόνα.
  Θετικό και βελτιωμένο  σημείο που οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε υπήρξε, αφενός  η παρουσία στην έκθεση  πιστοποιημένων και τυποποιημένων  προϊόντων, αφετέρου τα χαμογελαστά πρόσωπα  των εκθετών (οι οποίοι απλόχερα καλούσαν τον κόσμο σε δοκιμή του εκτεθειμένου προϊόντος)  όμως,  αυτό δεν φθάνει για τον  καταναλωτή του σήμερα, ο σημερινός  καταναλωτής ζητά κάτι διαφορετικό  , γιαυτό  ο Αγροτικός Αύγουστος, χρειάζεται αλλαγή από την βάση , διότι η σημερινή αποτύπωση μόνο την φτώχεια και την μιζέρια του όλου πλαισίου δείχνει.
 Ως ΄Ενωση Καταναλωτών Κρήτης  , ευθύνες δεν ρίχνουμε σε κανένα από τους διοργανωτές,ούτε θέλουμε  να προσθέσουμε στο γκρί της εικόνας, περισσότερο μαύρο, όμως ,οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την κάποια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων, αλλά δεν φθάνει τουλάχιστον σε εμάς ως καταναλωτές.
 Χρειάζεται αλλαγή της εικόνας , χρειάζεται  οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουν το θέμα από νέα βάση , νέο ξεκίνημα και ξεκαθάρισμα σε ποιους καταναλωτές απευθύνεται, διότι η σημερινή εικόνα μας οδηγεί ότι, τρέχουν οι διοργανωτές  να παρουσιάσουν γρήγορα και εποχιακά , κάποια προϊόντα προκειμένου να "πιάσουν" κάποιους τουρίστες ευκαιριακά, και όχι για τους Έλληνες καταναλωτές, για τους ντόπιους καταναλωτές.
  Τέλος ,ως ΄Ενωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τονίζουμε ότι είμαστε δίπλα στους θεσμούς , (τοπική αυτοδιοίκηση. εκπροσώπους του αγροτικού τομέα, Επιμελητήριο κ.α )θέλουμε  να βοηθήσουμε  για να αλλάξει η εικόνα του Αγροτικού Αυγούστου στα Χανιά,, για το συμφέρον των  αγροτών αλλά και των καταναλωτών.
  

                Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                      Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: