Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ενα βροντερό Οχι από τους καταναλωτές στην Επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλατος


Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

  Φτωχύνανε τις χώρες του Νότου της Ε.Ε , με την οικονομική ύφεση, θέλουν να δώσουν στις Χώρες αυτές  και την χαριστική βολή, με τις ποσοστώσεις στο γάλα.Μπορεί να θίγει άμεσα τις παραγωγικές τάξεις ( κτηνοτρόφους και άλλα συναφή επαγγέλματα)αλλά εκείνοι που θίγεται περισσότερο είναι η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών.
  Το έχουμε πει και το βροντοφωνάζουμε διαρκώς και στα ξένα αλλά και στα ντόπια  συμφέροντα ότι δεν θα αφήσουμε  κανένα καιροσκόπο και κερδοσκόπο  να παίζει με την υγεία του ΄Ελληνα καταναλωτή , του καταναλωτή που κάτω από την συνεχώς διαμορφούμενη Ευρωπαϊκή και ντόπια νομολογία, χάνει διαρκώς δικαιώματα.Δεν θα αφήσουμε κανένα καταναλωτή χωρείς να γνωρίζει τα δικαιώματά του και να τα διεκδικεί.Δεν θα αφήσουμε χωρίς συμπαράσταση, κανένα παραγωγό κτηνοτρόφο μόνο,απέναντι στην καταστροφική γι ατούς νομοτεχνία της Συγκυβέρνησης.
  Μιλάει η Κυβέρνηση,  για ανάπτυξη μέσα από την παραγωγή  για να βγει η πατρίδα στις Αγορές. Μιλάει η Κυβέρνηση για φτηνό καλάθι της νοικοκυράς , μιλάει η Κυβέρνηση για πρωτογενές πλεόνασμα,  δεν μας πείθει ούτε  εκείνη ούτε τα μέσα που έχει στρατεύσει να παπαγαλίζουν το δικό της ρητό, διότι με την απελευθέρωση των αγορών και τις αθρόες εισαγωγές διαφόρων προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, δεν είδαμε τίποτα το καλύτερο δεν είδαμε "οικονομική ανάσα" μόνο ανεξέλικτη αγορά και συνεχώ ακρίβεια . Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας φέρουν ανασφαλή προϊόντα, από τρίτες Χώρες, με το σκεπτικό ότι θα ΄ρίξουν τις τιμές, εις όφελος του καταναλωτή ,τάχα ότι τα Ελληνικά προϊόντα ήταν ακριβά αλλά και να απαξιώσουν την εργασία του ΄Ελληνα πολίτη, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν   τον καταναλωτή από την απασχόληση, να τον οδηγήσουν σε αγορές ξένων συμφερόντων, χαμηλότερης ποιοτικής αξίας αγαθών .τρώμε κινέζικα και Βουλγάρικα προϊόντα, γιατί δεν έχουμε γίνει πλέον φτωχοί, αφού στερούμαστε την απασχόληση.
 Το Ελληνικό γάλα, ίσως είναι η τελευταία παραγωγική δραστηριότητα της παραγωγής Ελλάδος.
  Τα είχαμε όλα, ήρθε και η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. Επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλατος.Για να φτηνίσει το γάλα, να ρίξουμε την ποιότητα; Για να τελειώνουμε τον ΄Ελληνα κτηνοτρόφο, για να τον στείλουμε και αυτόν στην μη πιστοποιημένη ανεργία, γιατί πρέπει να βοηθήσουμε τις άλλες χώρες γιατί το μεταφερόμενο γάλα από Γερμανία και Γαλλία είναι φτηνότερο και μάλιστα όταν προέρχεται από χώρες που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;
Τάχα φταίει ο "παμπόνηρος" ΄Ελληνας κτηνοτρόφος ,ο οποίος ΄δίνει  και εκείνος μέσα στην ύφεση και οικονομική κρίση της Χώρας , τον αγώνα της επιβίωσης. Αυτός φταίει και πρέπει να εξαφανιστεί;
 Με την επιμήκυνση της ημερομηνίας, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εισάγουν, οι εισαγωγείς γάλα από όπου θεωρούν φτηνότερο, να έχουμε γάλα χωρίς διατροφική αξία για τα παιδιά μας, από από χώρες χωρίς αφαλείς προδιαγραφές, εις βάρος της ποιότητας, της υγείας, αλλά και της τσέπης εμας των καταναλωτών, αλλά βασικά στην εξολόθρευση των παραγωγικών δομών της χώρας και της τελικής άλωσης της..που θα είναι πολύ ποιο επώδυνη γιατί είναι η οικονομική εξολόθρευση.
Δεν θέλουμε σωτήρες της σκέπη μας ,θέλουμε περιφρούρηση της ασφάλειας των προσφερομένων αγαθών στην αγορά και προστασία της υγείας μας.
  Φτάνει πλέον το "παραμύθι" και η κακή πολιτική, εις βάρος των παραγωγής των αγαθών του τόπου μας και εμάς των καταναλωτών.
 Κύριοι της εξουσίας , σκύψτε πάνω από τα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών,επί της ουσίας αναλύστε το κοστολόγιο των κτηνοτρόφων μας, αξιοποιείστε στις αγορές του κόσμου τα δικά μας κτηνοτροφικά προϊόντα, μη "σκύβετε " συνεχώς υπηρετώντας ξένα συμφέροντα , αφανίζοντας ένα ένα κλάδο της Ελληνικής παραγωγής, της Ελληνικής οικονομίας, προστεύψτε τον Έλληνα καταναλωτή , μη ξεπουλάτε όσο- όσο την Πατρίδα, διότι πατρίδα είναι και η κτηνοτροφία. Δώστε την πρέπουσα αξιοπρέπεια τόσο στον ΄Ελληνα κτηνοτρόφο, αναδείξετε στις αγορές του κόσμου τα Ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα,  πείτε και μια φορά όχι στην λατρεία των ξένων Αφεντικών.
  Τέλος εμείς  ως καταναλωτές της Κρήτης, μιας περιοχής με πλούσια κτηνοτροφικά προϊόντα, διεθνή γνωστά,  και με κτηνοτρόφους της δύσκολης επιβίωσης, λόγω υψηλού κοστολογίου των ζωοτροφών , αλλά και γενικότερα των συνθηκών που βιώνουν στην Ελλάδα της κρίσης, λέμε ΟΧΙ στην  Επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλατος καθώς είναι μία πραγματική "συναλλαγή" δεν προσφέρει καμία οικονομική ανάσα στον καταναλωτή ,αντίθετα μάλιστα "παίζεται" η διατροφική του ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: