Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση δανειολήπτριας από το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων



Σημαντική και ουσίας είναι η υπαρ.5/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου Χανίων, η οποία έρχεται να δικαιώσει δανειολήπτρια, συμβασιούχο υπάλληλο σε παιδικό Σταθμό στον Δήμο Αποκορώνου, η οποία έκανε χρήση του Νόμου 3869/2010 (ν.Κατσέλη) και στην εξωδικαστική διαδικασία, ζήτησε την μέριμνα και την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας το Οικονομοτεχνικό σχέδιο ,δεν βρήκε ανταπόκριση από τις πιστώτριες Τράπεζες της δανειολήπτριας, με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια,να ζητήσει την ρύθμιση των οφειλών της στο Ειρηνοδικείο Βάμου, με την συνδρομή της Δικηγόρου των Χανίων κ. Σταυρούλας Καλαιτζαντωνάκη,εξωτερική συνεργάτης της ΄Ενωσης.
Συγκεκριμένα: ¨Η δανειολήπτρια ,είναι Συμβασιούχος Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Αποκορώνου ,με σύζυγο άνεργο από το 2010, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, με εισόδημα από την εργασία της 950 Ευρώ και 250 από ενοίκιο κατοικίας,που διαθέτει στην περιφέρεια της Αττικής, επίσης διαθέτει , ένα οικόπεδο εκτάσεως 213, 60 τ.μ στο Δήμο Κορονθίας.στην διάθεσή της ακόμα έχει ένα ΙΧΕ DAEWOO 1200 ce έτους πρώτης κυκλοφορίας το 2000 και με χρέος σε δύο Τράπεζες, συνολικού ύψους 34.423,54 Ευρώ σε πιστωτική κάρτα, και δάνειο, Η Οικογένεια αυτή διαμένει σε οικία μισθωμένη σε περιοχή του Ν.Χανίων, στο ποσό των 250 Ευρώ/μήνα.
Το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων ,με την δεύτερη απόφαση σε επίπεδο ενδοχώρας, έκρινε ότι, η συγκεκριμένη δανειολήπτρια βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών της και λαμβάνοντας υπόψη του, εισοδήματος της και εν γένει ,την οικογενειακή της κατάσταση αποφάσισε αφενός την ρύθμιση των οφειλών της (,να πληρώσει 280 Ευρώ/μήνα για τέσσερα χρόνια το συνολικό ποσό 13.440 Ευρώ), να της χορηγηθεί περίοδος χάριτος τριών ετών ,εξαιρεί από την ρευστοποίηση την πρώτη κατοικία(διαμέρισμα στην περιφέρεια της Αττικής)καθώς και την μη ρευστοποίηση του οικοπέδου της στο Δήμο Κορινθίας, καλώντας την να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους, σε βάθος οκταετίας( για 96 μήνες) το ποσό των 218,58 Ευρώ /μήνα συνολ ποσού 18.983,68 δηλαδή έχουμε και «¨κούρεμα «περίπου 2000 Ευρώ.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει για μια ακόμα φορά δικαίωση,για μια ακόμα φορά απορρίπτονται οι αιτιάσεις και η μη ορθή ορθή ενημέρωση των Τραπεζών, (για ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ) των εχόντων περιουσιακά στοιχεία και η άρνησή των Τραπεζών να εμμένουν στην διασπορά φόβου,συνεχίζοντας να αποφεύγουν να ρυθμίσουν τις οφειλές στα χρέη των καταναλωτών,
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου, έρχεται να βροντοφωνάξει ότι οι καταναλωτές έχουν «κιβωτό» και αυτή είναι οι αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, γιαυτό δανειολήπτες, κάνε τε το βήμα υπαχθεί τε στο Νόμο, οι Τράπεζες τον έχουν ορίσει μονόδρομο!!! δεν νομίζουμε ότι πρέπει να συνεχίζουν…ούτε να απειλούν, ούτε να καταπατούν δικαιώματα, ούτε να εισπράττουν ληστρικά επιτόκια, μα προπάντων να κωφεύουν , στην φωνή μας, στην φωνή των καιρών!!! στην εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών.-

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στον Ν. 3869/2010 ΚΑΤΣΕΛΛΗ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΙΝΚΑ –ΔΤ 332/13.01.12


Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Νίκαιας (απόφαση υπ’ αρ. 12/2011).

Η δανειολήπτρια διατηρούσε επιχείρηση καφενείο ψητοπωλείο, και είχε διακόψει τη δραστηριότητα 1 χρόνο νωρίτερα, την 13.02.2009, είχε δε ήδη λάβει και καταναλωτικό και επαγγελματικό δάνειο. Απευθύνθηκε στο γνωστό ΙΝΚΑ το οποίο ως συνδράμων φορέας ολοκλήρωσε το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μετά την άρνηση συμβιβασμού της EUROBANK τράπεζας, η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου του ΙΝΚΑ Φώτη Σπυρόπουλου.

Στις 2.11.2011 η αιτούσα παραστάθηκε στη συζήτηση στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας με την πληρεξουσία δικηγόρο της – συνεργάτιδος του κ. Φώτη Σπυρόπουλου – κα Παναγιώτας Προβατάρη Τηλ. 211 013 5653

Ο Ειρηνοδίκης Νίκαιας, ερμηνεύοντας σωστά τον νόμο με την υπ’ αρ. 12/2011 απόφαση,
έκανε δεκτή την αίτηση και:

1. διέγραψε περίπου το 20% των χρεών της,
2. έδωσε περίοδο χάριτος πάνω από δύο χρόνια για μέρος του ποσού και
3. όρισε μηδενικές καταβολές μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 για το υπόλοιπο ποσό, εφόσον βέβαια δεν συντελεστεί η απίθανη περίπτωση εκποίησης ενός μελλόκτιστου, ασήμαντης αξίας, πλυσταριού 10 τ.μ. στη Νίκαια!!!

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της αιτούσας προερχόταν από επαγγελματικό δάνειο το οποίο είχε λάβει, ενώ διατηρούσε ψητοπωλείο καφενείο.

Είναι η πρώτη απόφαση που προβαίνει σε ρύθμιση και επαγγελματικού δανείου ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν άκρως αντίθετες απορριπτικές αποφάσεις.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο στους δανειολήπτες για ρύθμιση των χρεών τους ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς την Κυβέρνηση

-

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έστειλε επιστολή -παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού κ/Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργών Οικονομικών , αλλά και κοινοποιείται και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ.Λουκά Παπαδήμο,καλώντας τους να ρίξουν το βλέμμα τους στα Ελληνικά νοικοκυρά, που ζουν κάτω από τα όρια της Φτώχειας και της εξαθλίωσης και να πάρουν άμεσα μέτρα, μέτρα στήριξης μέτρα επιβίωσης, μέτρα λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέτρα λειτουργίας ισόρροπα της αγοράς, καταπολέμησης των καρτέλ, μέτρα ανάπτυξης, μέτρα μείωσης των συντελεστών του Φ.Π.Α σε είδη άμεσης βιοτικής ανάγκης των νοικοκυριών.

Στην επιστολή - παρέμβαση η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταξύ των άλλων αναφέρει

Αξιοσέβαστοι κύριοι,

Γνωρίζουμε όλοι ,ότι η Χώρα μας, περνά κρίσιμες οικονομικά ώρες, αλλά ποιο κρίσιμες ώρες περνά ο ίδιος ο λαός της, οι πολίτες της, που καθημερινά οι περισσότεροι από αυτούς, ζουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για μας την κοινωνία, μέλημά μας δεν είναι πως θα ισορροπήσουμε ως Χώρα, Πολιτικά και Οικονομικά, αυτό ανήκει σε σας τους πολιτικούς, εμάς έγνοια μας είναι να σας πείσουμε ότι η ασκούμενη διαχρονικά πολιτική στην Χώρα μας ,έριξε σήμερα τους ΄Ελληνες καταναλωτές, έξω από την αγορά, έξω από την απασχόληση,συμπερασματικά σήμερα πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στην ουρά μιας κοινωνικής δομής για ένα πιάτο φαΐ (πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησία δήμους κ.λ.π).

Επειδή η παραπάνω εικόνα μόνο θλίψη μας προκαλεί, και πιστεύουμε ότι αφενός δεν αξίζει στους ΄Ελληνες καταναλωτές, αφετέρου η περίθαλψη των "συσσιτίων" και σε κάποια μέρη και η στέγαση, είναι προσωρινή ενισχυτική επιβίωσης, δεν είναι μέτρο σωτηρίας για την Ελληνική κοινωνία, σας καλούμε αυτή την ώρα, να στρέψετε το βλέμμα σας και την πολιτική σας στα "Ελληνικά νοικοκυριά" που ζουν κάτω από τα όρια της Φτώχειας και της εξαθλίωσης , να πάρετε μέτρα στήριξης, σαφώς ο Νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι μία ανάσα γι αυτά, αλλά οφείλετε να πάρετε και μέτρα επιβίωσης, μέτρα λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέτρα λειτουργίας ισόρροπα της αγοράς, καταπολέμησης των καρτέλ, μέτρα ανάπτυξης, μέτρα μείωσης των συντελεστών του Φ.Π.Α , με αντίστοιχη μείωση της τιμής , σε είδη άμεσης βιοτικής ανάγκης (νερό, λάδι, αλεύρι, μακαρόνια ,ρύζι, ψωμί, κ.α) που μοιράζονται καθημερινά στους πτωχεύσαντες ΄Ελληνες πολίτες από τις κοινωνικές δομές.

Δεν είναι δυνατό είδη πρώτης βιοτικής ανάγκης να βρίσκονται στον συντελεστή 13%, όταν ο ΄Ελληνας άνεργος πολίτης δεν έχει ένα Ευρώ και τρέχει στα συσσίτια των κοινωνικών δομών για ένα πιάτο φαγητό!!!

Αξιότιμοι κύριοι,

Γνώμη μας είναι ότι ,Οφείλετε παρά τις απαιτήσεις των δανειστών μας και την μέριμνα σας να φερθούμε αξιόπιστοι ως Χώρα σαυτούς, να σεβαστείτε τους ΄Ελληνες πολίτες, στην πραγματικότητα τους έχετε αδικήσει. Οφείλετε, να φέρετε νέα εφαρμόσιμη νομοθεσία, νομοθεσία που το σύστημα της, θα είναι ορθολογικότερο αποτελεσματικότερο,
που θα δημιουργεί εσωτερική παραγωγή, απασχόληση , ανάπτυξη ,δε πρέπει να μιλάμε για "γκετοποίηση" των Ελλήνων πολιτών, άνοιγμα κοινωνικών στρατοπέδων, για ένα πιάτο επιβίωσης, και την δημιουργία μία ομαδικής στέγασης.

Ζούμε πρωτόγνωρες απερίγραπτες καταστάσεις και ως Χώρα αλλά και ως πολίτες της Χώρας, σκέψη μας δεν θα πρέπει να είναι η επούλωση των πληγών που αφήνει η καταιγίδα της ύφεσης αλλά ο άμεσος σχεδιασμός νέων αφετηριών παραγωγής αλλά και σωστής οικονομοτεχνικής πολιτικής με πρώτο βήμα της μείωσης των συντελεστών του Φ.Π.Α, , που και εργασία θα προσφέρουν στους ΄Ελληνες πολίτες , για να δημιουργηθεί η Ανάπτυξη που όλοι προσδοκά με, αλλά και ξεπέρασμα από την κρίση και την ύφεση θα πετύχουμε ως Χώρα να έχουμε.

Καταγγελίες για Τράπεζες -Υσπρακτικές !!!!

Καταναλωτές !!!! Δανειολήπτες!!!
Στείλτε μας τα παράπονα σας, τηλεφωνικά ,με email (epkxan@gmail.com), ή στο Φαξ 2821092306. από την εμπλοκή σας με Tράπεζες και Εισπρακτικές εταιρίες, για να εξεταστούν από το Νομικό Τμήμα της ΄Ενωσης μας , και σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων σας , να πιεστούν με τα νόμιμα μέσα ,να καταγγελθούν δημόσια, ,αλλά και να οδηγηθούν στις αρμόδιες Αρχές για τα περαιτέρω:
Στείλτε μας, αριθμούς τηλεφώνου από όπου σας καλούν εισπρακτικές εταιρίες, και το όνομα του προσώπου που επικοινώνησε μαζί σας ,και δεν κράτησε τους "κανόνες" της νόμιμης επικοινωνίας για να παρέβουμε στα πρέποντα.

Βοηθήστε να προστατευτούν όσοι είναι θύματα Τραπεζών - Εισπρακτικών εταιριών.

Καταγγελία εναντίον τράπεζας που παρακράτησε το επίδομα ανεργίας για εξόφληση χρέους



Καταγγελία για την την πρακτική Τράπεζας ότι παρακράτησε από λογαριασμό ανέργου, το μηνιαίο επίδομα που δικαιούται, για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του...
χωρίς εντολή και συναίνεση του ίδιου, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του, έφτασε στα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Σύμφωνα με αυτή, ότι ο εν λόγω άνεργος δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, και είναι φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο.

Η παρέμβαση της Ένωσης , μετά την τηλεφωνική αλλά και έγγραφη καταγγελία του μέλους της ,προς την εν λόγω Τράπεζα , υπήρξε άμεση και το πρόβλημα ελύθη.΄

Ανακοίνωση της Ένωσης

Με ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι παρόλο που το θέμα είχε θετική έκβαση για τον άνεργο το παράπονο και η δημόσια διαμαρτυρία και κατακραυγή παραμένει και η πρακτική καταγγέλλεται ,για να μη επαναληφθεί ούτε από την ίδια, αλλά και ούτε από άλλη Τράπεζα.

και συνεχίζει

"Η ΄Ενωση ,το θεωρεί "εκμετάλλευση" εκ μέρους της συγκεκριμένης Τράπεζας, λόγω του γεγονότος ότι ο άνεργος πελάτης της Τράπεζας, μη εκ δόλου σκεπτόμενος δεν άλλαξε Τράπεζα για να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, εκ μέρους του ΟΑΕΔ αλλά παρέμεινε στην ίδια.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τις Τράπεζες, αφενός να μη αυθαιρετούν αφετέρου να μη μας διαφημίζουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αλλά έμπρακτα να μας το αποδεικνύουν,διότι ς βάσει του παραπάνω γεγονότος εμείς κάτι άλλο βιώνουμε".

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εξω απο τα δόντια: Δικαίωση συνταξιούχου αστυνομικού, δανειολήπτη, απ...

Εξω απο τα δόντια: Δικαίωση συνταξιούχου αστυνομικού, δανειολήπτη, απ...: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 Το Ειρηνοδικείο Κολυμβαρίου Χανίων, με την υπαρ 29/2011,ιστορική απόφασή του,( είναι η πρώτη από δικαστήριο της...

ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνα μανιτάρια που διακινούνται μέσω LIDL

Την άμεση απόσυρση από την αγορά μανιταριών, τα οποία δεν έχουν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία με συνέπεια να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών, αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).



Πρόκειται για μανιτάρια σε κονσέρβα με εμπορική ονομασία FRESHONA, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία Lidl και αναγράφουν «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr». Η ημερομηνία λήξης τους είναι 31.12.2014 και παραγωγός μια πολωνική εταιρεία.



Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωσή του, το πρόβλημα εντόπισε στην γραμμή παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος η ίδια η Lidl, στο πλαίσιο αυτοελέγχων που έκανε.



Όπως διαπίστωσε, το πρόβλημα υφίσταται τους τελευταίους 10-11 μήνες. Έτσι, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.



Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για το όλο θέμα το βράδυ του Σαββάτου, κατά τις 22.30, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).



Το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στα μανιτάρια υποδηλώνει πως υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.



Γι' αυτό τον λόγο, συνιστά σε όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα μανιτάρια αυτά να μην τα καταναλώσουν.

H ¨ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα Συλλογικών Οργάνων Ηράκλειο 27 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ. οικ. 9430/3623
Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
Πληροφορίες

Τηλέφωνα
Fax
e-mail :Πλατεία Ελευθερίας
:712 01
: Νίκη Βαρδιάμπαση,
Μύρων Φασουλάς
:2813-400.233, 234
:2813-400232
:tyso@pkr.gov.gr
ΠΡΟΣ:
ΚΟΙΝ.: 1. Περιφερειάρχη Κρήτης
2. Αντιπεριφερειάρχες
3. Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
4. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
5. Βουλευτές Περιφέρειας Κρήτης
6. Ευρωβουλευτή κ. Σπύρο Δανέλλη
7. Μέλη Επιτροπής Διαβούλευσης
8. Δήμοι Περιφέρειας Κρήτης
9. Εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή
10. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας
11. Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών.
12. Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης
13. Διευθύνσεις Περιφέρειας Κρήτης
14. Νομική Υπηρεσία

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
ΘΕΜΑ: Αναβολή της Προγραμματισμένης για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόσκληση σε νέα συνεδρίαση την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012.
Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00 Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σας προσκαλούμε σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταριών) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν. 3852/10: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Γιώργος Πιτσούλης

Εισαγόμενες σάπιες σταφίδες Κίνας και πιπεριές Συρίας του Κώστα Χαρδαβέλλα




Δραματική μείωση παραγωγής αγροτικών προϊόντων
Εισαγόμενες σάπιες σταφίδες Κίνας και πιπεριές Συρίας

Οι φθηνές τιμές αγοράς των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς, οι ακριβές τιμές σε φυτοφάρμακα και μεροκάματα και η δραματική πτώση της κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων από το κοινό, λόγω των υψηλών τους τιμών στην ελληνική αγορά, έχει νεκρώσει τις καλλιέργειες και τη γεωργική παραγωγή.

Ο φαύλος κύκλος φθηνών τιμών αγοράς των προϊόντων από την πρωτογενή παραγωγή (αγρότες) και πανάκριβων τιμών μέχρι το ίδιο προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή (μεσολαβούν τρεις μεταπράτες από τον παραγωγό μέχρι το μανάβη) έχει μετατρέψει την ελληνική αγορά τροφίμων σε παράδεισο εισαγόμενων προϊόντων για τα οποία μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα εθεωρείτο η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή των προϊόντων αυτών. Και το χειρότερο είναι ότι μας στέλνουν σάπια και επικίνδυνα προϊόντα από το εξωτερικό.

Πέρυσι, σύμφωνα με κατάλογο του υπουργείου Εμπορίου, καταστροφής εισαγόμενων προϊόντων λόγω επικινδυνότητάς τους, που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τα εξής εισαγόμενα προϊόντα:

25 τόνοι φιστίκια προέλευσης Ιράν

19.5 τόνοι αμύγδαλα προέλευσης ΗΠΑ

2,5 τόνοι κουκουνάρι προέλευσης Τουρκίας

2,5 τόνοι πιπεριές προέλευσης Ιορδανίας

5,5 τόνοι φρέσκα φασολάκια, προέλευσης Τουρκίας και Ιορδανίας

6,3 τόνοι αμπελόφυλλα προέλευσης Τουρκίας

250 κιλά πιπεριές προέλευσης Συρίας

80 τόνοι σταφίδας προέλευσης Κίνας

32 τόνοι ελιές μαύρες προέλευσης Τουρκίας

Όταν λοιπόν η Ελλάδα, κατεξοχήν χώρα παραγωγής σταφίδας και ελιάς, φθάνει να εισάγει τα προϊόντα αυτά από την Τουρκία και την Κίνα, τότε κανένα Μνημόνιο και PSI δεν μπορεί να τη σώσει.

Διαβάστε επίσης: «Πλημμύρισε» το Σύνταγμα για λίγα κρεμμύδια και πατάτες

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Ομιλια Φωτη Αλεξοπουλου στα εγκαινια του Ευρωπαικου Κεντρου Καταναλωτη !

O K.Φωτης Αλεξοπουλος μαζι με την Ευρωπαικη Επιτροπο κ. Anna Pasara.

.
Στο Βημα ο Συνηγορος του Καταναλωτη κ.Ζερβεας !
Στο Βημα η Ευρωπαικη Επιτροπος Αννα Πασαρα (ΙΤΑΛΙΑ)
\
Καταμεστη η Αιθουσα του Νεου Ευρωπαικου Κεντρου Καταναλωτη .Διακρινονται ο κ.Φ.Αλεξοπουλος (ΙΝΚΑ ) κ.Ν.Τσεμπερλιδης (ΚΕΚΠΑ) ο Γενικος Γραμματεας Καταναλωτη κ.Δ.Σπυρακος .


Η Ομιλία του κ. Αλεξόπουλου πραγματοποιήθηκε στα Εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή .
Σας την παραθέτουμε μεταφρασμένη στα Ελληνικά λόγο ότι η ομιλία έγινε στα Αγγλικά .
Κυρία Άννα Πάσαρα
Κ.Επιτροπος
Καλωσορίσατε στην πανέμορφη χώρα μας .
Είπατε ότι έχετε ως Ευρωπαϊκή Επίτροπος επισκεφτεί πάλι την χώρα μας ,ελπίζω το καλοκαίρι να την επισκεφτείτε και ως απλός επισκέπτης και να θαυμάσετε ως απλός πολίτης την ζεστασιά και την φιλοξενία των πολιτών αυτής της χώρας ,άλλωστε η καταγωγή σας που όπως μας είπατε είναι από την γειτονική Ιταλία θα έλεγα ότι δεν διαφέρουμε και σε πολλά ως Λαοί.
Σας καλωσορίζω λοιπόν και σας εύχομαι να περάσετε καλά αυτό το λίγο διάστημα που θα μείνετε κοντά μας.
Κ.Γενικε Γραμματέα
Κ.Συνηγορε Καταναλωτή
Αγαπητοί συνάδελφοι
Κυρίες και Κύριοι

Είναι γνωστό ότι δεν είναι πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό κέντρο καταναλωτή επιχείρησε να στηθεί στην Ελληνική Επικράτεια .
Εγώ μόλις είχα πρωτοπάει ως νέο μέλος στο καταναλωτικό κίνημα όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή ανθούσε και δεχόταν καθημερινές καταγγελίες στα γραφεία του.
Σήμερα ξαναλειτουργεί υπό την εποπτεία του Συνηγόρου Καταναλωτή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο σας,και να ακούσετε τις εμπειρίες μας,καθώς και τις προτάσεις μας ώστε να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση αυτού του Εγχειρήματος που λέγεται ECC.
Αγαπητή κ.Πασαρα .
Από την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή στόχος είναι η διαφύλαξη του Τουρισμού,και της καταγγελίας του Ευρωπαίου Επισκέπτη από φαινόμενα αισχροκέρδειας ,κακής ποιότητας υπηρεσιών κ.λ.π
Πως μπορεί να γίνει αυτό
Καταρχάς η Ελλάδα έχει διαφορετικούς προορισμούς για διάφορους πολίτες των χώρων της Ε.Ε και όχι μόνο. .Π.Χ Κέρκυρα έχει Ιταλούς ,Χερσόνησος Ολλανδούς κ.λ.π .Όπως καταλαβαίνετε το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο θα πρέπει να ενσωματωθεί με προσωπικό που θα μιλά πολύ καλά αγγλικά ,και δεύτερη γλώσσα,την γλώσσα που θα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεψιμοτητας σε κάθε τουριστικό προορισμο.

Τέλος κ.Πασαρα θα γνωρίζεται ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν μια stampa(πινακίδα-σήμα) Του ΕΟΤ,χωρίς αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως π.χ rent a car,rent rooms ,k.l.p .
Θα ήθελα να δείτε την Πρόταση που θα σας κάνω ώστε να διαφυλάξουμε την σωστή, γρήγορη, αντιμετώπιση μιας καταγγελίας ενός ευρωπαίου καταναλωτή σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή κοινωνία και αγορά..
Η Πρόταση μου είναι η εξής :Ένας τετραψήφιος ευρωπαϊκός Αριθμός,αναρτημένος υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια της ευρωπαϊκής ένωσης ,που χωρίς αυτήν την πινακίδα να μην μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας τουριστικής επιχείρησης κανείς,ώστε να μιλάμε για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και τελειώνοντας για ένα ασφαλές τουριστικό προορισμό για κάθε έναν από εμάς.
Αυτή είναι η Πρόταση μου και Περιμένω την ανάλυση της ..
Ευχαριστώ για την Προσοχή σας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση συνταξιούχου αστυνομικού, δανειολήπτη, από το Ειρηνοδικείο Κολυμβαρίου Χανίων

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Το Ειρηνοδικείο Κολυμβαρίου Χανίων, με την υπαρ 29/2011,ιστορική απόφασή του,( είναι η πρώτη από δικαστήριο της ενδοχώρας), ήρθε να δικαιώσει συνταξιούχο...
του δημοσίου(π.αστυνομικό), πατέρα δύο παιδιών, με συνολικό χρέος σε δύο Τράπεζες 253.611.55 Ευρώ(από στεγαστικά -καταναλωτικά δάνεια0,, να γίνει δεκτό το σχέδιο διευθέτησης του ποσού του χρέους των 160.506,69 Ευρώ σε μία Τράπεζα όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αιτούντα δανειολήπτη, να εξαιρέσει από ρευστοποίηση την πρώτη κατοικία του, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά, καθώς και δεύτερη κατοικία 57 τ.μ, στο Αιγάλεω Αττικής, της οποίας μετέχει στην συγκυριότητα κατά ποσοστό 18,7%.
Συγκεκριμένα : Bάσει του περιεχομένου της απόφασης του Ειρηνοδικείου Κολυμβαρίου Χανίων, ο δανειολήπτης , επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, ύψους 253.611,55 Ευρώ προς δύο πιστώτριες Τράπεζες, και νοιώθοντας τον βραχνά του χρέους του, από δάνεια στεγαστικά και καταναλωτικά, ζήτησε να υπαχθεί με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο Νόμο 3869/2010 (ν Κατσέλη).Το εισόδημα του δανειολήπτη ήταν από την σύνταξή του ύψους 1.625,52 Ευρώ (μαζί με επικουρική των ¨δύοΤαμείων).περιουσιακά στοιχεία διαθέτει, είναι συγκύριος στο 50% της μοναδικής του κατοικίας αλλά και άλλης .
Ο οφειλέτης χρησιμοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010, και με την απόφαση του Ειρηνοδικείου πέτυχε:

1) Να σώσει ¨από την ρευστοποίηση την μοναδική του κατοικία, αλλά και την άλλη που είναι συν δικαιούχος , στην περιοχή των Αθηνών.
2)Να γίνει δεκτό από το δικαστήριο, το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης, των υφιστάμενων οφειλών του, όπως αυτό σχεδιάστηκε από το Οικονομοτεχνικό στελεχιακό δυναμικό της ΄Ενωσης,δηλ. να καταβάλλει το χρέος του ,σε 321 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 500 Ευρώ καθεμία και το υπόλοιπο των 6,69 Ευρώ στο τέλος σε μία δόση. καθώς η μία πιστώτρια Τράπεζα δεν προσήλθε εμπρόθεσμα να καταθέσει τις προτάσεις της (άρθρο 5 ν.3869/2010) έτσι τεκμαίρεται ότι έτσι η πιστώτρια Τράπεζα αποδέχεται την εξόφληση της συνολικής απαίτησης της ύψους 160.506,69 Ευρώ σύμφωνα με το δοκούν του δανειολήπτη.,
3)Όσο αφορά την οφειλή του δανειολήπτη,: προς την άλλη Τράπεζα, δεν επετεύχθη ρύθμιση, καθώς η οφειλή αυτή αναφέρεται σε καταναλωτικό δάνειο , που αναλήφθηκε τον τελευταίο χρόνο ,πριν την κατάθεση της αίτησης , και ανήκει στην εξαίρεση της ρύθμισης του χρέους βάσει του άρθρου 1 παρ.2 του Ν.3869.2010.
Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την χαρά της δικαίωσης του δανειολήπτη μέλους της, όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον δανειολήπτη, αλλά και της ίδιας και καλεί όλους τους δανειολήπτες να αισιοδοξούν και να ευελπιστούν και για την δική τους δικαίωση από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας.


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Joanne Melaki
Αύριο Πέμπτη 26-01-2012 και ώρα 6.50 στην εκπομπή μας , "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ " στην τηλεόραση Κύδων το Θέμα μας είναι: Οι εισπρακτικές εταιρείες στην ζωή του Καταναλωτή"

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Η Γενική Τράπεζα πιέζει εκφοβιστικά τους καταναλωτές με SMS"






αυτό αναφέρεται σε καταγγελία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και επισημαίνεται:

"΄Επειτα από την προώθηση στην ΄Ενωσή μας SMS, "Παρακαλούμε όπως εξοφλήσετε εντός 3 ημερών την οφειλή ποσού 262,88 για το δάνειο σας, αλλιώς θα προβούμε άμεσα σε νόμιμες ενέργειες" που παρέλαβε ηλικιωμένη δανειολήπτρια ,αγρότισσα σε χωριό του Ρεθύμνου, από την Γενική Τράπεζα , η οποίο εποικινώησε άμεσα με το Νομικό Τμήμα της ΄Ενωσης μας , εμείς ως ΄Ενωση μετά από την κραυγή αγωνίας και φόβου της δανειολήπτριας, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και λέμε,

Κύριοι των Τραπεζών, δεν νομιμοποιείστε να απειλείτε τους καταναλωτές, σταματήστε τις εφευρέσεις σας προσπαθώντας να σπείρετε τον τρόμο και την απόγνωση στους χθεσινούς πελάτες σας,, ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των χρεών τους βάσει του Ν.3869/2010,και βρίσκονται εν γνώση σας ένα βήμα πριν από το Ειρηνοδικείο.
Ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία με κανόνες και νόμους,, τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε και με αυτούς να πορευόμαστε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια υποκρύπτει δόλια-συμπεριφορά και είναι κοινωνικά απορριπτέα".-


--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Απάντηση

Απάντηση σε όλους

Προώθηση

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 10:59 μ.μ. (Πριν από 2 λεπτά)
[ima



Από το Γραφείο Τύπου της ΄Ενωσης
:
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!!!!! ΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Είχα Χρεος 7000 ευρω από πιστωτική κάρτα, εστειλα αιτηση για εξωδικαστικο συμβιμβασμό,σε μία Τράπεζα που φιλοτηθήθηκε να μου απαντήσει, γιατί από τις άλλες περιμένω
μου απαντησαν αναπροσαρμογη δηλ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ: ¨Διαρκεια αποπληρωμης 12 ετη ,τον πρωτο χρονο να δίνω σχεδον 40 ευρω ,ακουστε το υπολοιπο με το δευτερο χρομνο 60 ευρω ,τον τριτο 80 ευρω και απο τον τεταρτο και μετα 105 ευρω
Τελικά ο καταναλωτής θα δώσει 11.610 Ευρώ και αυτό αφορά ΡΥΘΜΙΣΗ....ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ "ΑΠΑΞΙΟΥΝ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ

Μονόδρομος για μας πλέον είναι οι Ομαδικές Αγωγές, αφού οι Τράπεζες πιστεύοντας ότι είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, δεν απαντάνε στις Εξωδικαστικές μας προτάσεις. ή απαντούν με τα δικά τους τενοτραπεζικά τεχνάσματα, δεν μας μένει παρά να χρησιμοποιήσουμε και εμείς τα όπλα μας.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ΄΄εχει την τεχνογνωσία, το θάρρος και την δύναμη αλλά και δικαιούται να ανοίξει αγωγές, Σύμφωνα με το νόμο 2251/94 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νόμο 3587/2007 μία Ένωση καταναλωτών που έχει τουλάχιστον 500 ενεργά μέλη και έχει εγγραφεί στο μητρώο ενώσεων καταναλωτών πριν από ένα τουλάχιστον έτος, μπορεί να ασκεί, κάθε είδους αγωγή για την προστασία των γενικότερων συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού (συλλογική αγωγή). Η αγωγή μπορεί να ασκηθεί και όταν η παράνομη συμπεριφορά προσβάλλει τα συμφέροντα τριάντα 30, τουλάχιστον, καταναλωτών.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έχει χιλιάδες μέλη .....

ΔT ",¨Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις"

Οι καταγγελίες των δικαιωμένων με δικαστικές αποφάσεις δανειοληπτών, κατά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Ε, διαδέχεται η η μία την άλλη , που φθάνουν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης .
Συγκεκριμένα:To Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε, αρνείται να υλοποιήσει το περιεχόμενο των αποφάσεων των δικαστηρίων, για την ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται περαιτέρω ανασφάλεια στους καταναλωτές, αλλά και καλλιέργεια παράτασης της οικονομικής αδυναμίας αυτών.Οι καταγγελίες αφενός αναφέρουν ότι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε, αρνείται την δεδικασμένη δόση να εφαρμόσει , αλλά και σε άλλες περιπτώσεις εξακολουθεί να εφαρμόζει την προηγούμενη παρακράτηση.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,έπειτα από αυτά ,κάλεσε με έγγραφό της (το οποίο κοινοποίησε και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) ,το Τταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε), να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων, επισημαίνοντας τις συνέπειες αυτής της άρνησης, αλλά και ακόμα και την ηθική υποχρέωση , αλλά και το ότι η διασφάλιση της πλήρους και έγκαιρης εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων , συνιστά το επιστέγασμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Προσθέτοντας ακόμα ότι παρόμοιες πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος, σε μέρες που ο πολίτης, στέκεται όρθιος, εμπιστευόμενος την Δικαιοσύνη.Και ότι οι πολίτες που έχουν εμπιστευθεί το δικαστικό σύστημα πρέπει να ικανοποιούνται, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη.
Διότι για τον "πληγωμένο" οικονομικά πολίτη, δεν αρκεί η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας, η αύξηση των πόρων για τα δικαστήρια ή η ενθάρρυνση του κοινού να προσφεύγει στα δικαστήρια, αλλά εκείνος να ικανοποιηθεί.
Τέλος,: ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι μπορούν να επικοινωνούν για τις καταγγελίες τους , με τα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092666, 2821092306.-
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

Με την υπαρ.313/2011 σημαντικής ουσίας και σημασίας, για την υπερχρεωμένη, καθηγήτρια του δημοσίου, απόφαση ,το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε και το χρέος των 115.946,16 Ευρώ και δεν προέβη σε ρευστοποίηση ακινήτου περιουσίας , έδωσε δε και ένα χρόνο περίοδο χάριτος, εκτέλεσης της απόφασης, από την ημέρα δημοσιοποίησης της.
Συγκεκριμένα :¨Βάσει των στοιχείων της απόφασης,
H δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος και δη καθηγήτρια φιλόλογος ,είναι διαζευγμένη , είναι μητέρα ενός ανηλίκου τέκνου, είναι δε υποχρεωμένη να διατρέφει την ηλικιωμένη μητέρα της , η οποία συγκατοικεί μαζί της.Η εν λόγο δανειολήπτρια ,είχε χρέος σε έξι Τράπεζες συνολικού ύψους χρέους 115.946,16 Ευρώ, σε πιστωτικές κάρτες ,καταναλωτικά δάνεια αλλά και ήταν εγγυήτρια σε επιχειρηματικό δάνειο της μητέρας της.΄Εσοδα της είναι, ο μισθός της δημοσίου υπαλλήλου των 905 Ευρώ και 100 Ευρώ από την μίσθωση μίας οριζόντιας ιδιοκτησία διαμερίσματος 59,40 τ.μ του οποίου έχει την επικαρπία, διαθέτει ακόμα ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο μάρκας :DAEWOO τ.KALOS 1349 κ.ε έτος κυκλοφορίας 2001 εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 3000 Ευρώ. Η δανειολήπτρια είχε έρθει σε οικονομική αδυναμία , άνευ δικής της υπαιτιότητας ,λόγω της συγκυρίας της οικονομικής κατάστασης της Χώρας, αλλά και λόγω της μείωσης των αποδοχών της ως δημοσίου υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να θελήσει με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης, να υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.3869/2010 (Ν.Κατσέλη).Οι Τράπεζες στις οποίες προτάθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός των χρεών της ,αρνήθηκαν, τόσο εξωδικαστικά, αλλά και στο δικαστήριο , προέβαλλαν αντιρρήσεις , συγκεκριμένα πρότειναν την ένσταση της δόλιας περιέλευσης της αιτούσας σε αδυναμία πληρωμής των χρεών της, με το σκεπτικό ότι, η αιτούσα απέκρυπτε από τους δανειστές της την κακή οικονομική της κατάσταση και ζήτησαν την απόρριψη της αίτησης .Παρά ταύτα το Δικαστήριο με την ηρωική απόφασή του , κάλεσε την δανειολήπτρια να καταβάλλει το ποσό των 450 Ευρώ/μήνα, επί μία τετραετία, της δόθηκε δε ένας χρόνος περίοδος χάριτος και το υπόλοιπο του ποσού του χρέους κλήθηκε να το καταβάλλει σε 228 μηνιαίες δόσεις.
Σημειωτέον είναι ότι δεν κλήθηκε να ρευστοποιήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο.
«Χαστούκι» στην τακτική που εξακολουθούν να τηρούν πολλές τράπεζες, όσον αφορά την ικανοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αποτελεί των "τσουνάμι " των αποφάσεων των Ειρηνοδικείων της Χώρας, που όπως είναι γνωστόν, αποφασίζουν την δικαίωση των δανειοληπτών, ρυθμίζοντας τις οφειλές τους όπως το σημερινό οικονομικό τους "προφίλ " απαιτεί ,προστατεύουν από την διαδικασία της εκποίησης την κύρια κατοικία των , προτείνοντας κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις ,
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνει την τόσο ουσιαστική και σημαντική συνδρομή των Ενώσεων Καταναλωτών, αλλά και της ίδιας ,στους υπερχρεωμένους πολίτες , στην όλη διαδικασία , που οι καταναλωτές απέβαλαν τον φόβο και σήμερα τολμούν όλο και περισσότεροι , να ενταχθούν στον Νόμο Κατσέλη, ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους, να μη ρευστοποιήσουν την μοναδική τους κατοικία , αλλά και να απαλλαγούν από τα "παρατράγουδα " των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Συνήγορος του Καταναλωτή: επιστροφή χρημάτων από ινστιτούτα αισθητικής

Ύστερα από την υπαναχώρηση καταναλωτή από σύμβαση με ινστιτούτα αισθητικής, τα τελευταία θα έπρεπε να επίστρέψουν χρήματα που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως και θα έπρεπε να έδιναν εντολή στην συνεργαζόμενη με αυτές Τράπεζα να μην συνεχίζει την χρέωση της πιστωτικής κάρτας του καταναλωτή.

Αυτά αναφέρονται σε Πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος επιπλέον ζήτησε από τις νομαρχιακές και φορολογικές αρχές να ελεγχθούν τα ινστιτούτα για το κατά πόσον ήταν εφοδιασμένα με αντίστοιχες άδειες.

Ο Συνήγορος απηύθυνε σύσταση για επιστροφή του ποσού, για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες και επίσης να δοθεί εντολή στην Τράπεζα να ακυρώσει τις συναλλαγές. Επειδή οι συστάσεις του προφανώς δεν ακολουθήθηκαν από τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Συνήγορος έδωσε στην δημοσιότητα το Πόρισμά του μέσω της ιστοσελίδας του.

Άρθρο 14 Δικαίωμα υπαναχώρησης

1. Ο καταναλωτής δύναται να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πίστωσης εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να αναφέρει τους λόγους της υπαναχώρησης.

Η προθεσμία αυτή υπαναχώρησης αρχίζει:

α) από την ημέρα σύναψης της σύμβασης πίστωσης ή

β) από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής παραλαμβάνει τους όρους της σύμβασης και τις πληροφορίες του άρθρου 10 της παρούσας απόφασης, αν η ημέρα αυτή είναι μεταγενέστερη από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.

2. Εάν ο καταναλωτής ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλει:

α) για να προβεί στην υπαναχώρηση πριν από τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, να ενημερώσει σχετικά τον πιστωτικό φορέα βάσει των πληροφοριών που του παρέχει ο πιστωτικός φορέας σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 2 στοιχείο ιστ) της παρούσας απόφασης, με κάθε τρόπο που μπορεί να αποδειχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η προθεσμία των 14 ημερών τεκμαίρεται ότι έχει τηρηθεί υπό την προϋπόθεση ότι η ως άνω κοινοποίηση, εφόσον έχει υποβληθεί εγγράφως ή επί άλλου σταθερού μέσου, που τίθεται στη διάθεση του πιστωτικού φορέα και στο οποίο τελευταίος έχει πρόσβαση, έχει αποσταλεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας, και

β) να καταβάλει στον πιστωτικό φορέα το κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους επί του κεφαλαίου αυτού από την ημερομηνία ανάληψης της πίστωσης μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης του κεφαλαίου στον πιστωτικό φορέα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και το αργότερο εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την αποστολή της κοινοποίησης της υπαναχώρησης στον πιστωτικό φορέα. Οι τόκοι υπολογίζονται βάσει του συμφωνηθέντος επιτοκίου χορηγήσεων. Ο πιστωτικός φορέας δεν δικαιούται άλλης αποζημίωσης από τον καταναλωτή στην περίπτωση υπαναχώρησης, εκτός της αποζημίωσης για μη επιστρεφόμενα τέλη τα οποία κατέβαλε ο πιστωτικός φορέας σε οποιαδήποτε δημόσια διοικητική υπηρεσία.

3. Εάν ο πιστωτικός φορέας ή τρίτος παρέχει συμπληρωματική υπηρεσία σχετική με τη σύμβαση πίστωσης βάσει συμφωνίας μεταξύ του τρίτου και του πιστωτικού φορέα, ο καταναλωτής δεν δεσμεύεται από τη σύμβαση της συμπληρωματικής υπηρεσίας εφόσον ασκήσει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση πίστωσης σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

4. Εφόσον ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα υπαναχώρησης σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου, δεν εφαρμόζονται το άρθρο 3 παράγραφος 4 και το άρθρο 4α παράγραφοι 6 και 7 του ν. 2251/1994, όπως ισχύει, για την προστασία των καταναλωτών κατά τη σύναψη συμβάσεων εκτός εμπορικού καταστήματος και κατά τη σύναψη συμβάσεων εξ αποστάσεως.

5. Το παρόν άρθρο ισχύει υπό την επιφύλαξη τυχόν ισχυουσών περί συμβάσεων διατάξεων που ορίζουν προθεσμία κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ

* Την Ασφάλεια των Καταναλωτών
*Για Οικονομικά Συμφέροντα των Καταναλωτών

* Για Εξασφάλιση ασφαλών συναλλαγών
*Για Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές
* Για το Δίκαιο των Συμβάσεων
*Για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο
* Για το Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες
*Για Υπηρεσίες Γενικού Ενδιαφέροντος
* Τουρισμός και Διακοπές

# Εφαρμογή των Κανόνων Προστασίας των Καταναλωτών
# Επανόρθωση - Άσκηση των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών
# Συνεργασία με Κοινωνικούς Εταίρους
# Πληροφόρηση - Εκπαίδευση Καταναλωτών
και για άλλα πολλά

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


Joanne Melaki
Αύριο Πέμπτη 19-01-2012 και ώρα 6.50 στην τηλεόραση "ΚΥΔΩΝ" στην εκπομπή μας " η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" Ανοίγουμε συζήτηση με τις εμπορικές επιχειρήσεις με αφορμή τις "εκπτώσεις"

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΤΗΝ 548 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙKEIΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Οικονομικά εκτεθειμένους πελάτες αφήνει το "λουκέτο" εταιρείας αδυνατίσματος στα Χανιά

Οικονομικά εκτεθειμένους, σε διάφορες Τράπεζες του νησιού, αφήνει τους καταναλωτές, το "λουκέτο" της εταιρείας BODYLINE , Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος στα Χανιά ,για υπηρεσίες αισθητικής και αδυνατίσματος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης :

¨Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων, καταναλωτών, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εταιρεία ΤΩΝ BODYLINE ,Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματοςστα Χανια, εντελώς απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά έκλεισε ,αφήνοντας άναυδους ,ξεκρέμαστους,τους καταναλωτές πελάτες της, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ,είχαν προπληρώσει συνεδρίες μέσω Πιστωτικών καρτών Τραπεζών, έχοντας υπογράψει διάφορες συμβάσεις με την εταιρία, με την έννοια αφενός της μη επαλήθευσης των προσδοκιών τους περί συνέχισης των συμβάσεων που είχαν ήδη καταρτίσει με την επιχείρηση και αφετέρου των χρημάτων που είχαν ήδη προκαταβάλλει για υπηρεσίες , αλλά και σ'αυτούς που υπέγραψαν συμβάσεις με ενδιάμεσο πιστωτικό Φορέα κάποια Τράπεζα.

Επειδή η εταιρεία δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση-ενημέρωση των πελατών της, ούτε ενδιαφέρθηκε για την αποζημίωση αυτών ,όπως είχε και έχει υποχρέωση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,θέλοντας να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών,δια των νομικών της συμβούλων βρίσκεται σε επιφυλακή, για τα επόμενα της βήματα.

Επειδή η ενέργεια αυτή της εταιρείας των BODYLINE, θίγει τα δικαιώματα των καταναλωτών,η ΄Ενωση ανοίγει επαφή , με τους θιγμένους καταναλωτές"θύματα" των ενεργειών και πρακτικών της Εταιρείας BODYLINΕ Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος τις επόμενες μέρες.Επίσης θα ενημερώσει άμεσα την Γενική Γραμματεία καταναλωτών.Το θέμα είναι σοβαρότατο ,διότι η εταιρεία εισέπραξε χρήματα για λογαριασμό των καταναλωτών, για μελλοντικές συνεδρίες, και δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά και ούτε ενημερώθηκαν οι Τράπεζες για να τερματίσουν τις απαιτήσεις τους.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θέλοντας να καθησυχάσει τους πελάτες-καταναλωτές της Εταιρείας ΤΩΝ BODYLINE Κέντρα Αισθητικής & Αδυνατίσματος στα Χανια, τους καλεί να επικοινωνήσουν με την ΄Ενωση και στα τηλ.282109266 και 2821092306 κ.Ντερμανάκη Νικόλαο, δικηγόρο, και επιστημονικό συνεργατη της ΄Ενωσης" .

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση-καταπέλτης του Ειρηνοδικείου Χανίων, Xρέος δανειολήπτριας μειώθηκε με δικαστική απόφαση κατά 70%

Η υπ’ αριθ.344/2011 σημαντική απόφαση, έρχεται από το Ειρηνοδικείο Χανίων, να δικαιώσει πανηγυρικά, δανειολήπτρια δημόσιο υπάλληλο, μέλος της ΄Ενωσής μας, η οποία ένιωσε ξαφνικά το τελευταίο καιρό, να διαφοροποιείται το οικονομικό της "προφίλ" να την πνίγουν τα χρέη, μια και είδε το εισόδημά της να χάνεται και τα όνειρα της να γκρεμίζονται, χωρίς δική της υπαιτιότητα, αλλά από τον σχεδιασμό της ίδιας της πολιτείας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει μονόδρομο την ένταξη της στο Νόμο 3869/2010, προκειμένου να διώξει από πάνω της την πίεση και τον εκβιασμό των δανειστών της, αλλά και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές).

Συγκεκριμένα :Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος, με μισθό 1.027,16./μήνα ,με τρία παιδιά ενήλικα, χωρισμένη και φιλοξενούμενη στην οικία των γονιών της, είχε χρέος σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ποσού 112..656,46 Ευρώ.Δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο ,πλην το έσοδο από τον μισθό της.Στην εξωδικαστική διαδικασία την συνέδραμε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,( βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3869/2010) ,μέσω του Οικονομοτεχνικού στελεχιακού δυναμικού της,όμως οι πιστώτριες Τράπεζες ,αρνήθηκαν να δεχτούν την προτεινόμενη ρύθμιση ,με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, με την νομική στήριξη της δικηγόρου των Χανίων κ Ράνιας Μπουρδάκη, συνεργάτη της ΄Ένωσης μας.
Σημαντικό είναι ότι το δικαστήριο, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας δημοσίου υπαλλήλου, διέκρινε την μη δόλια παρελθούσας αδυναμία της δανειολήπτριας απέρριψε τις προτάσεις και τις ενστάσεις καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος με τις οποίες ισχυριζόταν ότι η δανειολήπτρια ανάλαβε υπέρμετρες υποχρεώσεις γνωρίζοντας τις οικονομικ΄ες της δυνατότητες με συνέπεια η αιτούμενη ρύθμιση των χρεών της να προκαλεί απώλεια σημαντικού μέρους των απαιτήσεων τους ,των δύο αντιδίκων,αποφάσισε την καταβολή (48) δόσεων επί μια τετραετία, του ποσού 32.495,04 συγχρόνως δε, "κούρεψε" το χρέος , στο ποσό των 80.161,42 Eυρώ κούρεμα κατά 70%. Συμπερασματικά η δανειολήπτρια έχει απαλλαγεί από το χρέος της κατά 80.161,42 Ευρώ κατά 70%.
Τέλος θα θέλαμε ως ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να μοιραστούμε με όλους τους καταναλωτές, αφενός την χαρά μας ,αλλά και να μεταφέρουμε την ψυχική αγαλλίαση της ίδιας της δανειολήπτριας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, και για μια ακόμα φορά να μεταφέρουμε στους υπερχρεωμένους πολίτες της Χώρας μας ,την σιγουριά μας ,πως η Ελληνική Δικαιοσύνη (κάνει ως πρέπει τα καθήκοντα της) στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την ευχαριστούμε, καλώντας σας να την εμπιστευθείτε, κάνοντας χρήση των διατάξεων του Νόμου 3869/2010, για να φύγετε από τον βραχνά της υπερχρέωσης, για να αρχίσετε μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή.
Επίσης δεν ξεχνάμε και τις Τράπεζες, καλώντας τις για μια ακόμα φορά, να σεβαστούν τους δανειολήπτες πελάτες τους , μα προπάντων την Ελληνική Νομοθεσία.



Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης



Ιωάννα Μελάκη

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σε Εγρήγορση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Απέτρεψε Μέσα στο 2011 Τουλάχιστον 226 Αυτοκτονίες

12/1/2012
Ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.
Το έτος που πέρασε (2011) εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 226 ανθρώπους που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες για την αποτροπή.
Είναι σημαντική η συνεργασία του προσωπικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εξειδικευμένους επιστήμονες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδράμουν στη προσπάθειες για τη μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών.
Ενδεικτικά ορισμένες περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών είναι οι εξής:
* Μετά από πολύωρη αναζήτηση σε παραλία της Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε 30χρονος, που ετοιμαζόταν να θέσει τέλος στη ζωή του.
* Ένας 33χρονος βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας τη ζώνη του αυτοκινήτου περασμένη γύρω από τον λαιμό του.
* Μία 33χρονη είχε καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών και με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
* Μία ανήλικη είχε καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή της και χάριν στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για πλύση στομάχου.
* Ένας 39χρονος με προβλήματα κώφωσης, ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, του παρασχέθηκε άμεσα ψυχολογική υποστήριξη.
* Συνολικά επτά περιπτώσεις που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση για βιαιοπραγίες, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρικές κλινικές.
Πηγή :
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/287260/se-egrigorsi-i-dioxi-ilektronikou-eglimatos/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Παρατίθενται οι οδηγίες της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τις εκπτώσεις :

1.) Πρώτο και βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή είναι σωστή έρευνα αγοράς (Τώρα !!) "Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια σι αυτό δεν δίνουμε καμία ανοχή".

2.) Προγραμματίζουμε τις αγορές μας ,με προτεραιότητα τις ανάγκες μας,Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε με τη λογική του φθηνού προϊόντος μόνο, αλλά με γνώμονα την ποιότητα ψάχνουμε για τις καλύτερες τιμές. Δεν ξεχνούμε ότι οι τιμές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει αγορανομικός έλεγχος για το ύψος της τιμής του προϊόντος..

3.) Προσοχή στα υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αναγράφονται στις βιτρίνες με μεγάλους αριθμούς! Ενώ θα έπρεπε να ισχύουν για όλα τα προϊόντα του καταστήματος, σε πολλές περιπτώσεις αφορούν ορισμένα είδη που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Να θυμόμαστε ότι η ένδειξη "έως " με μικροσκοπικά γράμματα και η έκπτωση με τεράστιους αριθμούς θεωρείται
παραπλανητική διαφήμιση.

4.) Κάθε είδος πρέπει στην πινακίδα του ,να έχει δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε ,πριν την έκπτωση ,διαγραμμένη , και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση.

5. ) Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να πάρετε πίσω τα λεφτά σας ή να τα αντικαταστήσετε με άλλα, εφόσον το επιθυμείτε. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , δικαιούται να το κάνει μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς ,λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

6.) Αν αγοράζουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε. Αντιπαραβάλλουμε το ποσό που μας χρεώνουν στο κατάστημα και στον αναλυτικό λογαριασμό της τράπεζας και εάν διαπιστωθεί επί πλέον διαφορά,ενημερώνουμε κατάστημα-Τράπεζα,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

7. ) Απαιτούμε αποδείξεις αγοράς για κάθε προϊόν. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι το στοιχείο που θα μας συνδράμει ,σε τυχόν, ύπαρξη προβλήματος στο προϊόν που αγοράσαμε, για να ζητήσουμε αντικατάσταση, ή ακόμα να καταγγείλουμε κάποια πρακτική.
8.) Η ριζική αλλαγή της εικόνας στην βιτρίνα καταστήματος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο καταναλωτής που έχει εντοπίσει είδη που επιθυμεί να αγοράσει και έχει κάνει καταγραφή τιμών ,δεν μπορεί να κάνει σύγκριση τιμών και προϊόντων επομένως, καλό θα είναι να αποφύγουμε αυτή την επιχείρηση.

9.) Για τις αγορές μας επιλέγουμε και προτιμάμε , προϊόντα Ελληνικής Παραγωγής, Τοπικής Παραγωγής, γιατί τα χρήματα μένουν στη χώρα μας,βοηθάμε την Οικονομία της.

10.) Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές , αν παρόλα τα παραπάνω διαπιστώσουν ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποιότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλουν στην΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,, στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι πράξεις που διώκονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και επιβάλλεται και Διοικητικό Πρόστιμο στους παρανομούντες από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη



Οι κανόνες των εκπτώσεων

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα.



Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.



Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τρεις τροπολογίες που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015

Τρεις τροπολογίες στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» κατέθεσε σήμερα η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας Λούκα Τ. Κατσέλη μαζί με 43 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη τροπολογία (συνυπογράφεται συνολικά από 41 βουλευτές) θέτει κανόνες στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς με βάση το άρθρο 3 παρ. 11 του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί πλέον να ανατίθεται στις εισπρακτικές εταιρείες η ενημέρωση οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την τροπολογία αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να παρέχεται επαρκής προστασία από τον κίνδυνο καταχρήσεων των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των οφειλετών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων (α). η τηλεφωνική ενημέρωση να γίνεται μόνο εργάσιμες ημέρες, (β). να τηρείται αρχείο ηλεκτρονικής καταγραφής των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να έχει δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να ελέγχει τυχόν παραβάσεις και (γ). η αποτροπή παρενόχλησης τρίτων προσώπων με τρόπο που να καταστρατηγούν περιορισμούς που έχουν τεθεί για την προστασία της προσωπικής σφαίρας και των προσωπικών δεδομένων.

Η δεύτερη τροπολογία (συνυπογράφεται συνολικά από 44 βουλευτές) δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίζουν ομαλά την οικονομική τους δραστηριότητα και φυσικά πρόσωπα μπορούν να διενεργούν απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους, χωρίς περιορισμούς εξαιτίας της αδυναμίας του Δημοσίου να προχωρήσει σε τακτοποίηση των ταμειακών οφειλών του.

Τέλος, με την τρίτη τροπολογία (συνυπογράφεται συνολικά από 41 βουλευτές) παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και σε εκείνους τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες, προκειμένου να συνεχίσουν να καταβάλουν με συνέπεια τις οφειλές και τις υποχρεώσεις τους και να μην καταστούν και αυτές τους ληξιπρόθεσμες. Τονίζεται ότι μέχρι σήμερα παρέχονται κίνητρα για τη διευκόλυνση των δυνατοτήτων αποπληρωμής των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών, με αποτέλεσμα οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες να έχουν κίνητρο να τις καταστήσουν ληξιπρόθεσμες! Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή προτείνεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων για την καταβολή των συνολικών οφειλών από φόρους εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας που αφορούν ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις του επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών.

http://www.bankwars.gr/?p=3938

ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 85 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν,3869/2010

Μια από τις βασικές τροποποιήσεις του Ν. 3869/2010 έγινε με το άρθρο 85 Α2 του Ν.3996/2011 με το οποίο προστέθηκε ένα νέο εδάφιο στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Ν.3869/2010, σύμφωνα με το οποίο για την έκδοση προσωρινής διαταγής και την λήψη προληπτικών μέτρων εφαρμόζεται και το άρθρο 781 του ΚΠολΔικ. Το άρθρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στο Δικαστήριο που δικάζει την αίτηση να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία διατάζει τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα έως την έκδοση της απόφασης της σχετικής με τη ρύθμιση των χρεών, για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η περιουσία του οφειλέτη.



Τα Ειρηνοδικεία (εσφαλμένως) φάνηκαν αρχικά διστακτικά στην εφαρμογή του άρθρου αυτού.

Στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου πετύχαμε προσωρινή διαταγή του 781 ΚΠολΔ, για μέλος της ΜΟΤΕΚ, με περιεχόμενο τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας του. Η απόφαση αυτή μαζί με άλλες παρόμοιες αποτελούν αφετηρία για την ανατροπή της διστακτικότητας των Δικαστών. Ήδη έχουν αρχίσει να δίνονται κάποιες προσωρινές διαταγές με βάση το άρθρο 781 ΚΠολΔ. Υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί η προσωρινή διαταγή του 781 ΚΠολΔ με αίτημα που υποβάλλεται με το αρχικό δικόγραφο της αίτησης (του άρθρου 4 Ν.3869/2010),με τις προτάσεις, προφορικά επί της έδρας αλλά και με αυτοτελές δικόγραφο και μάλιστα σε οποιοδήποτε στάδιο της κύριας δίκης αρκεί να έχει ήδη κατατεθεί η αίτηση για υπαγωγή στο Ν3869/2010. Υπάρχουν βέβαια ακόμη Δικαστές που είναι διστακτικοί σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 781ΚΠολΔ, αλλά ευελπιστούμε ότι όλο και περισσότεροι θα προσχωρούν στην ορθή άποψη ότι η εφαρμογή του άρθρου 781ΚΠολΔ δεν αποκλείεται από τις ειδικότερες διατάξεις του το άρθρου 6 του Ν3869/2010 διότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ τους.
Δ.Τ "ΜΟΤΕΚ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΓΚΑΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Κα Μελάκη καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά και Καλά!!

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με το θέμα της εταιρίας Λίγκας και την καταγγελία μου στον Συνήγορο του Καταναλωτή, να σας ενημερώσω οτι η υπόθεση τελικά οδηγήθηκε σε επιστροφή των χρημάτων της προκαταβολής που είχα δώσει και πλήρωσαν και τα έξοδα του courier που έστειλα πίσω τα βιβλία.

Επιπλέον, μετά απο συνεχόμενες παρεμβάσεις του συνηγόρου του καταναλωτή της γενικής γραμματείας καταναλωτή, η εταιρία καλείται να απαντήσει για τις μεθόδους πώλησης και για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Νοσοκομείου Παίδων στην υποτιθέμενη επιδοτούμενη προσφορά που είχαν κάνει. Επίσης για τις παραλήψεις και την ελλειπή ενημέρωση μου ως καταναλωτή για το δικαίωμα μου στην υπαναχώρηση και την επιστροφή κλπ, δηλώνοντας τους πως αυτό είναι παράνομο.

Έχω στην διάθεση σας αν χρειάζεστε τις επιστολές που μου έχει κοινοποιήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Στο σάρωμα το συνολικό που οργανωμένα επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στον απλό πολίτη καταναλωτή και τον σταδιακό αφοπλισμό του απο τα διακαιώματα και τις διεκδικήσεις του, ίσως τελικά και ΚΥΡΙΩΣ με την επιμονή και δική μας συμμετοχή, δουλεύουν και κάποιοι θεσμοί και φορείς και μπορούμε αν τους στηρίξουμε και ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ, είμαστε αφυπνισμένοι με θέματα που αφορούν όλους μας, τότε λοιπόν ίσως αρχίσει σιγά σιγά να κινείται ο ένας πιο κοντά στον άλλο και όλοι μαζί στην συνέχεια και στο τέλος αναδειχθεί η τεράστια δύναμη της συμμετοχής και της κοινής πράξης, του κοινού στόχου.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας,

και πάλι Καλή Χρονιά!

με εκτίμηση,

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ σημερα και ώρα 6.50 στην Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ


Σήμερα Πέμπτη 12-01-2012 και ώρα 6.50 στην εκπομπή μας "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"

Το θέμα μας είναι " Ο Εθελοντισμός και ο ρόλος του στη σημερινή εποχή"

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ρεπορτάζ της Δημοσιογράφου της Νέας Κρήτης Γεωργίας Μακάκη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

"Ουρά" οι αιτήσεις για "κούρεμα" των δανείων
09:58

Εκατοντάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά σπεύδουν σε Ενώσεις Προστασίας Καταναλωτών σε όλη τη χώρα για να ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη τους προς τις τράπεζες, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω ανεργίας, περικοπών μισθών και συντάξεων αλλά και απρόβλεπτων γεγονότων που τους έκαναν τη ζωή άνω-κάτω.
Αποφάσεις Ειρηνοδικείων για τη διαγραφή χρεών όπως η πρόσφατη περίπτωση μιας 30χρονης άνεργης από το Ηράκλειο, που, όπως γράψαμε χθες, πέτυχε «κούρεμα» 250.000 ευρώ, έχει κινητοποιήσει εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
«Κούρεμα» του χρέους επιδιώκει και ένα ζευγάρι από το Ρέθυμνο, το οποίο έχει λάβει δάνεια από 14 τράπεζες, με τις οφειλές να αγγίζουν τις 700.000 ευρώ! Εδώ και 3 χρόνια, τόσο ο σύζυγος όσο και η σύζυγος πέρασαν το «κατώφλι» της ανεργίας με συνέπεια να «σηκώνουν» τα χέρια ψηλά στην πληρωμή στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.
«Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση λόγω του υπέρογκου χρέους», παραδέχεται στη «Ν.Κ.» η δικηγόρος κ. Χαρά Ζαχαριουδάκη, η οποία συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία για τις ανάγκες σύνταξη της αγωγής.
«Σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η παραπάνω περίπτωση να ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του επίμαχου νόμου. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη συνυπαιτιότητα από πλευράς των τραπεζών που χορηγούσαν πληθώρα δανείων και καρτών», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Το 2003, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σύναψαν δανειακές συμβάσεις με διάφορες τράπεζες, με το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών να είναι κοινό, καθώς ο ένας ήταν ο κύριος οφειλέτης και ο άλλος ο εγγυητής. Για αρκετά χρόνια, όπως μας εξήγησε η κ. Ζαχαριουδάκη, το ζευγάρι πλήρωνε κανονικά τις δόσεις δανείων και καρτών προς τις τράπεζες, με τους υπαλλήλους να είναι πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν αφού ήταν στην κατηγορία των "καλών" πελατών.
Απρόβλεπτες όμως καταστάσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων που διατηρούσαν, γεγονός που οδήγησε στην οικονομική τους εξαθλίωση και στην αδυναμία αποπληρωμής των δανείων».

Βοήθεια από την Ένωση Καταναλωτών

Αντικρίζοντας τα εξώδικα και τις διαταγές πληρωμών, το ζευγάρι ζήτησε τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ώστε να κινήσει τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις τράπεζες. «Από τα 700.000 ευρώ, τα 200.000 αφορούν στεγαστικό δάνειο», ανέφερε η κ. Ζαχαριουδάκη, η οποία παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων τραπεζών που χορηγούν δάνεια και πιστωτικές κάρτες, έχοντας πλήρη εικόνα τόσο για τις οικονομικές δυνατότητες των δανειοληπτών όσο και για τις συνολικές οφειλές τους προς τις τράπεζες.
Όπως μας δήλωσε η δικηγόρος, μόνο ο σύζυγος έχει συνάψει 27 συμβάσεις για δάνεια και κάρτες, ενώ άλλες 39 δανειακές συμβάσεις έχει συνάψει η σύζυγός του, εκ των οποίων ορισμένες είναι «κοινές».

Όχι θυσία στην οικονομική κρίση, η τσικουδιά της Κρήτης' :Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης




Επιστολή -Υπόμνημα , στήριξης και συμπαράστασης , προς τους Υπουργούς Οικονομικών,και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης , κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κώστα Σκανδαλίδη για τους αποσταγματοποιούς της Κρήτης, του προϊόντος " τσικουδιά " έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή την προωθούμενη ρύθμιση, στο πολυνομονοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή της η ΄Ενωση αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί,

Στην Κρήτη, η τσικουδιά, είναι το κατ εξοχή παραδοσιακό τοπικό προϊόν, που προσφέρεται και σε χαρά και σε λύπη και ως Κρήτες δεν θα θέλαμε σε εποχή οικονομικής κρίσης, που πλήττονται περισσότερο οι αγρότες μας, με αυτή σας την προωθούμενη ρύθμιση, να θυσιάσετε το τοπικό μας προϊόν ,πλήττοντας οικονομικά, όχι μόνο του αποσταγματοποιούς ,που ενεργοποιούνται στην παραγωγή του προϊόντος (τσικουδιά), αλλά αψυχολόγητα ,πλήττετε και την παράδοση της Κρήτης.Γιατί ναι η "τσικουδιά" είναι το μεράκι της Κρήτης , είναι το παραδοσιακό ποτό ,που καλωσορίζουμε τον φίλο στο σπίτι, είναι το ποτό που τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν τον "ξένο".Η τσικουδιά για την Κρήτη είναι σύμβολο του ανταμώματος αλλά και του αποχαιρετισμού.
Η Εποχή που έρχεται αυτή η ρύθμιση στην βουλή , δεν βοηθάει ούτε την οικονομία της Χώρας ,αλλά ούτε τους διακινητές, καθώς η φετινή παραγωγή είναι κατά 10% μειωμένη.
Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι οφείλουμε σαν Χώρα, να εναρμοζόμαστε προς τις Κοινοτικές οδηγίες , αλλά θα ήταν ποιο σώφρον, να εναρμονιζόμαστε και με την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική συγκυρία, που βιώνουν οι πολίτες της Χώρας μας.Οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης , είναι μικρή μερίδα παραγωγών, που με το έσοδο από την πώληση της "τσικουδιάς" δεν ζουν, απλώς γίνεται συμπλήρωση του αγροτικού τους εισοδήματος. και η ρύθμιση που προωθεί τε να δικαιούνται 150 λίτρα από την παραγωγή τους , σε αυτοκατανάλωση, κάτι άλλο προωθεί τε, ίσως την νοθεία, ίσως το παρ εμπόριο, ή συμφέροντα που δεν ευνοούν τους παραγωγούς -αποσταγματοποιούς της Κρήτης.

Κύριοι Υπουργοί,

Δεν είναι καιρός σήμερα , για μια άλλη "ταφόπλακα" στους αγρότες της Κρήτης, στους επαγγελματίες της Κρήτης, αλλά και στην Κρήτη την ίδια.
Επειδή με αυτή σας την προώθηση της ρύθμισης στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών . θίγονται τα συμφέροντα των Κρητικών. σας καλούμε, να την πάρετε πίσω, σας το ζητούμε ως κοινωνία, που έχει βυθιστεί στην φτώχεια και στην ανεργία, από την βαθιά ύφεση που πλήττει την Χώρα μας αλλά και την Κρήτη.
Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,τάσσόμαστε στο πλευρό των αποσταγματοποιών, ενός παραδοσιακού επαγγέλματος που είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό αλλά και την τοπική οικονομία της Κρήτης. Ζητούμε άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική αλλά και έμπρακτη στήριξη του σημαντικού κλάδου της αποσταγματοποιίας και του παραδοσιακού επαγγέλματος του καζανάρη που αρχίζει να αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα βιωσιμότητας. σας ζητάμε να αποσύρεται την ρύθμιση.. τονίζοντας σας ¨ότι δεν ωφελεί κανένα, ούτε τους αποσταγματοποιούς που θίγονται άμεσα, αλλά ούτε και την Χώρα , τούτη την ώρα...

Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη
Πηγή Εφημερίδα Νέα Κρήτη

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έμειναν 4 ημέρες για τη δήλωση περιουσιακής-οικογενειακής κατάστασης

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι πέντε φόροι που συνδέονται με το Ε9 και τα ... λάθη δεν συγχωρούνται, αντιθέτως θα τα... χρυσοπληρώσουμε....


Την ερχόμενη Πέμπτη 22 του μήνα λήγει η προθεσμία για τους κατόχους ακινήτων, οι οποίοι έχουν μεταβολή στην περιουσιακή ή την οικογενειακή τους κατάσταση, να δηλώσουν τις αλλαγές, μέσω του ίντερνετ, στην σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε, με βάση τα στοιχεία αυτά θα υπολογιστούν οι επόμενοι φόροι που θα αρχίσουν να έρχονται σε λίγες μόνο μέρες.
Οι αλλαγές μέσω διαδικτύου είναι χωρίς πρόστιμο, μετά...
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του μήνα, όμως καλό είναι να μην υπολογίζετε σε κάτι τέτοιο.
Ποιοι πρέπει να κάνουν τη δήλωση:
-Οσοι είχαν μεταβολή το 2010 της ακίνητης περιουσίας ή της οικογενειακής τους κατάστασης.
-Οσοι υπέβαλαν το Ε9 χειρόγραφα και επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια διόρθωση στοιχείων.

Χειρόγραφα (μόνο) υποβάλλεται η δήλωση του Ε9 μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος έχει πεθάνει, όταν υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία να υποβληθεί ηλεκτρονικά η δήλωση ή όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Με βάση τις νέες δηλώσεις το υπουργείο θα υπολογίσει το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΑΠ του 2010, την έκτακτη εισφορά για μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009 και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΥΡΕΜΑ 250.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η ευχάριστη είδηση, μας έρχεται από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης , το οποίο με την υπαρ.710/2011 απόφασή του, έδωσε χαρά και οικονομικό διέξοδο σε άνεργη δανειολήπτρια από το Ηράκλειο, με την τόσο σημαντική διαγραφή "κούρεμα" του χρέους της, κατά 250.000 Ευρώ , και διάσωση της πρώτης κατοικίας της.
Αναλυτικά
Η εν λόγω δανειολήπτρια από το Ηράκλειο, είναι 30 ετών άνεργη από το 2009, χωρίς εισόδημα, είχε χρέη σε τρεις Τράπεζες και σε οκτώ δάνεια (καταναλωτικά, στεγαστικά και επαγγελματικά) συνολικού ποσού χρέους 318.766,94 και με περιουσιακά στοιχεία μία δυόροφη κατοικία και ένα Ι.Χ octavia 1595 cc ¨έτος κυκλοφορίας 2006.Με την τόσο σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου ,της 'εγινε "κούρεμα " κατά 250.000 Ευρώ για το χρέος 318.766,94 Ευρώ και καλείται να πληρώσει σε βάθος 15 ετίας, το ποσό των 68.766,94 Ευρώ σε 180 μηνιαίες δόσεις.
Η επιτυχία αυτή , της δανειολήπτριας ,οφείλετε αφενός στην συνδρομή και στην καθοδήγηση της ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην εξωδικαστική διαδικασία, στην ίδια την δανειολήπτρια, η οποία τήρησε με ευλάβεια και εντιμότητα, τα βήματα της Νομοθεσίας(Ν.3869/2010) και τις συμβουλές της ΄Ενωσης, αλλά και στον επαγγελματία δικηγόρο΄Ηρακλείου, που την συνέδραμε δικαστικά κ.Λιανάκη Εμμανουήλ.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει για μια ακόμα φορά δικαιωμένη, από την απόφαση "Βόμβα" του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου και καλεί τους καταναλωτές της Κρήτης, να τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν τον Νόμο 3869/2010, "για υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες" Στην Οικονομική κρίση που μαστίζει τον κάθε καταναλωτή, θεωρείται σημαντικό εργαλείο ο Νόμος, καθώς οι περισσότερες Τράπεζες εξακολουθούν να πουλούν όχι μόνο χρήμα, αλλά και ύφος κυριαρχίας στην αγορά, με το να αυθαιρετούν , να πιέζουν και να καταπιέζουν τον κάθε δανειολήπτη δημιουργώντας του αρνητική ψυχολογία, με προτάσεις ρύθμισης των οφειλών κατά το δικό τους δοκούν και όχι σύμφωνα με την αδυναμία των δανειοληπτών.
Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τις Τράπεζες να αναλογιστούν τις κρίσιμες ώρες που βιώνουν οι δανειολήπτες και πελάτες τους και να αλλάξουν διαχειριστική πολιτική, συμφέρει αμφότερους ,και δανειολήπτες αλλά και Τράπεζες.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

kalimera-arkadia.gr: Τι πρέπει να προσέξετε στις χειμερινές εκπτώσεις...

kalimera-arkadia.gr: Τι πρέπει να προσέξετε στις χειμερινές εκπτώσεις...

Πρόστιμα σε πασίγνωστες εταιρείες για "κόλπα" σε βάρος των καταναλωτών


Από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

04/01/2012 20:10

Μοιραστείτε το άρθρο:
Πρόστιμα σε πασίγνωστες εταιρείες για "κόλπα" σε βάρος των καταναλωτών Από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, κατ' εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την "προστασία των καταναλωτών".

Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.

Ειδικότερα, με τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

1) Σε βάρος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας παιχνιδιών (JUMBO Α.Ε.) πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ για διατύπωση και χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται ή να δυσχεραίνονται οι καταναλωτές να ασκήσουν νόμιμα δικαιώματά τους σε περιπτώσεις αγοράς ελαττωματικών προϊόντων.

2) Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού τηλεπικοινωνιακού υλικού και παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας (ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε.) πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για παραπλανητική διαφήμιση που αφορούσε τη μηνιαία χρέωση προγράμματος σύνδεσης στο διαδίκτυο (CONN-X) που προωθούσε η εταιρεία.

3) Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (ELECTRONET A.E.) πρόστιμο 16.000 ευρώ για παραπλανητικές εντυπώσεις σε διαφημιστικό της φυλλάδιο ως προς την τελική τιμή των προϊόντων και ελλιπή πληροφόρηση ως προς το επιτόκιο με το οποίο χορηγούνταν πίστωση.

4) Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού, ψηφιακού και τηλεπικοινωνιακού υλικού (PUBLICWORLD Α.Ε.) πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ, επειδή διαφήμιζε την πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου χωρίς να υπάρχει επάρκεια διαθεσίμων και χρησιμοποιούσε καταχρηστικό γενικό όρο συναλλαγών, με τον οποίο περιόριζε νόμιμες ευθύνες της προς τους καταναλωτές από εσφαλμένες ανακοινώσεις της.

5) Σε βάρος επιχείρησης εμπορίας ηλεκτρολογικών ειδών (Ευστάθιος Τατόλας) πρόστιμο 15.000 ευρώ, επειδή κατά την προώθηση συστήματος (μαγνητών) εξοικονόμησης καυσίμων χρησιμοποιούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς και δεν τηρούσε προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις για τη σύναψη συμβάσεων από απόσταση.

6) Σε βάρος επτά εταιρειών πετρελαιοειδών για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων, ορισμένες καθ' υποτροπή, 287.000 ευρώ (ειδικότερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε. (70.000, 40.000), ΕΚΟ Α.Β.Ε.Π. (50.000), ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. (50.000), MAMIDOIL-JETOIL Α.Ε. (30.000), ΣΙΛΚ ΟΙΛ Α.Ε. (25.000), ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. (12.000), ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε.(10.000)) καθώς και σε βάρος δεκαεπτά επιχειρήσεων πρατηρίων υγρών καυσίμων για την ίδια αιτία 39.500 ευρώ (πρόστιμα από 1.500 έως 5.000).

7) Σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας (ΑΛΛΙΑΝΖ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.) χρηματικό πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ για άρνηση καταβολής σε καταναλώτρια που είχε νοσοκομειακή κάλυψη των εξόδων νοσηλείας που αντιστοιχούσαν στον φόρο προστιθέμενης αξίας.

8) Σε βάρος πέντε εταιρειών πρόστιμα συνολικού ύψους 22.000 ευρώ για διάφορες αιτίες, όπως για πρόκληση ανακριβών εντυπώσεων ως προς την ωφέλεια που είχε ο καταναλωτής σε μειωμένη τιμή προϊόντος, για ανακριβείς πληροφορίες ως προς τα χαρακτηριστικά προϊόντος, για διάθεση μη ασφαλούς προϊόντος. Επίσης σε βάρος πέντε ινστιτούτων αισθητικής και αδυνατίσματος πρόστιμα συνολικού ύψους 9.000 ευρώ για παραβίαση διατάξεων σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης των καταναλωτών.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος δήλωσε τα ακόλουθα:

"Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε το 2011 211 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ύψους 5.390.500 ευρώ, έναντι 171 πράξεων το 2010, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν οι πράξεις επιβολής προστίμων είχαν υπερβεί διψήφιο αριθμό. Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον σταθερό και αδιάλειπτο προσανατολισμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην ουσιαστική και συστηματική άσκηση της εποπτείας της αγοράς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των καταναλωτών. Με την ίδια αποφασιστικότητα, και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, θα αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος περαιτέρω ελέγχους και παρεμβάσεις με σκοπό την ιδιαίτερα επιτακτική, στην οικονομική κρίση που διανύουμε, προστασία των καταναλωτών από πρακτικές οικονομικής εκμετάλλευσης."

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο στους καταναλωτές που δεν παίρνουν απόδειξη

Η μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής συνεχίζεται και τα πρόστιμα ετοιμάζονται να πέσουν βροχή. Την ίδια ώρα που οι κουστουμάτοι του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους στα καταστήματα και με την παραμικρή παράβαση κόβουν πρόστιμα, τώρα ετοιμάζονται να κόψουν πρόστιμα και για τον πολίτη που δεν θα παίρνουν απόδειξη.

Ο καταναλωτής που δεν θα παίρνει απόδειξη θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει το ποσό των 100 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να το εξοφλήσει μέσα σε 10 ημέρες και να πληρώσει μόνο το μισό, δηλαδή 50 ευρώ.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Παραπλανούν τα LIDL, τους καταναλωτές

Καταναλωτής, κατήγγειλε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ότι παραπλανήθηκε από την αλυσίδα των LIDL, της περιοχής των Χανίων, σε διαφημιζόμενο προιόν ,μέσω φυλλαδίου και συγκεκριμένα για την "προσφορά" στο προιόν "Τυρί σκληρό Πεκορίνο Ιταλίας Π.Ο.Π. που στο διαφημιστικό φυλλάδιο 'εγραφε τιμή 10,99/κιλό διεγραμμένη και νέα 7,69 Ε υρώ δηλ. με'ιωση -30%, αλλά στην τιμή επί του προιόντος δεν υπήρχε καμμία μείωση , καμία "προσφορά" και ο πελάτης το πλήρωσε κανονικά, στην αρχική τιμή.΄Οταν ο καταναλωτής εντόπισε την παράνομη χρέωση και διαμαρτυρήθηκε στον Διευθυντή του καταστήματος, ο Διευθυντής το δικαιωλόγησε ως λάθος του Ταμία.
΄Επειτα από αυτή την σοβαρή καταγγελία, ενημερώνουμε τους καταναλωτές και τους εφιστούμε την προσοχή όταν αγοράζουν ένα προιόν , να αντιπαραβάλλουν τα διαφιμιστικά φυλλάδια και εαν διαπιστώσουν διαφορετική τιμή, αφενός να διαμαρτυριθούν κα να αιτήσουν και να απαιτήσουν την διαφορά, αλλά και να μας καταγγείλουν άμεσα αυτή την πρακτική στα τηλέφωνα του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή της Ενωσης και στα τηλέφωνα 282109266 και 2821092306.
Η παραπλάνηση του Καταναλωτή είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται και τιμωρείται από τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Δελτίο Τύπου Προσοχή!!! στις 15 του Γενάρη, αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων -νέου έτους , πέρασαν, αφήνοντας πίσω τους την Κρητική Αγορά ευχαριστημένη, διότι παρά την οικονομική δυσκολία των καταναλωτών , οι καταναλωτές βρέθηκαν στην Αγορά και η διαπίστωση τόσο του εμπορικού κόσμου ,όσο και της ΄Ενωσςη Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ήταν ότι τα χρήματα που διατέθηκαν από τους καταναλωτές, για τις αγορές τους, ρίχτηκαν στην τοπική αγορά, στις τοπικές επιχειρήσεις, στις Κρητικές επιχειρήσεις βοηθώντας στο ξεπάγωμα της Κρητικής Οικονομίας, κίνηση που επιβραβεύεται .Επειδή όμως κάποιοι καταναλωτές,σκέφθηκαν να μεταθέσουν τις αγορές τους, για το επόμενο χρονικό διάστημα, τους ενημερώνουμε ότι αυτή την περίοδο ,οι εμπορικές επιχειρήσεις ενεργοποιούν τις προσφορές, μέχρι την έναρξη των κανονικών εκπτώσεων.
Η έναρξη των εκπτώσεων,χειμερινής περιόδου,αρχίζει στις 15 του Γενάρη,με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,να δίνει τις οδηγίες της, στους καταναλωτές και να τους εφιστά την προσοχή τους ,για τις τυχόν πιθανές παγίδες των εκπτώσεων ,ώστε να αποφύγουν τις "πρακτικές" που και τα οικονομικά συμφέροντα τους θα βλάψουν ,αλλά και την ψυχολογική διάθεση τους , θα αλλάξουν.

Παρατίθενται οι οδηγίες της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τις εκπτώσεις :

1.)Πρώτο και βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή είναι σωστή έρευνα αγοράς (Τώρα !!) "Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια σι αυτό δεν δίνουμε καμία ανοχή".

2.)Προγραμματίζουμε τις αγορές μας ,με προτεραιότητα τις ανάγκες μας,Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε με τη λογική του φθηνού προϊόντος μόνο, αλλά με γνώμονα την ποιότητα ψάχνουμε για τις καλύτερες τιμές. Δεν ξεχνούμε ότι οι τιμές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει αγορανομικός έλεγχος για το ύψος της τιμής του προϊόντος..

3. ) Προσοχή στα υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αναγράφονται στις βιτρίνες με μεγάλους αριθμούς! Ενώ θα έπρεπε να ισχύουν για όλα τα προϊόντα του καταστήματος, σε πολλές περιπτώσεις αφορούν ορισμένα είδη που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Να θυμόμαστε ότι η ένδειξη "έως " με μικροσκοπικά γράμματα και η έκπτωση με τεράστιους αριθμούς θεωρείται
παραπλανητική διαφήμιση.

4. ) Κάθε είδος πρέπει στην πινακίδα του ,να έχει δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε ,πριν την έκπτωση ,διαγραμμένη , και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση.

5. ) Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να πάρετε πίσω τα λεφτά σας ή να τα αντικαταστήσετε με άλλα, εφόσον το επιθυμείτε. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , δικαιούται να το κάνει μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς ,λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

6.) Αν αγοράζουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε. Αντιπαραβάλλουμε το ποσό που μας χρεώνουν στο κατάστημα και στον αναλυτικό λογαριασμό της τράπεζας και εάν διαπιστωθεί επί πλέον διαφορά,ενημερώνουμε κατάστημα-Τράπεζα,Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

7. ) Απαιτούμε αποδείξεις αγοράς για κάθε προϊόν. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι το στοιχείο που θα μας συνδράμει ,σε τυχόν, ύπαρξη προβλήματος στο προϊόν που αγοράσαμε, για να ζητήσουμε αντικατάσταση, ή ακόμα να καταγγείλουμε κάποια πρακτική.
8. ) Η ριζική αλλαγή της εικόνας στην βιτρίνα καταστήματος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο καταναλωτής που έχει εντοπίσει είδη που επιθυμεί να αγοράσει και έχει κάνει καταγραφή τιμών ,δεν μπορεί να κάνει σύγκριση τιμών και προϊόντων επομένως, καλό θα είναι να αποφύγουμε αυτή την επιχείρηση.

9 )Για τις αγορές μας επιλέγουμε και προτιμάμε , προϊόντα Ελληνικής Παραγωγής, Τοπικής Παραγωγής, γιατί τα χρήματα μένουν στη χώρα μας,βοηθάμε την Οικονομία της.

10.) Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές , αν παρόλα τα παραπάνω διαπιστώσουν ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποιότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλουν στην΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,, στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι πράξεις που διώκονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και επιβάλλεται και Διοικητικό Πρόστιμο στους παρανομούντες από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ "ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕς

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-1-2012 Η ΈΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΦΟΒΕΡΟ" ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

"Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"


ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.50 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ "Ρυθμίσεις Οφειλών Ν.3869/2010"

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή-διαμαρτυρία της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , για δέσμευση των επιδοτήσεων των αγροτών

Με επιστολή- διαμαρτυρία προς τους αρμόδιους Υπουργούς(Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.Μ.Χρυσοχοίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστα Σκανδαλίδη )η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται έντονα για την χαλαρότητα της εποπτείας και ελέγχου των Τραπεζικών Καταστημάτων, απέναντι στους αγρότες-καταναλωτές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Στην επιστολή της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μεταξύ των άλλων αναφέρει:
Αξιότιμοι κ.Υπουργοί,
Θλίψη και απογοήτευση, επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, με την δέσμευση των Τραπεζικών καταθέσεων ,χρημάτων που αφορούν επιδοτήσεις και οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους( όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων), οι οποίες μόλις πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους ,δεσμεύτηκαν από τις Τράπεζες, αφήνοντας τους αγρότες "αμήχανους " μα προπάντων αγανακτισμένους, μη έχοντας προστασία από πουθενά.Η ΄Ενωση μας, έχει γίνει αποδέκτης αρκετών διαμαρτυριών, την παραμονή των Χριστουγέννων, που οι καταναλωτές , είχαν προγραμματίσει οικογενειακές αγορές, και βρέθηκαν προ εκπλήξεως με αυτές τις πρακτικές των Τραπεζών. Επειδή οι νομικοί μας σύμβουλοι ,διέκριναν παράνομο αυτό το "μπλοκάρισμα" των λογαριασμών των αγροτών,βάλθηκαν σε αγώνα δρόμου και με προσωπική τους παρέμβαση,"ξεμπλόκαραν" κάποιους από αυτούς.Σαυτή την περίπτωση ,μπορούμε να σας μεταφέρουμε ότι, η Θέση των Τραπεζών, παρερμηνεύεται από κάποιες Τράπεζες ως θέση ισχύος, περίεργα, ιδιαίτερα σαυτή την δεδομένη στιγμή, που μπήκαν οι επιδοτήσεις των αγροτών στους λογαριασμούς τους ,και οι Τράπεζες ,αυταρχικά, χωρίς να υπάρχει ενυπόγραφη η βούληση του δικαιούχου αγρότη ,καταναλωτή, αυθαιρέτησαν ,δεσμεύοντας τα χρήματα του ώστε να μη μπορεί ο αγρότης να τα πάρει.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, γνωρίζοντας ότι, για την δέσμευση των Τραπεζικών καταθέσεων ενός φυσικού ή νομικού προσώπου θα πρέπει κάποιος. σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 2915/2001 , να έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του δικαιούχου των Τραπεζικών καταθέσεων, ήτοι να έχει τίτλο εκτελεστό ή Εισαγγελική εντολή , την οποία πρέπει να κοινοποιήσει μαζί με κατασχετήριο έγγραφο των συγκεκριμένων λογαριασμών στην Τράπεζα, και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε τέτοιο, τάσσεται στο πλευρό των αγροτών, ως ασπίδα ασφαλείας για την προστασία τους, από άδικες πρακτικές ,και μάλιστα στην περίοδο αυτής της βαθιάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα μας, σας καλεί και εσάς ως εκπροσώπους της πολιτείας και αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, να χτυπήσετε την αυθαιρεσία των Τραπεζών εις βάρος των αγροτών.
Κύριοι Υπουργοί,
Μπορεί οι διαχειριστές των Τραπεζών να αυθαιρετούν, αλλά γιατί εσείς δεν επεμβαίνετε στην πάταξη της αυθαιρεσίας και της παρανομίας;΄Γιατί δεν παρέχεται σαν πολιτεία, ομπρέλα προστασίας στους πολίτες,που συμβαίνει να είναι και παραγωγοί- αγρότες , και περίμεναν αυτή την επιδότηση για να αναπνεύσουν από τα χρέη τους , αλλά και να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων; Εμείς ως κοινωνικός Φορέας, σας ενημερώνουμε ότι, μπορεί η οικονομική κρίση της Χώρα μας, να βαραίνει όλους μας, αλλά μην αφήσετε να πνέει "αέρας" υπέρ των Τραπεζών, ενδυναμώνοντας τις ώστε να περνούν στους πολίτες την σκέψη, ότι αυτές είναι το Κράτος, και ότι αυτές είναι υπεράνω των νόμων και της πολιτείας και ότι . μπορούν στο βωμό του δικού τους κέρδους και της δικής τους ανάπτυξης, να καταπατούν τα δικαιώματα των αγροτών, χωρίς για αυτές να υπάρχει η τιμωρία που προβλέπεται από την υπάρχουσα Νομοθεσία.
Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

03/12/2011

29/11/2011, ΑΠΟΦΑΣΗ : ' ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ '. Περιφερειάρχης Κρήτης
Έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 178 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
β) Το Π.Δ. 140/2010 (Φ.Ε.Κ. 233, τεύχος πρώτο – Οργανισμός Περιφέρειας Κρήτης).
γ) Την από 29 Νοεμβρίου 2011 δημόσια κλήρωση που έγινε στο κατάστημα της Περιφέρειας Κρήτης για την επιλογή των δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Κρήτης.

Αποφασίζουμε

Συστήνουμε την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο στα πλαίσια της Περιφέρειας, με αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στο Νόμο :
α) την εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας
β) τη γνωμοδότηση ως προς τα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή τον Περιφερειάρχη και γ) την εξέταση των προβλημάτων και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας και τη διατύπωση γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών, αποτελούμενη από τα εξής μέλη :
Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, ως Πρόεδρο.
Δημάρχους Περιφέρειας Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
1) Ρούσσο Κυπριωτάκη, Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων.
2) Παύλο Μπαριτάκη, Δήμαρχο Βιάννου
3) Νικόλαο Σχοιναράκη, Δήμαρχο Γόρτυνας
4) Γιάννη Κουράκη, Δήμαρχο Ηρακλείου
5) Κωνσταντίνο Μαμουλάκη, Δήμαρχο Μαλεβυζίου
6) Ζαχαρία Καλογεράκη, Δήμαρχο Μινώα
7) Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη, Δήμαρχο Φαιστού
8) Ζαχαρία Δοξαστάκη, Δήμαρχο Χερσονήσου

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

1) Δημήτριο Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
2) Ιωσήφ Αναστασάκη, Δήμαρχο Ιεράπετρας
3) Γεώργιο Μηλιαρά, Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου
4) Θεόδωρο Πατεράκη, Δήμαρχο Σητείας

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

1) Ιωάννη Πιπεράκη, Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου
2) Στέφανο Σημαντήρα, Δήμαρχο Αμαρίου
3) Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Δήμαρχο Ανωγείων
4) Δημήτριο Κόκκινο, Δήμαρχο Μυλοποτάμου
5) Γεώργιο Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνου

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

1) Γρηγόριο Μαρκάκη, Δήμαρχο Αποκορώνου
2) Ευστράτιο Λαμπάκη, Δήμαρχο Γαύδου
3) Γεώργιο Δερμιτζάκη, Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου
4) Γεώργιο Μυλωνάκη, Δήμαρχο Κισσάμου
5) Ιωάννη Μαλανδράκη, Δήμαρχο Πλατανιά
6) Παύλο Πολάκη, Δήμαρχο Σφακίων
7) Εμμανουήλ Σκουλάκη, Δήμαρχο Χανίων

Εκπροσώπους των παρακάτω Φορέων (Εργοδοτών, Εργαζομένων, Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Οργανώσεων, Συνεταιριστικών Οργανώσεων κ.λ.π.) :
Πολυτεχνείο Κρήτης
Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΓΕΩΤΕ.Ε. Κρήτης
Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης
ΤΕ.Ε./Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης
Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Παγκρήτιος Σύλλογος Αιμοδοτών «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ»
Παγκρήτιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών
Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών
Επιμελητήριο Ηρακλείου
Ο.Α.Σ.Ν. Ηρακλείου
Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας
Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ανωγείων
Εργατικό Κέντρο Χανίων
ΑΔΕΔΥ / Παράρτημα Χανίων

4. Εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
ΔΥΠΕ Κρήτης
ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων

5. Δημότες, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Κρήτης που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση, ως εξής :
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
Αδαμάκη Ελευθερία του Εμμανουήλ / Αρχάνες, Τ.Κ. 70 100
Κουτάντου Κλεάνθη του Κωνσταντίνου / Γ. Κλώντζα 6, Τ.Κ. 713 04, Ηράκλειο
Βιτσαξάκης Ιωάννης του Δημητρίου / Σμάρι, Τ.Κ. 700 06, Ηράκλειο
Κουτσάκη Ελένη του Ιωάννη / Πηγαϊδάκια, Τ.Κ. 704 00, Δ. Φαιστού, Ηράκλειο
Λιναρίτη Ευριδίκη του Ιωάννη / Ν. Σκουφά 4, Τ.Κ. 714 14, Γάζι, Ηράκλειο

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Αλεξίου Γεωργία του Αθανασίου, Βιτσέντζου Κορνάρου 26, Άγ. Νικόλαος, Τ.Κ. 721 00, Λασίθι
Παπαδάκης Ηλίας του Μιχαήλ, Ψυλινάκη 61, Τ.Κ. 72 200, Ιεράπετρα, Λασίθι
Χατζάκης Γεώργιος του Μιχαήλ / Άγιος Γεώργιος, Τ.Κ. 720 52, Λασίθι
Σαρικάς Χαρίλαος του Ευαγγέλου / Νεάρχου 8, Τ.Κ. 723 00, Σητεία, Λασίθι
Καστελλιανάκη Χρυσούλα του Νικολάου / Νεάπολη, Τ.Κ. 724 00, Λασίθι

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
Γαγάνη Ιωάννα του Παντελή / Γιαμπουλάκη 48 / Τ.Κ. 741 00, Ρέθυμνο
Μαθιουδάκης Ματθαίος του Προκόπιου / Γ. Τσαγρή 31, Τ.Κ. 741 00, Ρέθυμνο
Παπαδάκης Ανδρέας του Αρίστου / Ζωνιανά, Τ.Κ. 740 51, Ρέθυμνο
Αεράκη Όλγα του Γεωργίου / Ανώγεια, Τ.Κ. 740 51, Ρέθυμνο
Δημητρακάκη Ευαγγελία του Διονυσίου / Λοχριά, Τ.Κ. 740 61, Ρέθυμνο

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Δερμιτζάκη Ελευθερία του Εμμανουήλ / Ν. Ανδριανάκη 38, Τ.Κ. 73 100, Χανιά
Καμπουράκη Δήμητρα του Γεωργίου / Κατσανέβα 1, Τ.Κ. 73 100, Χανιά
Λιονάκη Νίκη-Σοφία του Νικολάου / Μουρνιδών 51, Τ.Κ. 713 00, Χανιά
Μουσουράκη Νίκη του Γεωργίου / Καποδιστρίου 84, Τ.Κ. 713 00, Χανιά
Ροδολάκη Μαρία του Σπυρίδωνος / Ι. Παϊζη 15, Τ.Κ. 713 00, Χανιά

Στις Συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θητεία της ως άνω Επιτροπής Διαβούλευσης ορίζεται η θητεία της παρούσης Περιφερειακής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Για τη γραμματειακή στήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης ορίζεται υπεύθυνη η Νίκη Βαρδιάμπαση, υπάλληλος του Τμήματος Συλλογικών Οργάνων της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης
Σταύρος Αρναουτάκης

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ " Συνάντηση της Προέδρου της Ε.Π.Κ.Κ ,με καταναλωτές στην Ιεράπετρα Κρήτης"

Αύριο Δευτέρα , η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη ,θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα , και θα έχει συνάντηση με καταναλωτές. Καλούνται οι καταναλωτές , που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της ,να ενημερωθούν από την εκπρόσωπο της ΄Ενωσης στο Νομό Λασιθίου ,κ.Μαρία Παναγιωτίδη τηλ.6947773168

Από το Γραφείο Τύπου της ΄Ενωσης
--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306