Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ομιλια Φωτη Αλεξοπουλου στα εγκαινια του Ευρωπαικου Κεντρου Καταναλωτη !

O K.Φωτης Αλεξοπουλος μαζι με την Ευρωπαικη Επιτροπο κ. Anna Pasara.

.
Στο Βημα ο Συνηγορος του Καταναλωτη κ.Ζερβεας !
Στο Βημα η Ευρωπαικη Επιτροπος Αννα Πασαρα (ΙΤΑΛΙΑ)
\
Καταμεστη η Αιθουσα του Νεου Ευρωπαικου Κεντρου Καταναλωτη .Διακρινονται ο κ.Φ.Αλεξοπουλος (ΙΝΚΑ ) κ.Ν.Τσεμπερλιδης (ΚΕΚΠΑ) ο Γενικος Γραμματεας Καταναλωτη κ.Δ.Σπυρακος .


Η Ομιλία του κ. Αλεξόπουλου πραγματοποιήθηκε στα Εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή .
Σας την παραθέτουμε μεταφρασμένη στα Ελληνικά λόγο ότι η ομιλία έγινε στα Αγγλικά .
Κυρία Άννα Πάσαρα
Κ.Επιτροπος
Καλωσορίσατε στην πανέμορφη χώρα μας .
Είπατε ότι έχετε ως Ευρωπαϊκή Επίτροπος επισκεφτεί πάλι την χώρα μας ,ελπίζω το καλοκαίρι να την επισκεφτείτε και ως απλός επισκέπτης και να θαυμάσετε ως απλός πολίτης την ζεστασιά και την φιλοξενία των πολιτών αυτής της χώρας ,άλλωστε η καταγωγή σας που όπως μας είπατε είναι από την γειτονική Ιταλία θα έλεγα ότι δεν διαφέρουμε και σε πολλά ως Λαοί.
Σας καλωσορίζω λοιπόν και σας εύχομαι να περάσετε καλά αυτό το λίγο διάστημα που θα μείνετε κοντά μας.
Κ.Γενικε Γραμματέα
Κ.Συνηγορε Καταναλωτή
Αγαπητοί συνάδελφοι
Κυρίες και Κύριοι

Είναι γνωστό ότι δεν είναι πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό κέντρο καταναλωτή επιχείρησε να στηθεί στην Ελληνική Επικράτεια .
Εγώ μόλις είχα πρωτοπάει ως νέο μέλος στο καταναλωτικό κίνημα όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή ανθούσε και δεχόταν καθημερινές καταγγελίες στα γραφεία του.
Σήμερα ξαναλειτουργεί υπό την εποπτεία του Συνηγόρου Καταναλωτή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο σας,και να ακούσετε τις εμπειρίες μας,καθώς και τις προτάσεις μας ώστε να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση αυτού του Εγχειρήματος που λέγεται ECC.
Αγαπητή κ.Πασαρα .
Από την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή στόχος είναι η διαφύλαξη του Τουρισμού,και της καταγγελίας του Ευρωπαίου Επισκέπτη από φαινόμενα αισχροκέρδειας ,κακής ποιότητας υπηρεσιών κ.λ.π
Πως μπορεί να γίνει αυτό
Καταρχάς η Ελλάδα έχει διαφορετικούς προορισμούς για διάφορους πολίτες των χώρων της Ε.Ε και όχι μόνο. .Π.Χ Κέρκυρα έχει Ιταλούς ,Χερσόνησος Ολλανδούς κ.λ.π .Όπως καταλαβαίνετε το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο θα πρέπει να ενσωματωθεί με προσωπικό που θα μιλά πολύ καλά αγγλικά ,και δεύτερη γλώσσα,την γλώσσα που θα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεψιμοτητας σε κάθε τουριστικό προορισμο.

Τέλος κ.Πασαρα θα γνωρίζεται ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν μια stampa(πινακίδα-σήμα) Του ΕΟΤ,χωρίς αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως π.χ rent a car,rent rooms ,k.l.p .
Θα ήθελα να δείτε την Πρόταση που θα σας κάνω ώστε να διαφυλάξουμε την σωστή, γρήγορη, αντιμετώπιση μιας καταγγελίας ενός ευρωπαίου καταναλωτή σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή κοινωνία και αγορά..
Η Πρόταση μου είναι η εξής :Ένας τετραψήφιος ευρωπαϊκός Αριθμός,αναρτημένος υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια της ευρωπαϊκής ένωσης ,που χωρίς αυτήν την πινακίδα να μην μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας τουριστικής επιχείρησης κανείς,ώστε να μιλάμε για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και τελειώνοντας για ένα ασφαλές τουριστικό προορισμό για κάθε έναν από εμάς.
Αυτή είναι η Πρόταση μου και Περιμένω την ανάλυση της ..
Ευχαριστώ για την Προσοχή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: