Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη*

  Επειδή ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , στους καταστατικούς της   σκοπούς, μεταξύ των άλλων προβλέπεται ,η προστασία. η διαφύλαξη, η βελτίωση και η υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και  η υπεράσπιση ,η προβολή,η προώθηση,η διερεύνηση  και ενίσχυση της αντιρρυπαντικής παραγωγικής διαδικασίας της ανακύκλωσης των υλικών,ώστε τα υπολείμματα από τα προϊόντα που καταναλώνουμε ΄η χρησιμοποιούμε να μη το επιβαρύνουν, επειδή το Περιβάλλον ανήκει σε όλους μας, και επειδή   ως κοινωνία ,έχουμε ηθική υποχρέωση να το  διαφυλάξουμε, ή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 του Ιούνη,με Δ.Τ και άλλες εκδηλώσεις.

  1. Είναι αλήθεια,ότι την  5 Ιουνίου," ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ",τα περασμένα χρόνια, ως Κοινωνική Οργάνωση . της ημέρας αυτής  ,της δίναμε γιορταστικό χαρακτήρα, για να επισημάνουμε ουσιώδης συμβουλές στους καταναλωτές, στους χρήστες των αγαθών του περιβάλλοντος, με προτεραιότητα, πως να το αξιοποιούν και την υποχρέωσή τους , να το σέβονται.Σήμερα , η λέξη γιορτή, πέρασε στην λέξη " πένθος", σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην Χώρα μας.Κάποιοι από το χθες, σπέρνοντας ηθελημένες  πολιτικές της καρέκλας και της μίζας, μιλάνε  για το χρώμα " πράσινο", όλα τα υποτιθέμενα ουσιαστικά στο λεξιλόγιο τους ,  έχουν  το συνοδευτικό του "Πράσινου". Πράσινο περιβάλλον ,πράσινη ανάπτυξη ,πράσινη ενέργεια , εκείνο που ξέχασαν  ή μάλλον τεχνηέντως το  απέφυγαν, είναι η πράσινη  η οικονομία της Χώρας μας, ποτέ σαυτήν στην ουσίας λέξη ,  δεν αναφέρθηκαν ,χάθηκε από το λεξιλόγιο τους  ,δεν αναφέρθηκαν ποτέ, διότι το πράσινο είναι συνυφασμένο με την ζωή, με την  ευεξία,με την  δημιουργία, με την ανάπτυξη.Στην "μαύρη Οικονομία" μια και μιλάμε με χρώματα, που βρίσκεται σήμερα η Χώρα μας, δεν ταίριαζε η λέξη ,γιατί εξακολουθούν να μας εμπαίζουν, εξακολουθούν στις πλάτες των πολιτών να παίζουν και επιμένουν να  παραμένει  στα αυτιά μας, και να στριφογυρίζει η ίδια  η λέξη ,"του πρασίνου" ώστε μαγικά, να μας καθησυχάζει, ώστε να παρατείνουνε  την παραμονή μας στον καναπέ και να αφήνουμε τις τύχες τόσο τις δικές μας, όσο και των παιδιών μας ,σαυτούς που η μοναδική τους έγνοια  είναι , να αποφασίσουν τι ακόμα θα ξεπουλήσουν και πως περισσότερο θα χρεώσουν τις επόμενες γενιές, τις γενιές που ίσως ,δεν δουν ποτέ το Πράσινο και το δικό τους Περιβάλλον.
  2. Η κρίση,   που μαστίζει σήμερα τη χώρα  μας , είναι πολυδιάστατη , τα περιβαλλοντικά αδιέξοδα εντείνονται ακόμη περισσότερο που απασχολούν εμάς τους πολίτες ,  που οφείλουμε να είμαστε παρόντες  και να επαγρυπνούμε .
  3. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, διαθέτει Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας,  θεωρεί ανάγκη της χρονικής συγκυρίας που βιώνουμε , την ύπαρξή της, για την στήριξη του Περιβάλλοντος, σαυτές τις δύσκολες στιγμές,που τα περιβαλλοντικά ζητήματα, παρότι σπουδαία και επείγοντα μένουνε σε σχέδια, από τους εκπροσώπους της πολιτείας.Σαφή δείγματα είναι η κωλυσιεργία αντικατάστασης των επαγγελματιών πυροσβεστών ,αφού το 50% της πυροσβεστικής  δύναμης, έχει συνταξιοδοτηθεί,και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν. .Σαφή δείγματα είναι ο νόμος για τη βιοποικιλότητα, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η υιοθέτηση των χείριστων λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων, τα διαρκή περιβαλλοντικά εγκλήματα στους διάφορους ποταμούς της χώρας,  η έλλειψη πολιτικής στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κτλ.
  4.   Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, προτείνει δίκτυα εθελοντισμού, με σχεδιασμό και προτροπή των πολιτών στην συμμετοχή, η σιωπή, η αναλήθεια ,δεν βγάζουν  την πολιτεία από τα περιβαλλοντολογικά αδιέξοδα, που δημιούργησαν κρίσεις, στο παρελθόν (πυρκαγιές ), με ανθρώπινες απώλειες ,αλλά και καταστροφή περιουσιών πολιτών, και έξοδα για την ίδια την πολιτείας.
  5. ΄Όλοι γνωρίζουμε ότι η Χώρα μας ,βρίσκεται  σε οικονομική κρίση, είναι αδύναμη να διαθέσει τα απαραίτητα χρηματικά ποσά, για την διαφύλαξη περαιτέρω του περιβάλλοντος, η διαφύλαξη έγκειται πλέον στην εθελοντική προσπάθεια, στην δική μας προσπάθεια . μην αφήσουμε να εξαπλωθεί σε περιβαλλοντολογικό αδιέξοδο στο χέρι μας είναι!!!                                                                                                                                                                        

                                *  Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών                                                                                                                      Ιωάννα   Μελάκη                




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: