Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι Κοινωνικές Οργανώσεις άδειασαν την πολιτεία στην μέριμνα των πολιτών

Μέγεθος γραμματοσειράς
ς μεγένθυση γραμματοσειράς
Συντάκτης / NextDeal
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 09:42
Το δημόσιο κάλεσμα της Οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" στην κοινωνία για "προσφορά φαρμακευτικού υλικού" επικαλούμενη την εξάντληση των αποθεμάτων της λόγω της αυξημένης ζήτησης αυτό τον καιρό από ΄Ελληνες πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους λόγω της άσχημης οικονομικής τους αδυναμίας αλλά και από την επιλογή πολιτικής της Κυβέρνησης να μην ανταποκρίνεται στις πληρωμές στα Φαρμακεία της Χώρας καταγγέλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων με ανακοίνωσή της η οποία και παρατίθεται ακολούθως:

"Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να μη δημιουργούνται, ούτε να οδηγούν τους πολίτες σε ακραίες καταστάσεις. Το θεωρούμε κοινωνικό ολίσθημα όχι των πολιτών αλλά της πολιτείας που δεν ευαισθητοποιείται να τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις, αλλά ακόμα την χρεώνουμε ότι διαπράττει "εγκληματική αμέλεια" εις βάρος των πολιτών της καθότι υποχρέωσή της είναι να μεριμνά για την υγεία τους και σε καμία περίπτωση να τους απομακρύνει από την άμεση πρόσβαση στο φάρμακο και να τους ωθεί στην πόρτα των "Γιατρών του Κόσμου". Σκηνές δηλαδή που θυμίζουν αφρικανικές χώρες με τους εξαθλιωμένους κατοίκους να προσφεύγουν στα φάρμακα των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Όλοι γνωρίζουμε την συμβολή των "Γιατρών του Κόσμου", την δράση της Οργάνωσης που υπηρετούν και την Παγκόσμια "προσφορά" της στην υγεία. Αλλά είναι λυπηρό να οδεύουν ΄Ελληνες εργαζόμενοι πολίτες σε αυτήν την Οργάνωση, σε μια Οργάνωση που και το ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, είναι πολύτιμο για αυτή. Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Οργάνωση, ένα  αρκετά υψηλό ποσοστό ασθενών που καλύπτει το 20 %, για το έτος 2011 προσέφυγαν σε αυτήν και ζήτησαν ιατρική περίθαλψη.
Κ. Υπουργέ της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το να καταφεύγει ένας άπορος πολίτης, ένας μετανάστης, ένας άνεργος, σε ανθρωπιστική οργάνωση και να ζητά ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική κάλυψη, είναι κίνηση συνηθισμένη, αλλά το να καταφεύγει ο εργαζόμενος του Δημοσίου, είναι στην απλή λαϊκή γλώσσα "κατάντια" και νομίζουμε ότι τέτοια εξουσιοδότηση ούτε το Σύνταγμα της Χώρας σας την έδωσε ούτε οι πολίτες της, επομένως άμεσα οφείλετε να παρέμβετε και να διορθώσετε.


Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική οργάνωση, ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας των πολιτών και γνωρίζοντας ότι η λειτουργία της Οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" στηρίζεται στις δωρεές των πολιτών, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες που έχουν την δυνατότητα να
βοηθήσουν να συνδράμουν την Οργάνωση για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού κυρίως σε παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, παιδικά σιρόπια, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές όπως η έκκληση του Προέδρου της Οργάνωσης αναφέρει.


Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού της, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, να αλλάξει "Ρότα", να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της απέναντι σε ταμεία, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και φαρμακεία, για να σταματήσουν οι ασφαλισμένοι να στερούνται της φαρμακευτικής αγωγής ,αλλά και να μη στερούν με την επίσκεψή τους την Οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου" του  φαρμακευτικού υλικού προοριζομένου όπως οι σκοποί και οι δράσεις της ορίζουν. Επιπροσθέτως λέμε δε ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτήν την ανισορροπία που επικρατεί εις βάρος της υγείας του ΄Ελληνα πολίτη ούτε συμπεριφορές που τον υποβαθμίζουν έναντι του συναδέλφου του πολίτη της Ε.Ε, θα δράσουμε για την προστασία της υγείας του, όπως οι κατοχυρωμένοι θεσμοί της Χώρας μας ορίζουν.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: