Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ για την απεργία της Π.Ν.Ο

H ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, βλέποντας την επίδειξη ανευθυνότητας και μη εξεύρεσης λύσης τόσο από μεριάς Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας...
όσο και από μεριάς (ΠΝΟ), βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να παρέμβει και να καταγγείλει την πρωτοφανή αδιαλλαξία και των δύο πλευρών εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Η συνεχιζόμενη επί 7 ημέρες απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποκόβει τις νησιωτικές περιοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα και προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές σε όλα τα νησιά, ιδιαίτερα στους παραγωγούς της Κρήτης που σαπίζονται τα οπωροκηπευτικά στις νταλίκες στα λιμάνια και χωρίς να υπάρχει κανείς να απολογηθεί για την ζημιά αυτή.. Δημιουργείται επίσης, επείγουσα κοινωνική ανάγκη, ιδιαίτερα στη δημόσια υγεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό , αλλά και ελλείψεις σε πλείστα άλλα προϊόντα που προμηθεύονται τα νησιά από την ενδοχώρα.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , ως κοινωνικός Φορέας, καλεί σε Τραπέζι διαλόγου και τις δύο πλευρές, καθώς η Χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και μόνο ένας μη σόφρων και αλαζών, θα μπορούσε να παίζει με την οικονομική πίεση όχι μόνο των άλλων κοινωνικών ομάδων ,που μαστίζονται από την φτώχια, και τον δανεισμό, την χρεοκοπία την ανεργία, αλλά με το παρόν που βιώνει η Χώρα μας και το μέλλον της.Σήμερα κανείς δεν δικαιούται όποια θέση και να κατέχει να κάνει "τον νταή". Χρέος ολονών μας είναι , το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας και όχι τα συντεχνιακά προβλήματα τα δικά μας . Ούτε η πολιτεία εκμεταλλευόμενη την κρίση της Χώρας μας ,έχει το δικαίωμα, να μη δίνει την πρέπουσα λύση στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, χρέος της είναι να παρέμβει, να στηρίξει τα δικαιώματα τους και να τα προστατεύσει.
Καλούμε το Υπουργείο,να σκύψει και να εξετάσει τα προβλήματα της ΠΝΟ, να καλέσει τις Ενώσεις Εφοπλιστών να υπογράψουν τις ΣΣΕ, αλλά και να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα να αναβαθμίσουν την Ναυτική Εκπαίδευση, διασφαλίζοντας την εφαρμογή της ναυτικής Νομοθεσίας , αναζητώντας λύσεις στο θέμα της ανεργίας στον κλάδο που τόσο περίεργα και επικίνδυνα θίγεται για τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τονίζει ότι χρέος ολονών, έστω και αυτής της στιγμής είναι να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι παραγωγοί της Κρήτης από τα συμβόλαια πώλησης των προιόντων στις Ευρωπαικές αγορές, που δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά είναι και η αθέτηση των όρων των συμβάσεων ,με ότι αυτό συνεπάγεται(αποστροφή αγοράς των προϊόντων, οικονομικής και ποινικής ρήτρας κ.λ.π).


Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: