Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ειδικό νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους της Πυροσβεστικής;

06-11-2010
Το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει τους συμβασιούχους πυροσβέστες σε ειδικό νομοσχέδιο προκειμένου να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα εξετάζει
το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν στην Αθήνα, αντιπροσωπία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών και συμβασιούχοι πυροσβέστες από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών και συντονιστής της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., κ. Γιώργος Παπαλάς, 'την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου συμμετείχαμε σε  συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζί με συμβασιούχους πυροσβέστες από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη με σκοπό τη στήριξη και την εργασιακή αποκατάστασή τους. Ως φορέας θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα σε υπουργικούς παράγοντες και θεωρούμε ότι λάβαμε θετικές απαντήσεις'.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαλά τα ζητήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφορούσαν τα εξής:
- Τη μη υλοποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών.
- Τη μείωση της εργασίας τους με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από 8 μήνες σε 7 μήνες εργασίας για το έτος 2010.
- Τη μείωση των μισθών τους, με αποτέλεσμα ως πολίτες καταναλωτές να έχουν έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο, με υπερχρεώσεις σε πιστωτικά καταστήματα και σε τρίτους.
- Την ασάφεια της κυβέρνησης, που δεν εγγυάται την 8μηνη εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το έτος 2011, όπως ορίζεται από το Π.Δ. 124/2003 και Π.Δ. 121/2007.
- Τη μη χορήγηση των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας) καταπατώντας τη Συλλογική Σύμβαση των συμβασιούχων πυροσβεστών.
- Τις προηγούμενες προτάσεις της και παρεμβάσεις της στον απερχόμενο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον εφησυχασμό της ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους συμβασιούχους πυροσβέστες με σχέδιο νόμου για το 2010 και εφαρμογή το 2011.
'Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. είναι ο φορέας που νομιμοποιείται να παρέμβει με την παρουσία της και με τις προτάσεις της στα αιτήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών καθότι διαθέτει ολοχρονίς Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, που συνδράμει στα εργασιακά καθήκοντα τους εργάτες της πυρόσβεσης και δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων πυροσβεστών όπως οφείλει να καλέσει και την Πολιτεία να σταθεί στο χρέος της', τόνισε ο κ. Παπαλάς.
Και πρόσθεσε: 'Κατά τη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα- αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει τους συμβασιούχους πυροσβέστες σε ειδικό νομοσχέδιο προκειμένου να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν παράγοντες του Υπουργείου, στόχος είναι να προωθηθούν όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στο νομοσχέδιο'.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  στα Χανιά βρίσκονται περίπου 120 συμβασιούχοι πυροσβέστες, ενώ σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τους 5.500 συμβασιούχους πυροσβέστες.

Ελ.Φ.

ΠΗΓΗ :ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ  ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: