Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

“Ξέφυγε” η ακρίβεια

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

03.07.2010

“Δίνουμε τη μάχη για τον νόμο υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αφήσαμε να μας ξεφύγει η ακρίβεια. Οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες σε βαθμό αισχροκέρδειας”.
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Παράλληλα κάνει λόγο για “τιμές που δεν δικαιολογούνται από την αύξηση του Φ.Π.Α. Με πρόσχημα την αύξηση του Φ.Π.Α. χιλιάδες προϊόντα πρώτης ανάγκης έχουν ανατιμηθεί με τον καταναλωτή να παρακαλά να υπάρχουν καλές για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες για να μην κάνει χρήση καθημερινών αναγκών. Δεν είμαστε σύμφωνοι με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του Φ.Π.Α. για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες και την ευκαιρία που δίνεται στους κερδοσκόπους να παίξουν νέο παιχνίδι κερδοσκοπίας στην αγορά. Αύξηση του Φ.Π.Α. σημαίνει έμμεση καθημερινή επιβάρυνση στον καθένα από μας, ακόμα σημαίνει αύξηση του πληθωρισμού, σημαίνει μείωση των αγορών μας, σημαίνει απομάκρυνση από τις υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία και από την άλλη αύξηση όλων των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών σημαίνει υποβάθμιση της ζωής των Ελλήνων καταναλωτών. Σύμφωνα με έρευνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. στην αγορά τα ψέματα τελείωσαν, οι αυξήσεις του Φ.Π.Α. μας βρήκε όλους αδύναμους, μικρές επιχειρήσεις, καταναλωτές. Οι μικρές επιχειρήσεις μπλεγμένες στη δίνη του χρέους και των σφραγισμένων επιταγών, δεν κρύβονται πλέον, διαμαρτύρονται ότι είναι αδύναμες πλέον να απορροφήσουν το βάρος του Φ.Π.Α., η επιλογή είναι μονόδρομος και οδηγεί στον καταναλωτή ή άλλη είναι το λουκέτο των επιχειρήσεων, η πτώχευση και το πέρασμα των υπαλλήλων όσο και των ιδιοκτητών στην ανεργία. Ενδεικτικό είναι ότι στα είδη σούπερ μάρκετ από την αύξηση του Φ.Π.Α. τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν περίπου κατά 6 ευρώ τον μήνα σε βασικά είδη της καθημερινότητας... Οι καταναλωτές πλέον επιβαρύνονται με αυξήσεις της τάξης του 1,7% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 23%, όπως είναι τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα είδη καθαρισμού και κατά 0,9% στις τιμές των προϊόντων που υπάγονται στον συντελεστή 11%, όπως είναι τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά. Παρήγορο για μας τους καταναλωτές των Χανίων είναι, οι κρητικές επιχειρήσεις, που σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές προβάλλουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, αφενός μεν απορροφούν τα παραγωγικά μας προϊόντα αφετέρου απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους.
Μεγάλο βάρος στη σκέπη του καταναλωτή θα παίξουν οι ανατιμήσεις των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ μα προπάντων οι τιμές των καυσίμων.
Η αγορά είναι καζάνι που βράζει, με τις μικροεπιχειρήσεις να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καταστήματα συνεχώς κλείνουν, με την παραοικονομία και το παραεμπόριο να ανθούν εις βάρος της αγοράς εις βάρος των καταναλωτών.
Ενεκα των παραπάνω η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, ενημερώνει και συγχρόνως εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, που είναι: Eρευνα τιμών και ποιότητας αγαθών και υπηρεσιών, νηφαλιότητα, σωστές αγορές. Για ενημέρωση και καταγγελίες στο τηλ.: 2821092666”.
Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη.


ΠΗΓΗ : ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: