Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων με τους προέδρους του Αγροτικού Συλλόγου και της ΄Ενωσης Οπωροκηπευτικών Κουντούρας


Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Σήμερα μέλη του Δ.Σ της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καθώς και η πρόεδρος αυτής κ.Ιωάννα Μελάκη επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Σύλλογο Κουντούρας καθώς και Αγροτικό Συνεταιρισμό Οπωροκηπευτικών της ίδιας περιοχής, όπου συναντήθηκαν με μέλη του Δ.Σ και των δύο Αγροτικών Φορέων.
Καταρχάς επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Σύλλογο Κουντούρας, όπου συναντήθηκαν με μέλη του Δ.Σ, στην προσπάθεια της Ένωσης να έρθει ποιο κοντά στους αγρότες καταναλωτές, να καταγράψει τα προβλήματά τους και να προσπαθήσει μαζί μαυτούς να βρει κάποια λύση,και ακόμα να ενημερώσει τους αγρότες καταναλωτές,μέσω του Συλλόγου τους, ότι στέκεται αλληλέγγυα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά το αγροτικό εισόδημα επί των ημερών μας και ιδιαίτερα οι αγρότες καταναλωτές..
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας κ.Μπιτσάκης Αντώνης , εκθέτοντας τον προβληματισμό των αγροτών που εκπροσωπεί ,επικεντρώθηκε στο ότι οι παραγωγοί της Κουντούρας πλήττονται από την γενική κρίση, αλλά έχουν και ειδικότερα προβλήματα που αφορά την διακίνηση των προϊόντων τους και συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα των παραγωγών είναι" οι χονδρέμποροι" συγκεκριμένα είπε ότι κάποιοι από αυτούς "σκάνε κανόνι" με αποτέλεσμα οι Συνεταιρισμοί Οπωροκηπευτικών, να είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους παραγωγούς, πέρα του ότι οι παραγωγοί βάλλονται από παντού , με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, παίρνοντας 4μηνες και 6μηνες επιταγές,νοιώθοντας έτσι εγγύηση πληρωμής, με αποτέλεσμα να να πληρώνονται τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές.
Ο κ.Μπιτσάκης επικεντρώθηκε ότι στο μεγάλο άνοιγμα μεταξύ παραγωγού σημερινή τιμή 0,70 και ο καταναλωτής των Αθηνών την αγοράζει πάνω από 2,00 Ευρώ οφείλεται κυρίως στο παιχνίδι που παίζεται στον " ενδιάμεσο" ,αλλά προπάντων στα καταστήματα λιανικής πώλησης.
Επίσης αναφέρθηκε ακόμα στο ότι υπήρξε από πλευράς του Συλλόγου τους κάθε προσπάθεια έγκαιρης ενημέρωσης των εμπλεκομένων φορέων και αιτήθηκε η προστασία τους, χωρίς να δουν κανένα αποτέλεσμα, μάλιστα στις 4-3-2010 σε υπόμνημα που σύνταξε ο Σύλλογος και απευθύνθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο ,Περιφέρεια Κρήτης, Νομαρχία και Βουλευτές κατήγγειλε ότι στην περιοχή τους επικρατούν ανεξέλεγκτα καρτέλ και ελληνοποιήσεις και ζητήθηκε η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματο, καθώς επίσης ζητήθηκε έλεγχος της αγοράς προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σημαντική ανησυχία αποτυπώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Κουντούρας, για το έντομο ονόματι tuntapsoiunta το οποίο εμφανίστηκε αρκετό χρονικό διάστημα και έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις κηπευτικές και θερμοκηπευτικές καλλιέργειες(ντομάτα αγγούρι,πιπεριά, μελιτζάνα)
Ο Σύλλογος έστειλε σχετικό αίτημα στις 5-1-2010 προς την αρμόδια τοπική Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησε αφενός μεν να γίνει άμεση καταγραφή ζημιών για τυχόν αποζημιώσεις, αλλά και ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για καταπολέμηση του εντόμου αυτού.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ.Μανώλης Δαράκης αναφέρθηκε και εκείνος στα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Κόσμος Οπωροκηπευτικών της Περιοχής Κουντούρας.
Η ΄Ενωσή μας δια της προέδρου της, κάλεσε και τους δύο Φορείς δια των εκπροσώπων τους, να μη διστάσουν να ζητήσουν την στήριξή. της
΄Ενωσής Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, τους θύμισε ότι είναι σε ισχύ ο Νόμος "ανάσα"για τους επαγγελματίες αγρότες και ότι θα πρέπει να κοιτάξουν να ωφεληθούν από αυτόν


Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: