Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοψία στο ΒΟΑΚ από κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Αυτοψία στο ΒΟΑΚ από κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών
Προπομποί της επίσκεψης Ρέππα-Μαγκριώτη ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων και ο ειδικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 - Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Στην Κρήτη βρίσκονται από χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Οικονομίδης και ο ειδικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Σέργιος Λαμπρόπουλος.
Οι δυο κυβερνητικοί παράγοντες ήλθαν στο νησί απεσταλμένοι της ηγεσίας του υπουργείου προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίσκεψη των υπουργών Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Μαγκριώτη, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο και η ατζέντα τους θα περιλαμβάνει ένα και μοναδικό αλλά πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο αναμένεται να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις: την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Τόσο ο κ. Οικονομίδης όσο και ο κ. Λαμπρόπουλος, που τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους τον προηγούμενο Δεκέμβριο, διαθέτουν σημαντική εμπειρία σε έργα υποδομών και κυρίως κατασκευής μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Ο μεν Γιάννης Οικονομίδης διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο δε Σέργιος Λαμπρόπουλος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για μία δεκαετία από την ίδρυσή της, εσωτερικός Τεχνικός Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αντιπρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.

Οι κύριοι Οικονομίδης και Λαμπράκης, θα παραμείνουν στο νησί μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν με τη διεύθυνση της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ από την οποία ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την κατάσταση του Βόρειου Οδικού Άξονα ενώ από σήμερα το πρωί και μέχρι αύριο το απόγευμα, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της υπηρεσίας θα «οργώσουν» κυριολεκτικά απ’ άκρη σε άκρη την, κατ’ όνομα μόνο, εθνική οδό του νησιού δηλαδή από τη Σητεία απ’ όπου και θα ξεκινήσουν έως το Καστέλλι Κισσάμου προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα σημεία «καρμανιόλες» του εθνικού δικτύου και την επικινδυνότητα που ενέχουν για τους οδηγούς.

Θα χαρτογραφήσουν τον ΒΟΑΚ και όλες τις αδυναμίες του και την Δευτέρα θα δώσουν στους δυο υπουργούς την πραγματική του εικόνα. Αυτό θα διευκολύνει τους κυρίους Μαγκριώτη και Ρέππα ώστε να ολοκληρώσουν το πλάνο που επεξεργάζονται το τελευταίο δίμηνο και αφορά τον γενναίο τρόπο παρέμβασης και αναβάθμισης του εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης.

Το πλάνο του υπουργείου φαίνεται να περιλαμβάνει οριστικά την δημιουργία της εταιρείας «ΚΡΗΤΗ Α.Ε.» (στα πρότυπα της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.») που θα αναλάβει το έργο αναβάθμισης, παρά τις κάποιες αρνητικές αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί.

Σε σχέση με την χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, που αποτέλεσε και την αιτία καθυστέρησης της καθόδου της ηγεσίας του υπουργείου στην Κρήτη, φαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί τουλάχιστον ένα ικανό μέρος των απαιτούμενων πιστώσεων.


Επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: