Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Θέμα: : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Καυτές οι τιμές σε Αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης"

Με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ,οι τιμές των υγρών καυσίμων (Αμόλυβδης και Πετρελαίου Κίνησης) στα πρατήρια του Νομού μας εκτινάκτηκαν στα
ύψη, σπέρνοντας την δυσαρέσκεια τόσο των καταναλωτών όσο και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων..
Το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,σήμερα πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου , δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από καταναλωτές αρκετά απορημένους οι οποίοι μας κατήγγειλαν την αύξηση που συναντούσαν στοχοποιώντας τα διάφορα πρατήρια από τα οποία εφοδιαζόταν με καύσιμα..
Η αιφνίδια εφαρμογή του μέτρου της αύξησης του Ε.Φ.Κ βρήκαν απροετοίμαστους εκτός από τους καταναλωτές και πολλούς βενζινοπώλες και όσο αφορά την έγκαιρη προμήθεια των προϊόντων αλλά και την ισορρόπηση της τιμής αυτών.
Η επιβάρυνση από την αύξηση αυτή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέρχεται σε 0,12 ευρώ (0,143 ευρώ με το συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του Ε.Φ.Κ.) ανά λίτρο για την βενζίνη και σε 0,05 ευρώ (0,06 ευρώ με το συνυπολογισμό του Φ.Π.Α. επί του Ε.Φ.Κ.) ανά λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης και η αύξηση αυτή μετακινείται σε μας τους καταναλωτές, χωρίς να μπορεί ο κλάδος των βενζινοπωλών να κάνει διαφορετικά.
Σε επικοινωνία που ήρθε η Πρόεδρος μας κ.Ιωάννα Μελάκη με τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Βενζινοπωλών Χανίων κ.Βαγγέλη Κώτσο, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε αιφνιδιασμός
στον Κλάδο των Βενζινοπωλών, το μέτρο τους βρήκε ανέτοιμους με αποτέλεσμα κάποια βενζινάδικα να μην προλάβουν να εφοδιαστούν με καύσιμα ,τα καύσιμα να είναι σημερινής παραλαβής και να δημιουργηθούν κάποια μικροπροβλήματα στις τιμές πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από άγνοια διαμόρφωσης της τιμής.
Μεταφέρουμε στους καταναλωτές ότι το μέτρο της αύξησης του Ε.Φ.Κ δεν το χαιρετίζουν οι Βενζινοπώλες, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος τους, γνωρίζοντες ότι θα είναι πρώτοι εκείνοι που θα εισπράξουν την δυσπιστία μας και την δυσαρέσκεια μας και ότι συμπορεύονται μαζί μας.
Τέλος επειδή ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών γνωρίζουμε ότι η αύξηση αυτή του Ε.Φ.Κ θα επισύρει αυξήσεις και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών , ενώ αντίθετα
η πολιτεία μας μειώνει μισθούς, διαμαρτυρόμαστε έντονα, σας καλούμε σε επιφυλακή ,για αγώνα διεκδίκησης προϊόντων με προσιτές για τον οικονομικό προϋπολογισμό του
καταναλωτή τιμές.
Δεν κρύβουμε την δυσαρέσκεια μας για την πίεση και την ασφυξία που νοιώθουμε στην πλάτη μας από την οικονομική πίεση της Κυβέρνησης, από τα μέτρα που συνεχώς μας αφαιρούν πόρους,πόρους αναγκαίους για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, για διαβίωση Ευρωπαίου πολίτη.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: