Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Καταναλωτές Χανίων: Πάρτε μέτρα για στήριξη της ιδιωτικής ασφάλισης

18/01/2010

Υπόμνημα προς το Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που αφορά στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει απέστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων. Το υπόμνημα κοινοποιείται προς το Υφυπουργό Οικονομικών Φιλιππο Σαχινίδη, την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το υπόμνημα αναφέρει…



ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ: Αιτούμε την άμεση παρέμβασή σας για την σωτηρία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλειας

ΠΡΟΣ:-Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
-Υπουργό Οικονομίας Ανταγ/τητας & Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη
-Υφυπουργό Οικονομικών κ Φίλιππο Σαχινίδη
ΚΟΙΝ: Α.Ε κ Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου

Κύριοι,
Η ελληνική ασφαλιστική αγορά τον τελευταίο καιρό έχει δείξει εικόνα θολότητας, αυτό το μαρτυρούν οι εκατοντάδες διαμαρτυρίες των πολιτών που καθημερινά κατατίθενται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, πολίτες που έχουν επενδύσει στην Ιδιωτική Ασφάλιση κάλυψη κινδύνων, χρήμα, ελπίδα, μέλλον.
Διαπίστωση μας είναι ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα στον ασφαλιστικό χώρο που συντηρούν την αδιαφάνεια, αυθαιρεσία, καταχρηστικότητα και παραβίαση της νομοθεσίας εις βάρος του καταναλωτή.
Με αφορμή την απόγνωση των καταναλωτών μετά την πρόσφατα άρση των αδειών πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, ερχόμαστε να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας, για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία, απελπισία και πρωτοφανή ανασφάλεια και ταλαιπωρία των θιγμένων καταναλωτών.
Οι καταναλωτές που βρέθηκαν ξαφνικά στο κενό, ζητούν προστασία και ενημέρωση από την πολιτεία η οποία φέρει ευθύνη γι' αυτό το αδιέξοδο, καθότι φανερά φαίνεται ότι κάποιοι δεν κάνα σωστά την δουλειά τους

Κύριοι,
Πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες, το τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς πρέπει να ξεκαθαρίσει, από σας που έχετε την τόλμη και την πολιτική βούληση να φέρετε την διαφάνεια στην πράξη, σε σας έχουν στηρίξει οι πολίτες τις ελπίδες τους, που τολμάτε να πείτε την αλήθεια, που ζητάτε την εξάλειψη της ανομίας, που δίνετε θέση στους άξιους και όχι στους αρεστούς. Σε σας που θέλετε να εργαστείτε για το καλό του τόπου και όχι να βολευτεί τε στις καρέκλες της εξουσίας.
Ζητάμε και στην Ιδιωτική ασφάλιση άπλετο φως , καινοτόμες δομές, ανοικτή διαβούλευση με σύγχρονες αντιλήψεις, διαφάνεια παντού, προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών αλλά και των θέσεων των εργαζομένων στην ασφαλιστική αγορά. Η σημερινή κατάντια της Ιδιωτικής Ασφάλισης με τα αλλεπάλληλα κρούσματα «φούσκες» της ασφαλιστικής αγοράς μας δίνει το δικαίωμα να σας επισημάνουμε και συγχρόνως να σας μεταφέρουμε και να σας καταθέσουμε τον προβληματισμό μας, ως φωνή της κοινωνίας την οποία από την θέση μας θεσμικά εκπροσωπούμε και υπηρετούμε ότι δεν πάει άλλο ,η ασφαλιστική αγορά στενάζει και επιτέλους πρέπει να μπει «νοικοκύρεμα» τώρα από σας για να πάψουν κάποιοι να συνεχίζουν να αυξάνουν το χαρτοφυλάκιο τους και τον πλούτο τους στήνοντας μηχανισμούς παρανομίας παραπλανώντας και κλέβοντας τους καταναλωτές που καλή την πίστη είχαν την τύχη να τους εμπιστευθούν.

Κύριοι,
Το παιχνίδι που παίζεται στην ασφαλιστική αγορά άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνο. οι μικρές εταιρείες άρχισαν σιγά σιγά να σβήνουν και να χάνονται ή να απορροφώνται από τους Ομίλους, οι οποίοι θεωρούν το ασφαλιστικό τοπίο δικό τους γήπεδο και με υπεροπτικό ύφος και παραπλανητική διαφήμιση για τάχα συμφέροντα κίνητρα προς τους καταναλωτές προσπαθούν να προσελκύσουν συμβόλαια.
Στην Ιδιωτική ασφάλιση έχουν επενδύσει χιλιάδες καταναλωτές, δεν είναι χρήματα μόνο των μετόχων, όπως επίσης η Ιδιωτική Ασφάλιση καλύπτει χιλιάδες εργαζομένους, που σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε να τους δούμε στην λίστα των ανέργων.
Μία υγιής Ιδιωτική Ασφάλιση είναι κεφάλαιο για την πολιτεία προσφέρει όχι μόνο στους καταναλωτές, όχι μόνο στους εργαζόμενους σε αυτή αλλά προπάντων και στο μέγιστο συμβάλλει στην Οικονομία της Χώρας και οφείλετε να την περιφρουρήσετε.
Έπειτα από τα παραπάνω και ως πολίτες αυτής της Χώρας που κάνουμε χρήση των υπηρεσιών που προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση με τους διάφορους κλάδους που έχει αναπτύξει
Ζητάμε από σας
Ι) Άμεση διαβούλευση , για νέο Νομοθέτημα ,Νομοθέτημα επίκαιρο.
2)Διαφάνεια για όλους και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, ισότιμη αντιμετώπιση των πάντων
Και προπάντων προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.
3) Να ξεκαθαριστεί το τοπίο του ασφαλιστικού χώρου, η σχέση της Διοίκησης της Εποπτικής Αρχής, από την ασφαλιστική Αγορά τόσο σε ότι αφορά πρόσωπα όσο και τα κεφάλαια.
4)Να γίνει άμεση ενημέρωση στους καταναλωτές της Ασπίς ΑΕΓΕ από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ Σαχινίδη, τι έχει αποφασισθεί για αυτούς.
5)Να στηριχθεί ο θεσμός της Ιδιωτικής ασφάλειας ,ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη του Έλληνα Καταναλωτή.
6)Η παρέμβαση σας πρέπει να γίνει τώρα, οφείλεται να παρέμβετε έγκαιρα πριν οδηγηθούν οι Έλληνες καταναλωτές σε Ευρωπαϊκές Ασφάλειες και να αιμορραγήσει χωρίς σταματημό η Ελληνική Οικονομία.
Από τον Πρωθυπουργό της Χώρας που κοινοποιείται το παρόν ζητάμε να παρέμβει προσωπικά, γιατί η σωτηρία του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι θέμα άκρως πολιτικό, ευαίσθητα κοινωνικό, αλλά προ πάντων Εθνικό.
Γνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Χώρας μας κανένας από μας τους πολίτες μα προ πάντων ο Πρωθυπουργός δεν θα επιθυμούσε να τοποθετήσει την ασφαλιστική του κάλυψη σε μία Ευρωπαϊκή Χώρα.
Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Ιωάννα Μελάκη
ΠΗΓΗ:nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια: