Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία κατά τραπεζών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 04/01/10
Καταγγελία κατά τραπεζών
Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί για κατασχέσεις κατοικιών οι οποίοι προγραμματίζονται από τις τράπεζες στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον πρωθυπουργό η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ).
Συγκεκριμένα, στην επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Ανδ. Λοβέρδο και Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη - η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου - η πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. Ιωάννα Μελάκη σημειώνει ότι η Ένωση μεταφέροντας την αγωνία πολιτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για λίγες χιλιάδες ευρώ, ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να ανασταλεί η κατάσχεση κατοικιών από τις τράπεζες.
Ειδικότερα, στην επιστολή διευκρινίζει: "Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και που επικυρώθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας από την παρούσα κυβέρνηση, αναστέλλονταν όλοι οι πλειστηριασμοί που επέσπευδαν οι τράπεζες μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009. Στην συνέχεια σε σχέδιο νόμου που υπογράφουν οι κ.κ. υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είναι αναρτημένο στην σελίδα της Βουλής των Ελλήνων με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2009, στην παράγραφο γ., παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και την 30ην Ιουνίου 2010".
Συνεχίζοντας η κα Μελάκη υπογραμμίζει: "Αυτή η τόσο σωτήρια για τους καταναλωτές ρύθμιση που θα δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσουν λίγο από τον κίνδυνο απώλειας των κατοικιών τους για ποσά, της τάξης των 3.000 ευρώ, αλλά και να γλυτώσουν από τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα που έχουν πολλαπλασιάσει στην κυριολεξία το αρχικό χρέος, θα ψηφισθεί κατά πληροφορίες μας από την Βουλή των Ελλήνων γύρω στα μέσα Ιανουαρίου 2010. Οι περισσότερες τράπεζες όμως, για να ωφεληθούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους έσπευσαν και προσδιόρισαν τους πλειστηριασμούς για τις 13 Ιανουαρίου 2010".
Η κα Μελάκη τονίζει σχετικά ότι επειδή πολλοί καταναλωτές έχουν εξαντλήσει ήδη όλες τις δικαστικές δυνατότητες αναστολών, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η επομένη ημέρα θα τους βρει να έχουν χάσει τις κατοικίες τους για τόσο μικρά ποσά, με καταστροφικές συνέπειες για τις οικογένειες τους και προσθέτει: "Επειδή το πνεύμα της παρούσης κυβέρνησης είναι η προστασία των μη εχόντων πολιτών, με τις ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, και επειδή "οι επιτήδειοι" σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα με αρπαγή μέσω πλειστηριασμών, τις μοναδικές κατοικίες των χαμηλά εισοδηματικά πολιτών, παρακαλούμε θερμά τους παραπάνω υπογράφοντες αρμόδιους κ.κ. υπουργούς, όπως λάβουν μέτρα για αποφυγή της αδικίας αυτής, αλλά και ταυτόχρονα με την υπό ψήφιση ρύθμιση, να δώσουν την δυνατότητα ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές να διακανονίσουν τις οφειλές τους με τις τράπεζες, σώζοντας το σπίτι τους".
Καταλήγοντας η κα Μελάκη αναφέρει: "Σας τονίζουμε ότι υπάρχει κρίσιμο χρονικό διάστημα που πολλοί καταναλωτές δεν το γνωρίζουν, αλλά και αυτοί που είναι γνώστες ζουν μέρες αγωνίας και θλίψης γιατί πιέζονται από τις πιεστικές κατασχέσεις που έχουν δρομολογήσει οι τράπεζες. Ζητάμε την προσωπική σας μέριμνα και επέμβαση κ. πρωθυπουργέ, τη δική σας παρέμβαση περιμένουν χιλιάδες πολίτες, σε σας έχουν εναποθέσει την ελπίδα τους, που είναι η σωτηρία του σπιτιού τους, σ' αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συμπάσχει μαζί με αυτούς τους πολίτες νοιώθει την αγωνία που βιώνουν και σαν η φωνή της κοινωνίας που εκπροσωπεί οφείλει να σας την καταθέσει ευελπιστώντας ότι έχετε και το θάρρος αλλά και την δύναμη να επέμβετε, χαρίζοντας αυτή την ελπίδα σε τόσα καταδυναστευμένα νοικοκυριά που είναι να κρατήσουν το μοναδικό σπίτι που διαθέτουν για εκείνους και την φαμελιά τους".

Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: