Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑ:Υπόμνημα προς κ.Πρωθυπουργό -Πρόσκληση ευαισθητοποίησης της Κυβέρνησης σε ότι έχει να κά- -Γενικό Γραμματέα Κρήτης με τον Βόρειο Οδικό Αξονα

ΘΕΜΑ:Υπόμνημα προς κ.Πρωθυπουργό -Πρόσκληση ευαισθητοποίησης της Κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.















|



Ενωση Καταναλωτών Χανίων Χανιά 30 Δεκεμβρίου 2009
(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)
Ταχ.Δ/νση: Πλατ.1866 αριθ.2 Αριθ.Πρωτ.543
Τηλέφωνο:28210 92666 ΠΡΟΣ: A.Ε. του, κ Πρωθυπουργό
FAX¨2821092666 κ.Γεώργιο Παπανδρέου
Email:
epkxan@gmail.com
ΚΟΙΝ:- κ.Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών
& Δικτύων κ Δημήτριο Ρέππα
κ.Αθανάσιο Καρούτζο

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Βόρειος Οδικός ΄Αξονας Κρήτης(Β.Ο.Α.Κ) αποτελεί ένα απ τα πιο σημαντικά προβλήματα που ταλανίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ολόκληρη την Κρήτη.
Ο Β.Ο.Α.Κ αποτελεί ένα σύγχρονο "Γιοφύρι της ΄Αρτας" που έχει στοιχίσει τη ζωή σε ουκ ολίγους
κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.
Ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ.Γεώργιος Παπαδάκης πολύ εύστοχα έχει πρόσφατα επισημάνει ότι:"η αναβάθμιση του οδικού αυτού δικτύου,που βάσει στοιχείων αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο της χώρας,απαιτεί πολιτικές αποφάσεις σε επίπεδο Κεντρικής Εξουσίας για να
δοθεί επιτέλους λύση στο σημαντικότερο ίσως αναπτυξιακό ζήτημα της Κρήτης.
Οι τοπικές κοινωνίες του νησιού, οι Φορείς και οι Αρχές εδώ και χρόνια "φωνάζουν" για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης αυτού του έργου για την ασφάλεια των μεταφορών, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο Β.Ο.Α.Κ ,αποτελεί όνειδο για την Κρήτη, για την Ελλάδα, για μια χώρα-μέλος της Ε.Ε.
Σας προτείνουμε όπως έλθετε ο ίδιος προσωπικά στην Κρήτη συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ.Δημήτριο Ρέππα, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμα σι την άθλια πραγματικά κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο Β.Ο.Α.Κ
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 ο Φορέας μας διοργάνωσε στα Χανιά σχετική ημερίδα με θέμα:
"Βόρειος Οδικός ΄Αξονας Κρήτης:Ως πότε πια;
Από τις εργασίες της ημερίδας μας προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα.
Ζητάμε, λοιπόν, από εσάς προσωπικά να λάβετε συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά μαυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα για ολάκερη την Κρήτη.
Λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στον Β.Ο.Α.Χρειαζόμαστε δρόμο διπλού κλάδου.
Απαιτείται, επίσης, ο επαναπροσδιορισμός των ορίων ταχύτητας και η καλύτερη σήμανση των δρόμων, καθώς επίσης, η κατασκευή διαχωριστικών νησίδων ασφαλείας, ανισόπεδων διαβάσεων πεζών όπου είναι απαραίτητα ο φωτισμός του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα των κομβικών σημείων, η συντήρηση των διαγραμμίσεων που σε πολλά σημεία είναι δυσδιάκριτες ή και ανύπαρκτες.
Ζητάμε επίσης, την παρέμβασή σας ώστε να αξιοποιηθούν για όλους τους Νομούς της Κρήτης τα τομεακά προγράμματα.Επίσης προτείνουμε την δημιουργία και λειτουργία γραφείου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.
Ζητάμε, επίσης την αποκέντρωση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων ΄Εργων Β.Ο.Α.Κ
θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει μέριμνα για την συντήρηση του οδικού δικτύου, των πινακίδων κ.λ.π καθώς επίσης και σχετική μέριμνα για την λειτουργία των καμερών κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κατάσταση αναφορικά με τον Β.Ο.Α.Κ έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πληροφορικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην ημερίδα μας μας μιλούν για καθόλου μέριμνα χρέωσης κονδυλίων στο Προυπολογισμό του Κράτους για ένα τόσο σημαντικό έργο, έχει μείνει στα "αξέχαστα" και δεν νομίζουμε ότι είναι στις δικές σας προθέσεις ούτε αρέσκεστε στα "μπαλώματα" για ένα τόσο σημαντικής σημασίας έργο,για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την ανάπτυξη της κινητικότητας των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, και εν όψει της νέας Καποδιστριακής δομής για την δημιουργία δυναμικών περιφερειών,
Τα τόσο σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν στην ημερίδα μας σας τα καταθέτουμε ως οφείλουμε να πράξουμε και ζητάμε την άμεση προσωπική παρέμβασή σας, το δικό σας πολιτικό θάρρος, την δική σας πολιτική βούληση ,ούτως ώστε να πάψει ο Β.Ο.Α.Κ. να αποτελεί πηγή υψηλού κινδύνου για τους χρήστες του και όνειδος για την Κρήτη και την Ελλάδα.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: