Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΒΟΑΚ, σχολική στέγη και υπηρεσίες υγείας κυριαρχούν στην ατζέντα του 2010

Ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 - Της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ




Με πολλές προσδοκίες ξεκινά το 2010 για τον νομό Ρεθύμνου με τους πολιτικούς εκπροσώπους να ετοιμάζονται για μια νέα δημιουργική χρονιά, όπου προτεραιότητα θα έχουν αναπτυξιακά έργα για τον τόπο, έργα που μέχρι σήμερα παρέμεναν λόγια του αέρα και έμεναν στα χαρτιά, κυρίως λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το μεγαλύτερο στοίχημα για να μπει ο νομός Ρεθύμνου σε αναπτυξιακή τροχιά αποτελεί το ΕΣΠΑ, όπως επισημαίνουν και οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου.
Η πλειοψηφία των έργων αφορούν στην οδοποιία, στη σχολική στέγη και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, θέματα τα οποία επί σειρά ετών αποτελούν ανοιχτή πληγή για το νομό Ρεθύμνου.

Ο νομάρχης Γιώργος Παπαδάκης, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το ΕΣΠΑ θα ξεκλειδώσει και τελικώς ο νομός Ρεθύμνου θα επωφεληθεί αφού εδώ και καιρό έχει πολλές μελέτες έτοιμες και ώριμες για την υλοποίηση καθοριστικών για την ανάπτυξη του έργων. Ειδικότερα, τόνισε: «Το ξεκίνημα υλοποίησης του ΕΣΠΑ, της Δ΄ προγραμματικής περιόδου, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όλη την χώρα, την Κρήτη αλλά και το Ρέθυμνο ειδικότερα διότι δυστυχώς πέρασαν τρία χρόνια, γιατί θα έπρεπε από το 2007 να έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρώπης και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Ως νομαρχιακή αρχή είναι πρώτο μέλημα να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασιες. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε πλήρη ωριμότητα για πάρα πολλά έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 80 εκ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για έργα οδοποιίας υπερώριμα και βεβαίως σχολικής στέγης και θα ακολουθήσει η ωρίμανση και τεσσάρων ακόμα μελετών και ελπίζω ότι με μια ανακατάταξη και νέα κατανομή σε περιφερειακό επίπεδο του Δ΄ ΚΠΣ, η Κρήτη, άρα και το Ρέθυμνο θα έχει μεγαλύτερο μερίδιο από αυτό που έχει σχεδιαστεί. Επιπλέον, ξεχωρίζει ως υποδομή ο ΒΟΑΚ και ζητήματα που έχουν σχέση με την υγεία, τη στελέχωση του παλιού νοσοκομείου αλλά και τη δημιουργία ενός νέου, όπως επίσης και με τους πυλώνες ανάπτυξης όπως είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Οθωνας τόνισε πως οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσα από ένα κοινό πλαίσιο δράσης όπου θα πρωταγωνιστεί η καλή συνεννόηση και συνεργασία των φορέων: «Χωροταξία, ΒΟΑΚ, ακτοπλοϊκή σύνδεση, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και βέβαια ανασυγκρότηση της παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας σε μια εποχή όπου αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και πάρα πολύς κόσμος ανάμεσα μας περνά δύσκολα. Για όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουμε στις ευχές χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός υπηρεσιών και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Όθωνας.


Νέοι αντινομάρχες στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Νικολούδης και ο Μανόλης Σταυρακάκης

Με την έλευση της νέας χρονιάς ο νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Παπαδάκης όρισε τους δύο νέους αντινομάρχες. Τη θέση της Γιάννας Κεφαλογιάννη πήρε ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Νικολούδης, ο οποίος ανέλαβε τον τομέα της ποιότητας ζωής και συγκεκριμένα ορίστηκε αρμόδιος σε θέματα που αφορούν: τη διεύθυνση διοίκησης, τη διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών ,τη διεύθυνση δημόσιας υγείας και πρόνοιας καθώς και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ Μανόλης Σταυρακάκης, πήρε την θέση της Ζωής Μπριλάκη και ορίστηκε υπεύθυνος στην διεύθυνση ανάπτυξης, στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και στη διεύθυνση πολεοδομίας.

Γραμματέας των δύο επιτροπών ορίστηκε η Ευαγγελία Βροντάκη και αναπληρωτής γραμματέας ο Νικόλας Δεληγιαννάκης. Πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου παραμένει ο Μανολης Παπυράκης για να ολοκληρώσει όπως είχε εξαρχής προβλεφθεί την διετή θητεία του. Ο νομάρχης Ρεθύμνου ευχαρίστησε τις απερχόμενες αντινομάρχες για την προσφορά και το επιτυχημένο, όπως είπε, έργο τους ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο νέους του συνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: