Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά ιδιοκτητών σκύλων εις βάρος των Χανιωτών πολιτών"

΄Έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες πολλών συμπολιτών μας για απαράδεκτη συμπεριφορά , κάποιωνιδιοκτητών σκύλων, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλει να την μεταφέρει και να την καταγγείλει.
Μιλάμε για την αναχρονιστική συμπεριφορά ιδιοκτητών σκύλων, που ενώ έχουν σκύλο στο σπίτι τους δείχνοντας τα φιλοζωικά αισθήματα τους, η χρησιμοποιώντας τον για ασφάλεια, ή για συντροφιά, παραβιάζουν καθημερινά το δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της πόλης να περπατά ελεύθερα στα πεζοδρόμια της, αφού τον υποχρεώνουν να πατήσει ή να συναντήσει τα περιττώματα του σκύλου τους.΄Όλοι μας είμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, και δυσάρεστων για μας καταστάσεων.
Ζούμε μέρες πανδημίας γρίπης.΄Όλοι φροντίζουμε για μέτρα αποτρεπτικά ,για μέτρα προφύλαξης ,για απολυμάνσεις χώρων και αντικειμένων, συμμετέχουμε σε συμβουλευτικές ημερίδες προφύλαξης, δεχόμαστε συμβουλές ειδικών επιστημόνων για μεθόδους ατομικής υγιεινής και συμπεριφοράς.Και από την άλλη έχουμε
εκείνους τους πολίτες που αυθαιρετούν οδηγώντας τα ζώα τους για αφόδευση στον δρόμο που περπατάμε στο πάρκο που θα παίξουν τα παιδιά μας .Σε τι η απολύμανση; αφού δεν ξέρουμε τι μικρόβια δεχόμαστε χωρίς την δική μας υπαιτιότητα, διότι λίγα είναι τα ζώα τα εμβολιασμένα και με ταυτότητα.Υπάρχει Νόμος που υποχρεούται κάθε ιδιοκτήτης και να εμβολιάζει το ζώο του, αλλά προπάντων να έχει ταυτότητα.Εκεί πρέπει ο Νόμος να αλλάξει να γίνει όπως τα αιγοπρόβατα για να μην έχουμε χιλιάδες αδέσποτα στους δρόμους, για να έχει υποχρέωση ως ιδιοκτήτης του να το περιθάλψει, για να ανήκει το αδέσποτο στον ιδιοκτήτη, ο οποίος να έχει συνέπειες για την εγκατάλειψη.
Καλούμε τους πολίτες αυτής της πόλης , που εφαρμόζουν την παραπάνω συμπεριφορά να την αλλάξουν,
κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα να ρυπαίνουν τον χώρο που ανήκει σε όλους μας.
Είναι ντροπή για το επίπεδο του πολιτισμού μας να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές,είναι ηθικά απαράδεκτες, για κάθε πολίτη που θελήσει να περπατήσει ένα πεζοδρόμιο, να επισκεφθεί με τα παιδιά του ένα πάρκο.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είναι φιλόζωος φορέας και μάχεται για την προστασία των ζώων, αλλά τα συγκεκριμένα ζώα δεν αυθαιρετούν μόνα τους, οδηγούνται από τους ιδιοκτήτες τους και σαυτούς απευθυνόμαστε.
Θέλουμε την πόλη καθαρή για όλους μας, και η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ συμμετέχει και προσπαθεί να συμβάλλει στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για μια πόλη καθαρή, αλλά αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, είναι
αντικοινωνικές, βλάπτουν το σύνολο των πολιτών και οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να δει το θέμα και να αναλάβει πρωτοβουλίες εις όφελος των πολιτών ,να επιβληθούν κυρώσεις σε κάθε ιδιοκτήτη που εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά.
Κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι που άντε το βαρεθήκαμε,ή μας κούρασε, άντε στα σκουπίδια.
Η Ζωοφιλία είναι εκδήλωση ψυχής,αλλά η ζωοφιλικήπαιδεία στην Ελλάδα είναι αρκετά πίσω.Ζούμε σε μια χώρα στην οποία ο πολίτης είμαι μεμψίμοιρος και ωχαδελφιστής ,βασίζεται σε έναν ανύπαρκτο κρατικό φορέα και είναι σίγουρος πως η παντελής έλλειψη δράσης αυτού του αφήνει περιθώριο να αυθαιρετεί.
Επιτέλους ας μάθουν κάποιοι ότι δεν μπορούν συνεχώς να αυθαιρετούν, ας σταματήσουν την παραπάνω καταγγελλόμενη διαχείριση των σκύλων τους, έχουν ευθύνη η οποία δεν τους καταλογίζεται μόνο από τους περιπατητές αυτής της πόλης που δεν την ανέχονται άλλο, αλλά και από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ η οποία οφείλει να
φροντίζει για τα δικαιώματά τους.-

Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: