Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΡΕΧΟΎΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα
03/11/2009

Oι καταναλωτές θα αρχίσουν από τον Νοέμβριο να επωφελούνται από τη δυνατότητα ευκολότερης μεταφοράς του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Τραπεζικές εργασίες
Από την 1η Νοεμβρίου 2009 θα είναι ευκολότερη για τους καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μεταφορά του τρεχούμενου λογαριασμού τους από μια τράπεζα σε κάποια άλλη στο εσωτερικό του κράτους μέλους όπου κατοικούν. Η βελτίωση αυτή οφείλεται σε δέσμη "κοινών αρχών αλλαγής τραπεζικού λογαριασμού", οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Κλάδου (EBIC) ( IP/08/1841) το προηγούμενο έτος και εφαρμόζονται πλέον στα κράτη μέλη από τις εθνικές ενώσεις τραπεζών. Στο εξής, όποτε οι καταναλωτές επιθυμούν να μεταφέρουν τον τρεχούμενο λογαριασμό τους σε άλλη τράπεζα, η νέα τράπεζα θα προσφέρει τη συνδρομή της σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγής.
Ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών κ. McCreevy δήλωσε τα εξής: "Χαίρομαι που οι εθνικές ενώσεις τραπεζών επέδειξαν σοβαρότητα ως προς την συμφωνία αυτορρύθμισής τους και εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι οι κοινές αρχές θα είναι έτοιμες προς εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου. Θα επαγρυπνούμε ώστε να διασφαλίσουμε την πραγματική τήρηση των αρχών αυτών στην πράξη."

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Επιτροπή από την Επιτροπή Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Κλάδου (EBIC), όλες οι εθνικές ενώσεις τραπεζών, με εξαίρεση εκείνη της Ρουμανίας, έλαβαν μέτρα για να εφαρμόσουν τις εν λόγω αυτορρυθμιστικές αρχές στο αντίστοιχο κράτος μέλος. Στην Πορτογαλία και την Πολωνία η εφαρμογή των αρχών θα καθυστερήσει κατά ένα και δύο μήνες, αντιστοίχως. Οι περισσότερες εθνικές ενώσεις τραπεζών ανέφεραν ότι δεν θα επιβάλλονται τέλη στους καταναλωτές για την αλλαγή τράπεζας.

Σύμφωνα με τις κοινές αρχές για την αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού που εγκρίθηκαν από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο τον Δεκέμβριο 2008, εάν ένας καταναλωτής επιθυμεί να αλλάξει τράπεζα, η νέα τράπεζα θα ενεργεί ως το κύριο σημείο επαφής και θα προσφέρει τη συνδρομή της σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγής. Θα έλθει σε συνεννόηση με την παλαιά τράπεζα, διασφαλίζοντας ότι διενεργείται ομαλά και ταχέως η μεταφορά των επαναλαμβανόμενων πληρωμών του πελάτη, όπως άμεσες χρεώσεις και πάγιες εντολές. Τέλος, η νέα τράπεζα θα συνδράμει τον καταναλωτή στο κλείσιμο του παλαιού λογαριασμού και στη μεταφορά του υπολοίπου στον νέο λογαριασμό.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/internal_market/finservices-retail/mobility/baeg_en.htm
αλλά και στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: