Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ζητάμαι να υπάρξει διαβούλευση πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη προστασία των δανειοληπτών

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Ενωση Καταναλωτών Χανίων
(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) Ταχ.Δ/νση: Πλατ.1866 αριθ.2
Τηλέφωνο:28210 92666
FAX¨2821092666
Email: epkxan@gmail.com





ΠΡΟΣ:
-Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
κ. Λούκα Κατσέλη

ΚΟΙΝ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


κ Υπουργέ,
Γνωρίζοντας ότι το τρίπτυχο οικονομία, ανάπτυξη και αγορά πάνε μαζί, σας καλωσορίζουμε στα νέα σας καθήκοντα ,που είναι βαριά στην παρούσα φάση που τα αναλάβατε (οικονομική κρίση),αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε.


Αναφερόμαστε στην δυσκολία που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας καταναλωτής, και στην διάθεση σας είναι ως νέα Κυβέρνηση να την ελαφρύνεται.

Στις προγραμματικές σας δηλώσεις και σε συνέχεια σε τοποθετήσεις σας στα ΜΜΕ μιλάτε για νέα νομοσχέδια, που θα φέρετε προς ψήφιση στην βουλή , υπέρ του καταναλωτή και μάλιστα υπέρ του αδύνατου οικονομικά καταναλωτή, όσο αφορά τραπεζικές χρεώσεις, αδυναμία πληρωμής χρέους κ.λ.π
Η κίνησή σας αυτή σαν εκφραστής της Κυβερνητικής ευαισθησίας, και του Προέδρου αυτής κ. Γεωργίου Παπανδρέου, είναι σωστή και ουσίας, αλλά εμείς οι Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών την πρόθεσή σας αυτή την κρίνουμε ανεπαρκή, βιαστική, και χωρίς ουσιαστική μελέτη.

Στην ευαισθησία σας, να βοηθήσετε τον Έλληνα καταναλωτή να βγει από το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί σήμερα, θέλουμε μέτρα με χρονοδιάγραμμα, όχι μέτρα θεραπείας, αλλά εξυγίανσης, μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στις οργανωμένες πρακτικές της αγοράς των μεγάλων εμπορικών ομίλων και συμφερόντων ντόπιων και ξένων να βάζουν θηλιά στο λαιμό του καταναλωτή, να βιώνει καταστάσεις μιζέριας και εξαθλίωσης.

Εμείς ζητάμε από σας στο εν λόγο νομοθέτημα να πάρετε μέτρα αποτρεπτικά παραπλάνησης του καταναλωτή, σας θέλουμε να μαζί με μας, να περάσουμε στον καταναλωτή την καταναλωτική αγωγή, να πάρετε αυστηρά μέτρα για εκείνους που αισχροκερδούν που κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας και των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή, εις βάρος του περιβάλλοντος.

Σήμερα ο καταναλωτής σαν ένα ενεργό κύτταρο της οικονομίας και της αγοράς, πρέπει να συμμετέχει στην αγορά, έχει τον ρόλο του στην κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών και βασικά κατέχει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στην οικονομία της χώρας όσο και στην ανάπτυξη της. Οφείλει και πρέπει να συμμετέχει στα κέντρα αποφάσεων που τον αφορούν, μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων του, να προασπίζει τα δικαιώματά του σε τροποποιήσεις νόμων, εφαρμογή νομοθετημάτων και αποφάσεων, να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των επιτροπών της βουλής, που προωθούν αποφάσεις για να μη νομοθετούνται διατάξεις που αφορούν αυτόν χωρίς αυτόν.

κ Υπουργέ,
Χρέος κάθε πολιτείας είναι η ευημερία των πολιτών της, στο πλαίσιο του εφικτού.
Εμείς όχι απλώς ευημερούμε ως καταναλωτές, αλλά φθάσαμε σε πτώχευση νοικοκυριών, και θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε από εδώ από τα Χανιά, ότι βιώνουμε την ακρίβεια τόσο στα καύσιμα όσο και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, την οποία εκπροσωπούμε, κατήγγειλε και στην προηγούμενη Κυβέρνηση ότι, υπάρχει "καρτέλ" στην αγορά των καυσίμων στο Νομό μας, ζητήσαμε την άμεση επέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να γίνει έλεγχος σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης των υγρών καυσίμων(Διυλιστήρια-Εταιρείες, πρατήρια) το τοπίο δυστυχώς που παραμένει το ίδιο, καμία επέμβαση, κανείς έλεγχος, καμία τιμωρία και ερχόμαστε σήμερα σε σας την νέα Κυβέρνηση και σας απευθύνουμε έκκληση, από εδώ από τα όμορφα Χανιά μας, αλλά τα Χανιά της ακρίβειας, διότι εμείς οι καταναλωτές των Χανίων ,δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, να πληρώνουμε πανελλαδικά ποιο ακριβά τα καύσιμα.
Επιτέλους ας βάλετε μία τάξη στην αγορά των καυσίμων, το δικαιούμαστε και ας κάνετε αρχή από τα Χανιά.

κ. Υπουργέ,
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την σχέση καταναλωτή και Τραπεζών
Εμείς δεν ζητάμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στο δίκιο του Τραπεζίτη, της περιτυλιγμένης απάτης, και μιας νομοθεσίας, που θα πιστοποιεί την κατάρρευση και την χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών.
Διεκδικούμε την προστασία από την πολιτεία, του Έλληνα καταναλωτή, από τις αθέμιτες, παράνομες, ετσιθελικές και καταχρηστικές πρακτικές και συμπεριφορές των τραπεζών, θέλουμε την νέα νομοθεσία να είναι ουσίας υπέρ του καταναλωτή και όχι τροφή σε παραθυράκια απάτης από μεριά τραπεζών.
Η πολιτεία ,μας οφείλει συμπόρευση και έντιμη αντιμετώπιση του δημιουργηθέντος προβλήματος, ο Έλληνας καταναλωτής δεν επαιτεί απαιτεί, να έχει την θέση που του ανήκει στην αγορά.

κ. Υπουργέ,
Επειδή έχουμε βιώσει καταστάσεις τριτοκοσμικής διαχείρισης από τις Τράπεζες, έναντι των καταναλωτών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν ευθύνονται για τις υπερχρεώσεις, αιτούμε, υγιή και έντιμη αντιμετώπιση των καταναλωτών, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις αυθαίρετες χρεώσεις πιστωτικών καρτών, συνεργασία τραπεζών με τρίτους, χωρίς την βούληση των καταναλωτών, υπάρχουν πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ληστείας των καρτών γι’ αυτό ζητάμε πριν καταθέσετε το προγραμματισμένο νομοσχέδιο να το θέσετε σε διαβούλευση με μας τους εκπροσώπους των καταναλωτών.

Τέλος επειδή τόσο εσάς όσο και μας στόχος μας είναι να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, σας καταθέτει πρόταση δημιουργίας "Φορέα αμφισβήτησης χρεών από πιστωτές"

Ο εν λόγω Φορέας θα έχει την διαχείριση περιπτώσεων καταστρατηγήσεων συμβατικών όρων, αλλά και υπερχρεώσεων των καταναλωτών, τελούντων υπό αμφισβήτηση από τον καταναλωτή, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις μη ενδεικνυομένων πρακτικών.

Ο Φορέας μας δηλώνει παρών τόσο στην διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, αλλά και συμπόρευση με σας για μέτρα υγιή, για την ανάπτυξη της αγοράς και της οικονομίας της Χώρας.-

Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: