Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΑΡΆΠΟΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ"

Βραχνάς για τους καταναλωτές ντόπιους και παραθεριστές έχει γίνει η αυξημένη τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη εκτινάσσοντας στα ύψη τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τα παράπονα κυρίως των επισκεπτών από την πρωτεύουσα πέφτουν βροχή στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αφού αδυνατούν να κατανοήσουν την τεράστια διαφορά της τιμής των πρατηρίων των Χανίων ,σε σχέση με τα πρατήρια των Αθηνών. Η έκπληξη που περίμενε τους επισκέπτες του Νομού μας, και που αγανακτισμένοι μας την κατάθεσαν στα γραφεία μας ,ήταν ή ακρίβεια στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι μας είπαν «εμείς στην Κρήτη φέραμε το αυτοκίνητό μας για να γνωρίσουμε τις φυσικές της ομορφιές, και να πάρουμε «σουβενίρ» για φίλους και αγαπημένους, δεν φέραμε το αυτοκίνητό μας «σουβενίρ» στην Κρήτη Το «καπέλο» όμως αυτό στις τιμές της βενζίνης δεν μας επιτρέπει να επισκεφτούμε όσα μέρη θα θέλαμε γιατί μας βγάζει εκτός του προγραμματισμένου προϋπολογισμού. Ο προβληματισμός τους ήταν έντονος για την διαφορά τιμής του καυσίμου από τα πρατήρια της Πρωτεύουσας. Σύμφωνα με έρευνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από τις αρχές Αυγούστου ,έχει παρατηρηθεί στα πρατήρια του Νομού μας αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης , της τάξεως του 3% ,την ώρα που έχουμε μείωση στην τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κατήγγειλε « αυτήν την περίεργη διαφορά των τιμών των καυσίμων» που υφίστανται ο Νομό μας από άλλες περιοχές της χώρας και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ,σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, διυλιστήρια, εταιρείες, πρατήρια. Εκείνο που πραγματικά δεν μας απογοήτευσε σαν καταναλωτές, ήταν ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκης ,μας άκουσε δεν μας αγνόησε , είδε το θέμα και έκανε ενέργεια, έδωσε εντολή δια του Γεν.Γραμματέα του Υπ.Αναπτ. ,να επέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πράγμα που έγινε και περιμένουμε το πόρισμά της. Μέχρι να βγει το πόρισμα της Επιτροπής οι ευθύνες της ακρίβειας, επιρρίπτονται σε όλη την αλυσίδα, ο ένας μας παραπέμπει στον άλλο, και εμείς είμαστε τα θύματα της κερδοσκοπίας τους. Εμείς καλούμε τους καταναλωτές να είναι σε επαγρύπνηση, να κάνουν την έρευνα τιμών, διότι υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο, αλλά και τους πρατηριούχους να μην προβαίνουν σε εμπορικές πρακτικές, μεθοδεύοντας τρόπους παραπλάνησης των καταναλωτών, «η συγνώμη, λάθος έγινε» δεν υφίστανται στις εμπορικές συναλλαγές, δεν μας πείθουν, ούτε η αιτιολογία, μη γνώσης του υπαλλήλου. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ως φορέας προστασίας του καταναλωτή, περιπτώσεις καταστρατηγήσεων που της καταγγέλλονται, οδηγούνται στιςΑρμόδιες Αρχές για τα περαιτέρω,(μέτρα κατά των παραβατών).
Επειδή όλοι μας βιώνουμε αυτή την κατάσταση, δεν μας ικανοποιεί ούτε η σιγή ιχθύος, αλλά ούτε και οι διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων, ότι όλα «βαίνουν καλώς», δεν «βαίνουν καλώς» και θέλουμε σύντομα απαντήσεις, για να σταματήσει η αισχροκέρδεια που σηκώνουμε από τα καύσιμα στην πλάτη μας ,τόσο στον οικογενειακό αλλά και επιχειρηματικό προϋπολογισμό μας.
Για παράπονα- καταγγελίες στο τηλ.2821092666

Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: