Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στηρίζει την προσπάθεια για μια «καθαρή πόλη».

Πηγή:Ο Αγώνας της Κρήτης

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί τους καταναλωτές, στην φροντίδα και συμβολή για μια περισσότερο καθαρή πόλη, εφαρμόζοντας απλά τον κανονισμό της Δημοτικής Αρχής, και της ΔΕΔΙΣΑ. Θα είναι ηθικά άδικο, να αγνοήσουμε την μάχη που δίδεται καθημερινά από τους παραπάνω φορείς, για μια καθαρή και πράσινη πόλη. Πρέπει όμως όλοι μας έμπρακτα να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή, φροντίζοντας να τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας να έχει ως προτεραιότητα το σεβασμό του περιβάλλοντος, υιοθετώντας στον τρόπο ζωής μας την ανακύκλωση.

Της Ιωάννας Μελάκη*

Έχουμε χρέος ως καταναλωτές, να σεβόμαστε την πόλη που κατοικούμε, και τους ανθρώπους που μοχθούν , για να νοιώθουμε εμείς όμορφα και ασφαλείς.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητά από κάθε ένα καταναλωτή ξεχωριστά την συμμετοχή του για να πετύχουμε το ζητούμενο “μια καθαρή πόλη” προσέχοντας τα εξής:

* Δεν πετάμε απορρίμματα σε δρόμους- πλατείες- πάρκα-χώρους πρασίνου, (υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων) γι’ αυτά.
* Δεν πετάμε απορρίμματα (εκτός των κάδων περισυλλογής απορριμμάτων). Σε περίπτωση που ένας κάδος είναι γεμάτος, αναζητούμε τον πλησιέστερα άδειο.
* Δεν μετακινούμε και δεν κλείνουμε τους κάδους με τα οχήματά μας.
* Αποφεύγουμε την στάθμευση οχημάτων σε γωνίες οδών και σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση, διευκολύνοντας την διέλευση του απορριμματοφόρου.
* Δεν τοποθετούμε ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο, διότι αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για την διέλευση των πεζών.Ειδοποιούμε την ειδική υπηρεσία του ΔΉΜΟΥ όταν πρόκειται να ξεφορτωθούμε ογκώδη αντικείμενα , (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κ.λ.π)
* Κάθε καταναλωτής οφείλει και πρέπει πριν εναποθέσει τα απορρίμματα στον κάδο, να έχει συσκευασμένα τα απορρίμματα σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους, τους οποίους πρέπει:

1. Τρεις το πολύ ώρες πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου, να τοποθετεί τις σακούλες μέσα στον κάδο μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων που ο δήμος έχει τοποθετήσει.
2. Στην περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος, να τοποθετεί τους σάκους στο πλησιέστερο αδειανό. Ποτέ πάντως έξω από τον κάδο.
3. Ειδικά οι καταναλωτές που διαθέτουν απορρίμματα από τα καταστήματα γραφεία, περίπτερα κ.λ.π που έχουν για διάθεση ποσότητες ειδών συσκευασίας (χαρτοκιβώτια), υποχρεούνται να τα διαλύουν, να τα συσκευάζουν σε δέματα και να τα τοποθετούν δίπλα στον κάδο μηχανικής αποκομιδής και να φροντίζουν ώστε να διατηρείται καθαρός ο χώρος μπροστά από τα καταστήματά τους.

* Προστατεύουμε το πράσινο βοηθώντας στην διατήρησή του.
* Δεν καταστρέφουμε δέντρα-φυτά-λουλούδια που υπάρχουν σε πάρκα, παρτέρια, νησίδες πρασίνου. Τηρούμε ευλαβικά τον κανονισμό καθαριότητας.

Επειδή βρισκόμαστε στην αρχή τόσο του καλοκαιριού, όσο και της τουριστικής περιόδου και η πόλη μας θα φιλοξενήσει αρκετούς τουρίστες, καλό είναι να νοιώσουν, οι επισκέπτες μας ότι επέλεξαν μια πόλη καθαρή ,μια πόλη ασφαλή, χωρίς μολυσμένο περιβάλλον, μια πόλη με πολιτισμό. Γιατί η διατήρηση της καθαριότητας σε μια πόλη ,είναι στοιχείο πολιτισμού των πολιτών που την κατοικούν.

* Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: