Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ανεξέλεγκτες οι εισπρακτικές εταιρείες

23.10.08

kartes.jpgΤην ανεξέλεγκτη, ενοχλητική και θρασύτατη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν αναλάβει εργολαβικό έργο είσπραξης, είτε από Τράπεζες είτε από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, καταγγέλλει με χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (ΕΠΚΧΑΝ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «καταναλωτές μας κατήγγειλαν ότι οι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών, εκτός του ότι δρουν σε ακατάλληλες ώρες, ασκούν αφόρητη πίεση στους οφειλέτες, χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτα μέσα, και πρακτικές, σπέρνοντας φόβο και προβληματισμό σε πολλούς καταναλωτές.

Η πρακτική αυτή εκ μέρους των Εταιρειών δεν είναι μέσα στους συμφωνηθέντες όρους, τις καταγγέλλουμε και τονίζουμε ότι η ενημέρωση του καταναλωτή για το χρέος του, θα πρέπει να γίνεται με τρόπο, που να μη θίγονται ουσιώδη δικαιώματα (της προσωπικότητας, της οικογενειακής ηρεμίας κ.λ.π).

Η Ενημέρωση του Καταναλωτή για το οφειλόμενο ποσό, σε μία τράπεζα ή σε ασφαλιστικό Ταμείο είναι δικαίωμά του, η απειλή της κατάσχεσης είναι μία αθέμιτη και εκβιαστική πρακτική, την οποία και καταγγέλλουμε και καλούμε τις μεσολαβούσες εισπρακτικές εταιρείες, να αλλάξουν διαχειριστικό τρόπο είσπραξης.

Επίσης φαινόμενο χιονοστιβάδας φθάνουν οι καταγγελίες, από χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι μας καταγγέλλουν ότι δέχονται αρκετά παραπλανητικά μηνύματα στους υπολογιστές τους μέσω email που προέρχονται από κάποιες τράπεζες, αλλά και από εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, ΛΟΤΤΟ κ.λ.π.

Εμείς συστήνουμε στους καταναλωτές, να μην ανοίγουν ύποπτα email, διότι μπορεί να είναι email «ψαρέματος», που αποκλειστικό στόχο έχουν την απόσπαση προσωπικών δεδομένων και γενικότερα πληροφοριών οικονομικού τύπου, ή μπορεί να υποκρύπτουν εμπορική πρακτική. Θέλουμε οι καταναλωτές να είναι καχύποπτοι, γνωρίζοντας ότι μια τράπεζα δεν θα έστελνε ποτέ ένα μήνυμα

προκαλώντας τους πελάτες της να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια ιστοσελίδα.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρείται και με τα μηνύματα που στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα. Εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών και τους καλούμε όταν λάβουν τέτοια μηνύματα να ερευνούν σχολαστικά τον αποστολέα αυτών, για να εξακριβώσουν εάν πρόκειται περί "απάτης" το γνωστό "ψάρεμα" και να ενημερώνουν την ΕΠΚΧΑΝ, στο τηλ.2821092666 η οποία σε συνέχεια θα μεταφέρει την καταγγελία στην ειδική υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΠΗΓΗ:Νέος Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: