Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Στήριξη και επιδοτήσεις, ζητούν οι διανομείς τροφίμων

28.10.08

syndesmos_1.jpgΕθιμοτυπική επίσκεψηστα γραφεία του νεοσύστατου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Διανομής Τροφίμων καιΠοτών Χανίων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. ΜανούσοςΒολουδάκης όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Δ.Σ. του συνδέσμου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενμέσω της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης. Μάλιστα οι Επιχειρηματίες ΔιανομήςΤροφίμων και Ποτών Χανίων κατέθεσαν υπόμνημα στον κ. Βολουδάκη με τα κυριότερα αιτήματα την χρηματοδότησητων επιχειρήσεων, τη δημιουργία επιδόματος εργασίας και τη μεγαλύτερη συμμετοχήστις αποφάσεις που αφορούν τον κλάδο.

Όπως τόνισε ο κ. Στέφανος Κοκολάκης Πρόεδροςτου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Διανομής Τροφίμων και Ποτών Χανίων οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουνμεγάλο οικονομικό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι χρειάζονται:

1. χρηματοοικονομικήστήριξη μέσω της δημιουργίας ταμείουοικονομικών εγγυήσεων και ρευστότητας ,(επιδότηση επιτοκίων, κεφάλαια κίνησηςκ.α.) ,

2. επιδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ένταξημικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών,

3. ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε,άμεση εξυγίανση και χρηματοδότηση

4. λύση όσον αφοράτο κόστος μεταφορών και

5. στήριξη υλοποίησηςυπομνήματος που έχει κατατεθεί στο Διοικητή Ο.Α.Ε.Δ κ. Βερναδάκη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. κ.Βολουδάκης τόνισε ότι «οιμικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά αυτές του κλάδου διανομής τροφίμων καιποτών, προσφέρουν πολλά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία αλλά καιστις θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα κλάδο που μπορεί να συνεχίσει νααναπτύσσεται ραγδαία» και πρόσθεσε πως υπάρχουν αρκετές προοπτικές ώστε οιεπιχειρήσεις αυτές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να συνεισφέρουν περισσότεροστην ευημερία του τόπου.

Παράλληλα ο κ.Βολουδάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουνοι ίδιες οι επιχειρήσεις μέσω προγραμμάτων επιχορήγησης επενδύσεων τα οποίαβρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές αλλά και νααντιμετωπίσουν τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Κληθείς να σχολιάσειτις επιπτώσεις που έχει στην χώρα μας η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε σχετικάότι «η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την αυτή την κρίσηγι’ αυτό και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμεναχρηματοπιστωτικής κρίσης όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονόςότι υπήρξε έγκαιρη αντίδραση αλλά και επειδή το δικό τραπεζικό σύστημα είναικαλά θωρακισμένο».

Μάλιστα ο κΒολουδάκης τόνισε ότι αυτή η διεθνής συγκυρία μπορεί να δώσει την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ναχρηματοδοτούνται φθηνότερα και ευνοϊκότερα λόγω του ανταγωνισμού των τραπεζικώνιδρυμάτων σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα ακριβό χρηματοπιστωτικόσύστημα και προσωπικά έχω αμφιβολίες για το πόσο λειτουργεί σωστά στην χώρα μαςο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών».

Το παρών στη χθεσινήσυνάντηση έδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ν. Χανίων κ. Ιωάννα Μελάκηκαι ο πρόεδρος Ξενοδόχων κ. Νίκος Κόρακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: