Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Πηγή ; AGRONEWS Όχι στην ανάμειξη του ελαιολάδου με σπορέλαιο

26.09.2008-13:06

Image"Διαφωνούμε στη συζήτηση που γίνεται από την Επιτροπή Λιπαρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να παρθεί απόφαση «για νομιμοποίηση της ανάμειξης ελαιολάδου με σπορέλαιο» όχι μόνο ως καταναλωτές, αλλά και ως μέλη μιας τοπικής κοινωνίας που βασικό εισόδημα οικονομικής στήριξης της οικογένειας, πολλών παραγωγών είναι το ελαιόλαδο και πλέον αυτού, το ελαιόλαδο σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, είναι ένα από τα προϊόντα που συντελεί στην ισορροπημένη διατροφή του ανθρώπου, καθώς βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, στην αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων".
Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων και προσθέτει ότι "στο επόμενο διάστημα θα παρθεί με άλλες καταναλωτικές Ενώσεις τόσο σε Εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο απόφαση, για τα μέσα διαμαρτυρίας που μας δίνει η Νομοθεσία να χρησιμοποιήσουμε, για να αποτραπεί αν παρθεί τέτοια απόφαση. Στηρίζουμε το ελαιόλαδο, ως τοπικό προϊόν, αλλά αφού ζούμε στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης και της ελεύθερης αγοράς των προϊόντων, ζητούμε από την πολιτεία, περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας, ως καταναλωτές και το προϊόν αφού τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων, να έχει τις ενδείξεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως

- Η ονομασία πώλησης του προϊόντος.

- Πληροφορίες για την κατηγορία του.

- Η καθαρή ποσότητα του περιεχομένου σε μονάδες όγκου.

- Ο παρασκευαστής ή συσκευαστής.

- Ο αριθμός της παρτίδας.

- Η Ημερομηνία ελαχίστης διατηρησιμότητας.

- Οι συνθήκες διατήρησης.

Και ακόμα ζητάμε να γνωρίζουμε τη χώρα προέλευσης".

Καταλήγοντας σημειώνει:

"Τονίζουμε στους επιχειρηματίες του είδους, ότι δεν θα ανεχθούμε τις ελληνοποιήσεις και την παραπλάνησή μας. Θέλουμε το ελαιόλαδο, που θα τοποθετείται στα ράφια των καταστημάτων, να μας παρέχει την ασφάλεια που προβλέπεται από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Δηλώνουμε ακόμα ότι είμαστε συμπαραστάτες της τοπικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, σε οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παραγωγών του Νομού μας προβεί. Καλούμε επίσης τους καταναλωτές του Νομού μας να στηρίξουν με τις αγορές τους, το τοπικό μας προϊόν «ελαιόλαδο» και τους ενημερώνουμε ότι εάν αντιμετωπίσουν οποιανδήποτε καταστρατήγηση του νομοθετικού πλαισίου να μας το καταγγέλλουν άμεσα στο τηλέφωνο 2821092666".

Δεν υπάρχουν σχόλια: