Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 25/09/08

Παρέμβαση στα υπουργεία
Παρέμβαση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Χανίων στα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί λύση σε προβλήματα που αφορούν τους καταναλωτές ζητεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων.
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ευάγγελο Σπανουδάκη η Ένωση αναφέρει:
"Με αφορμή την πρότασή μας για μια συνάντηση γνωριμίας με το Δ.Σ της Ένωσής μας και με δεδομένα:
1. - Την ένταση των προβλημάτων της ακρίβειας, τα συνεχή επιβαλλόμενα πλαφόν στον Νομό μας, που όχι απλώς στηρίζουν τη ντόπια παραγωγή, και την προστασία των καταναλωτών αλλά και η παραγωγή είναι θιγμένη με τη μη απορρόφηση του ελαιολάδου και τα ακριβά καύσιμα ελαφρύνουν το πορτοφόλι μας και εμείς οι καταναλωτές δεν οφελούμαστε. Πιστεύουμε στη διάθεση και στην παρέμβασή σας προς άμβλυνση των προβλημάτων που πλήττουν ολόκληρη την αλυσίδα (παραγωγούς - εμπόρους), μα προπαντός τους καταναλωτές, θεωρούμε σκόπιμο να σας θέσουμε τα παρακάτω προβλήματα τα οποία αφορούν και μέλη του Επιμελητηρίου Ν. Χανίων, αλλά και τους καταναλωτές, γιατί καταναλωτές είμαστε όλοι είτε προϊόντων είτε υπηρεσιών.
2. - Στο θέμα του προβλήματος του ηλιελαίου ζητούμε και τη συνδρομή σας, ώστε και με τις δικές σας πιέσεις προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, να επιταχυνθεί η ελεγχόμενη επιστροφή των προβληματικών παρτίδων στους μεγαλεμπόρους ή στις εταιρείες τυποποίησης που τα διέθεσαν στα εμπορικά καταστήματα και η έκδοση αντίστοιχων πιστωτικών τιμολογίων προς τα εμπορικά καταστήματα που απευθύνονται στον καταναλωτή. Μόνο έτσι θα είμαστε περισσότερο σίγουροι ότι οι προβληματικές παρτίδες δεν θα διατεθούν στον καταναλωτή, αφού δεν θα μπαίνει πλέον στον πειρασμό να τα ξαναβάλει στο ράφι η κάθε εμπορική αλυσίδα που έχει εγκατασταθεί στον τόπο μας. Οι προβληματικές ποσότητες ηλιελαίου (και το οικονομικό πρόβλημα) πρέπει να γυρίσουν εκεί απόπου ξεκίνησαν, στην πηγή τους, δεν τις χρειαζόμαστε, έχουμε δικό μας προϊόν και "ευλογημένο" το ελαιόλαδο που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των παραγωγών μας".
Επίσης σημειώνει:
"Μία επέμβασή σας, μία πρότασή σας, στην αλυσίδα των καυσίμων, ίσως βοηθούσε τον Υπουργό Ανάπτυξης, να φύγει από τον σκόπελο των καυσίμων και να πάρει συμβατή λύση ωφέλιμη ΄για όλους τους εμπλεκόμενους από τον δρόμο του αδιέξοδου.
Είμαστε στη διάθεσή σας να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ των μελών σας, που εκπροσωπούν τα εμπορικά καταστήματα τροφίμων και καυσίμων αλλά και αποδοχή της πρότασής μας για μια συνάντηση γνωριμίας, προκειμένου να συνδράμομε με τις προτάσεις μας και τα επιχειρήματά μας στη μείωση των τιμών και την επιβράβευση της ποιότητας των καταναλωτικών αγαθών. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τον χρόνο της συναντήσεώς μας καθώς και τις επικείμενες ενέργειές σας για τα ζητήματα που τέθηκαν".

πΗΓΉ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: