Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Να καταργηθεί άμεσα το πλαφόν στα καύσιμα


PDF Εκτύπωση E-mail
22.08.08

epkxan.jpgΤην άμεση κατάργηση της διατίμησης στη λιανική τιμή των υγρών καυσίμων και την θέσπιση μιας δικαιότερης διαδικασίας ελέγχου και διαμόρφωσης των τιμών, που θα προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών και των πρατηριούχων, ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (ΕΠΚΧΑΝ), μέσω σχετικής επιστολής, που απέστειλε χθες.

Η ΕΠΚΧΑΝ σημειώνει ότι η θέσπιση πλαφόν στον πρατηριούχο, δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά, δεν προστατεύει τον καταναλωτή και αφήνει ανενόχλητους τους υπόλοιπους «κρίκους της αλυσίδας», να κερδοσκοπήσουν.

Στην επιστολή της η ΕΠΚΧΑΝ σημειώνει μεταξύ άλλων:
«κ.Υπουργέ,
Μέσα στους βασικούς στόχους και σκοπούς της Ένωσης μας, είναι η προστασία των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή και ως Ένωση οφείλουμε να τα υποστηρίξουμε και να απαιτήσουμε, ως πολίτες – καταναλωτές από την πολιτεία, να βρει τα μέσα εκείνα και τον τρόπο που να μας τα εξασφαλίσει.

Γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, θα πρέπει να ενδυναμωθούν οι δομές της, οι οποίες πρέπει να είναι η λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η Ενημέρωση του Καταναλωτή (με την υποστήριξη των Καταναλωτικών Ενώσεων).

Σαν Καταναλωτική Ένωση, ζητούμε χαμηλές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, ζητούμε ασφαλή προϊόντα, πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την Κ.Υ.Α Δ1/20062/14-08-2008, με την οποία επιβλήθηκε πλαφόν, σε ορισμένα καύσιμα στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Νομό μας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Εδώ από τα Χανιά, σε έρευνα μας, στις αρχές Ιουνίου και εξαιτίας της ακρίβειας που βιώναμε, καταγγείλαμε στα Μ.Μ.Ε ότι δεν ήταν τα πρατήρια που δημιουργούσαν την ακρίβεια, αλλά οι εταιρείες που πουλούσαν ακριβά και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Διαπιστώσαμε ότι τα πρατήρια εισέπρατταν μεικτό ποσοστό κέρδος 5%. Ζητήσαμε στήριξη και υποστήριξη από την πολιτεία, σε αυτήν την τάξη των επαγγελματιών με τα τόσα προβλήματα (ασφαλιστικό, υψηλό κοστολόγιο κ.λ.π).

κ.Υπουργέ,

Εκπροσωπείτε την πολιτεία και σημαία έχετε την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κλάδων. Αφουγκραστείτε τους βενζινοπώλες του Νομού μας και μην τους στερείτε το δικαίωμα της συμβολής τους στην οικονομία της χώρας.

Σας ζητάμε εμείς, οι καταναλωτές, αφού είμαστε και εμείς ένας μοχλός της αγοράς, να εξετάσετε μία νέα φόρμουλα με κανένα συντελεστή χαμένο. Ζητάμε ένα νέο πλαίσιο μετά από μελέτη, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού, την ομαλή λειτουργία της αγοράς των καυσίμων, χωρίς τον οικονομικό μαρασμό των πρατηριούχων, οι οποίοι σήμερα πραγματικά είναι οικονομικά χαμένοι, αφού λόγω πλαφόν, το κέρδος τους είναι περιορισμένο.

Δεν θέλουμε μέτρα που να επιτρέπουν σε κάποιους να αισχροκερδούν εις βάρος μας. Ζητάμε άμεση λύση συμβατή και άρση του πλαφόν. Σας καλούμε και σας παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τους διακινητές των καυσίμων (διυλιστήρια, εταιρείες, πρατήρια) βρίσκοντας την λύση εκείνη, που θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς στο Νομό μας, στην δική μας προστασία και στην πάταξη της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που είναι και ο στόχος σας».

Πηγή Νέος Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: