Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Anaitolika.gr

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Κτύπημα της Ακρίβειας στα καύσιμα


Anaitolika.gr
(29-06-2008)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ




ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Κτύπημα της Ακρίβειας στα καύσιμα

Ηνωσή μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), στη μάχη για τον περιορισμό της ακρίβειας-πάταξη της αισχροκέρδειας σε ένα από τους μεγαλύτερους μοχλούς της οικονομίας (ΚΑΥΣΙΜΑ), καλεί όλη την αλυσίδα της αγοράς των καυσίμων, πολιτεία , διυλιστήρια, εταιρείες, καταναλωτές, να αλλάξουν διακινητική, εμπορική ,κερδοσκοπική ,καταναλωτική συμπεριφορά.

Τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκεί, δεν φθάνουν στον καταναλωτή. Καρτέλ καυσίμων έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, με αποτέλεσμα την οικονομική πίεση και συμπίεση στους πρατηριούχους, οι οποίοι, με την σειρά τους, τις μεταφέρουν σε μας τους καταναλωτές. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, από δώ από τα Χανιά μας, και ζητάμε από την πολιτεία να βάλει τέλος στην ανεξέλεκτη συμπεριφορά των εταιρειών, να ρυθμίσει το χωροταξικό, ώστε να μπορέσουν και άλλες εταιρείες να μπουν στην τοπική αγορά, τώρα δεν υπάρχει ανταγωνιστικό κίνητρο, και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι επικρατούσες μονοπωλιακές καταστάσεις, ευνοούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, από τις εταιρείες ,τα οποία φθάνουν στην σκέπη μας


Οι πρατηριούχοι προφανώς εγκλοβισμένοι στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τους
αφέντες (εταιρείες), κατασκευάζουν τεχνάσματα( νοθεία , ελλειματική παράδοση ) για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, (αφού το κέρδος τους είναι μεικτό έως 5%).

Εμείς σαν τοπική Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ,στηρίζουμε τους παραδοσιακούς
Βενζινοπώλες, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, της διπλανής πόρτας, και καλούμε την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματά τους που είναι : Η μείωση των παραγόντων που αυξάνουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ασφαλιστικό, κ.λ.π να μεγαλώσει η αγορά στα καύσιμα στα ΧΑΝΙΑ, για να μπορούν να έχουν συμφέρουσα επιλογή.


Τονίζουμε όμως


Ότι, δεν θα δεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους των πρατηριούχων του κλάδου των καυσίμων.
Ούτε εις βάρος των οικονομικών μας συμφερόντων (αισχροκέρδεια) ούτε με μη ασφαλή καύσιμα (Νοθεία) ,αλλά ούτε και ελλειμματική παράδοση καυσίμου, είτε στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας, είτε στο τεπόζιτο του σπιτιού μας.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή , δίνει στη δημοσιότητα και τα ονόματα των παραβατών αλλά και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλει στις παρανομούσες επιχειρήσεις και στο δικό μας site θα α ναδημοσιεύονται για την προστασία των καταναλωτών.
Κάνουμε κάλεσμα στους βουλευτές του Νομού μας, να σταθούν στο πρόβλημα, και ν α υποστηρίξουν τη θέση μας στη Βουλή «κτύπημα της ακρίβειας στα καύσιμα στο Νομό μας»

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι εάν διαπιστώσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά που θίγονται τα καταναλωτικά τους δικαιώματα, από τους πωλητές υγρών καυσίμων, να το καταγγείλουν στην Ένωσή μας που το γραφείο της βρίσκεται στην Πλατεία 1866 αριθ. 2 και στο τηλέφωνο 2821092666


Η Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: