Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Κάλεσμα απο την Ένωση Καταναλωτών Χανίων για αποχή από αγορές της 15 Μαΐου - κτύπημα της ακρίβειας

Καλούμε τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση κατά της ακρίβειας και τους ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ που έχει κηρύξει την Πέμπτη 15 Μαΐου η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

anaitolika.gr
(14-05-2008)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Καλούμε τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση κατά της ακρίβειας και τους ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ που έχει κηρύξει την Πέμπτη 15 Μαΐου η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. Το σύνθημα είναι κοινό <<Κανένα ευρώ στην αγορά κτύπημα της ακρίβειας>>.

Η ακρίβεια είναι ένα οικονομικό τσουνάμι που πλήττει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ανεξαρτήτου κοινωνικού στρώματος. Έχει δημιουργήσει πανικό και ανασφάλεια ,έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο συζήτησης, και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αγορά, στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

Το Κράτος άρχισε να παραδέχεται ότι υπάρχει ακρίβεια, οι τοπικές επιχειρήσεις αγωνιούν για το μέλλον τους, αλλά εκείνοι που περισσότερο πλήττονται είμαστε εμείς οι καταναλωτές, που κάθε μέρα μετρούμε και ξαναμετρούμε το ευρώ, που μισθός ή μεροκάματο δεν φθάνουν να καλύψουν τις βασικές μας βιοτικές ανάγκες.

Αποχή από τις αγορές σημαίνει όχι χρήμα στις επιχειρήσεις, όχι πωλήσεις, στασιμότητα.

Η αγορά είναι ο καθρέπτης της ευημερίας ή της εξαθλίωσης ενός Κράτους, παρά τις προσπάθειες των κρατιστών και των λαϊκιστών να την διαβάλουν, να δείξουν άλλο εαυτό..

Όταν το χρήμα πάψει να κυκλοφορεί, τα καταναλωτικά αγαθά δεν αγοράζονται, δημιουργείται έμφραγμα στον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά στον κλάδο των τροφίμων με περιορισμένη διατηρισημότητα, αλλά και στο ίδιο το κράτος διότι ο μεν ένας είναι κερδοσκοπικός φορέας, ο δε άλλος εισπρακτικός ισορροπιστής.

Εμείς οι καταναλωτές έχουμε την δύναμη να στήσουμε ή να διαλύσουμε επιχειρήσεις, εμείς διαμορφώνουμε την εικόνα της αγοράς και της οικονομίας.

Η Εικόνα της εξαθλίωσης δεν τιμά ούτε τους πολίτες-καταναλωτές, μα πολύ περισσότερο την ίδια την πολιτεία.
Μονόδρομος για μας τους καταναλωτές είναι η αντίσταση κατά της ακρίβειας, κτυπάμε την ακρίβεια με την συμμετοχή μας στο μπουκοτάζ, ζητώντας από τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τα κέρδη τους.
Ανεξέλεγκτη κινείται πλέον η ακρίβεια στην τσέπη μας. Το εργαλείο της αγοράς (χρήμα) έχει χάσει την κινητικότητα του στα χέρια μας. Η ακρίβεια, η κερδοσκοπία, η παραοικονομία, δεν περπατάνε μόνες τους, θέλουν την συμμετοχή μας, ας τους δείξουμε έστω και μια μέρα την δύναμη μας με το να απέχουμε από αγορές.

Δεν δεχόμαστε από την πολιτεία επαναφορά στην δεκαετία του 60 (μετανάστευση).
Ζητάμε από το κράτος συμπόρευση, προστασία, σεβασμό, ενεργό ελεγκτικό μηχανισμό, με άμεσες παρεμβάσεις, με μέτρα ουσίας για την πάταξη της ακρίβειας που μαστίζει
την χώρα μας.
Το σκήπτρο της ακρίβειας δεν μας τιμά, δεν θέλουμε να αγοράζουμε έως 160% ακριβότερα από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.


Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων



Η Πρόεδρος


Ιωάννα Μελάκη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Κατόπιν παλινωδιών και αντιφατικών αποφάσεων των αλληλοσυγκρουομένων καταναλωτικών οργανώσεων) Καλούν το λαό σε απεργία διαρκείας στο γάλα με τιμές άνω του 1 Ευρώ:

- Οι ομοσπονδίες φιλοβασιλικών οργανώσεων Ελλάδος.

- Ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουγκ (κατά μία άποψη DE GRECIA, κατά άλλη «Χριστιανός»), πρώην Δούκας της Σπάρτης, πρώην απόφοιτος του Γυμνασίου των Αναβρύτων και Στρατιωτικών Σχολών Ελλάδος (τελείωσε 3 Στρατιωτικές Σχολές σε 2 χρόνια) πατέρας παιδιών που τελείωσαν Πανεπιστήμιο.

- Ο Σύνδεσμος Πρώην Αυλικών Υπαλλήλων της Αυτού Μεγαλειότητος

- Η Ένωση Μαθητών Σχολής Ευελπίδων περιόδου 1967-1970 (τότε διοικητής ήταν ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, εκείνος που ξέρετε, που σήκωνε βάρη και όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο το 1974, πήρε το ράντζο του και κοιμόταν στο πεντάγωνο).

- Η Ένωση Ανησυχούντων Ανώτατων Αξιωματικών περιόδου 1967-1974.

- Η Ένωση Συνταξιούχων Βασανιστών Αθωωθέντων στην περίοδο 1975-1976.

- Η Ένωση Υπερασπιστών της Ιδέας της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

- Η Ένωση Τρικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ»

- Η Ένωση Αξιωματικών Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης Θυμάτων Κακομεταχείρισης από τον ανακριτή Πρωτοδικών στην υπόθεση Λαμπράκη.

- Η Ένωση Δεσμοφυλάκων Πολιτικών Κρατουμένων Μακρόνησου και Γιάρου.

- Η Πανελλήνια Ένωση Θυρωρών Πολυκατοικιών.

- Η πρώην Μυστική Οργάνωση «Καρφίτσα».

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟ BLOCK ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΣΤΕ ΧΑΝΙΩΤΕΣ .
ΕΙΧΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΤΣΙ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΛΗΡΩΣΑ ΠΟΤΟ 11 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΥ CAFE ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ SERVICE .
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Θα ΚΑΝΩ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ .