Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 15/05/08

“Κανένα ευρώ σήμερα στην αγορά”
Σε «επαγρύπνηση κατά της ακρίβειας» καλεί τους πολίτες η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, επισημαίνοντας ότι συμμετέχει στο μποϋκοτάζ που έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. Το σύνθημα είναι κοινό: «Κανένα ευρώ στην αγορά, κτύπημα της ακρίβειας», τονίζει η Ένωση.

Η ακρίβεια είναι ένα οικονομικό τσουνάμι που πλήττει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ανεξαρτήτου κοινωνικού στρώματος», σημειώνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «έχει δημιουργήσει πανικό και ανασφάλεια, έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο συζήτησης και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αγορά, την οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας Το κράτος άρχισε να παραδέχεται ότι υπάρχει ακρίβεια, οι τοπικές επιχειρήσεις αγωνιούν για το μέλλον τους, αλλά εκείνοι που περισσότερο πλήττονται είμαστε εμείς οι καταναλωτές, που κάθε μέρα μετρούμε και ξαναμετρούμε το ευρώ, που μισθός ή μεροκάματο δεν φθάνουν να καλύψουν τις βασικές μας βιοτικές ανάγκες», υπογραμμίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Ακόμη, επισημαίνει ότι «αποχή από τις αγορές σημαίνει όχι χρήμα στις επιχειρήσεις, όχι πωλήσεις, στασιμότητα. Η αγορά είναι ο καθρέπτης της ευημερίας ή της εξαθλίωσης ενός κράτους, παρά τις προσπάθειες των κρατιστών και των λαϊκιστών να τη διαβάλλουν, να δείξουν άλλο εαυτό. Όταν το χρήμα πάψει να κυκλοφορεί, τα καταναλωτικά αγαθά δεν αγοράζονται, δημιουργείται έμφραγμα στον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά στον κλάδο των τροφίμων με περιορισμένη διατηρησιμότητα, αλλά και στο ίδιο το κράτος, διότι ο μεν ένας είναι κερδοσκοπικός φορέας, ο δε άλλος εισπρακτικός ισορροπιστής. Εμείς οι καταναλωτές», προσθέτει η Ένωση, «έχουμε τη δύναμη να στήσουμε ή να διαλύσουμε επιχειρήσεις, εμείς διαμορφώνουμε την εικόνα της αγοράς και της οικονομίας. Η εικόνα της εξαθλίωσης δεν τιμά ούτε τους πολίτες - καταναλωτές, μα πολύ περισσότερο την ίδια την πολιτεία».
Η Ένωση αναφέρει ακόμη ότι «μονόδρομος για μας τους καταναλωτές είναι η αντίσταση κατά της ακρίβειας. Χτυπάμε την ακρίβεια με την συμμετοχή μας στο μπουκοτάζ, ζητώντας από τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τα κέρδη τους. Ανεξέλεγκτη κινείται πλέον η ακρίβεια στην τσέπη μας. Το εργαλείο της αγοράς (χρήμα) έχει χάσει την κινητικότητα του στα χέρια μας. Η ακρίβεια, η κερδοσκοπία, η παραοικονομία, δεν περπατάνε μόνες τους, θέλουν τη συμμετοχή μας, ας τους δείξουμε έστω και μια μέρα τη δύναμή μας με το να απέχουμε από αγορές».

Πηγή Χανώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: