Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Εδώ δεν έχουμε μόνο Ελληνοποιήσεις.....αλλά και Κρητικοποιήσεις

Αρνιά Τουρκίας στην Κρήτη, ως Ελληνικά.
Για τα σφαγεία του Ηρακλείου προόριζαν οι επιτήδειοι το πρώτο φορτίο με 316 ζωντανά αρνιά που έφεραν μέσω της Κάσου. Φόβοι των κτηνοτρόφων για μεγάλη παρτίδα. Οι κερδοσκόποι πωλούν ακριβότερα έως 70% τα λαχανικά και 15% τα αμνοερίφι

Αρνιά Τουρκίας πλασάρονται στην Κρήτη ως Κάσου (Δωδεκάνησα), ενώ οι κερδοσκόποι... κάνουν υπερωρίες με αποτέλεσμα:

Να εκτοξεύονται πάνω από 70% σε μία μόλις εβδομάδα οι τιμές σε φρούτα - λαχανικά και γύρω στο 15% για το αρνάκι και κατσικάκι (λιανική και χονδρική πώληση).
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο
Εφιάλτες τα «ράλι» πετρελαίου - τροφίμων
Προς κατάργηση των επιδοτήσεων στις ενεργειακές καλλιέργειες
Οι κερδοσκόποι έφτασαν την αμόλυβδη στα 1,30€
Πέντε εταιρείες μοιράζονται κέρδη 100 εκ. τον χρόνο
Καλπάζει ο "μάυρος χρυσός"
Εξετάζουν φορολογικά «κίνητρα» για τους ποντοπόρους εφοπλιστές

Οι αυξήσεις αυτές είναι ενδεικτικές για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, αν δεν υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης).

Την... ανηφόρα όμως τραβούν και οι τιμές χονδρικής πώλησης (κεντρική αγορά Ρέντη), γεγονός που έχει επίπτωση στη διαμόρφωση των τιμών στη λιανική πώληση.
Αρνιά Τουρκίας στην Κρήτη, ως ελληνικά

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως χθες τα αμνοερίφια διακινήθηκαν μέσω της κεντρικής αγοράς Ρέντη σε τιμές αυξημένες κατά 3% έως 13%, ενώ τα εισαγόμενα από Βουλγαρία ακριβότερα κατά 10%, όπως και τα αμνοερίφια από τα Σκόπια.

Το μέγεθος της «ελληνοποίησης» των εισαγόμενων αρνιών, ιδιαίτερα εν όψει του Πάσχα, προκύπτει από υπόμνημα καταγγελίας που έκανε χθες στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και στις τοπικές λιμενικές και άλλες αρχές ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κρήτης.

Στη Σητεία

Αρνιά Τουρκίας στην Κρήτη, ως ελληνικά
Στο έγγραφο που παρουσιάζει το «Εθνος» αναφέρεται πως έφθασε στην Κρήτη (Σητεία), προκειμένου να «κρητικοποιηθεί» το πρώτο φορτίο με 316 αρνιά και να σφαγούν στο σφαγείο Ηρακλείου. Ο σύλλογος εκφράζει φόβους πως πρόκειται για μέρος μεγάλης παρτίδας ζωντανών αρνιών Τουρκίας που μέσω Δωδεκανήσου (κυρίως Κάσου) θα διοχετευθούν και στην Κρήτη.

Επισημαίνει δε σχετικά ότι παρότι το φορτίο διέθετε όλα τα νόμιμα παραστατικά και η φόρτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε παρουσία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, αυτά τα φορτία είναι κατ αρχήν ύποπτα ως προελεύσεως Τουρκίας λόγω:

1) Του χαμηλού κόστους αγοράς

2) Του υψηλού κόστους μεταφοράς

3) Των κινδύνων θνησιμότητας κατά τη βασανιστική θαλάσσια μεταφορά τους στην Κρήτη

4) Της πρόθεσης για «κρητικοποίηση» και διάθεσης αυτών στην Αθήνα.

Προς την κατεύθυνση της «ελληνοποίησης» τουρκικών αρνιών κινούνται και τα εξής ερωτήματα των κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κρήτης:

Οταν ο τελικός προορισμός αυτών των ζώων είναι η αγορά της Αθήνας, γιατί να μεταφέρονται ζωντανά στην Κρήτη επιβαρυνόμενα με τριπλάσιο κόστος μεταφοράς και δεν μεταφέρονται απ ευθείας στην Αθήνα σε σφαγεία με χαμηλότερο κόστος σφαγής και καλύτερη ποιότητα;

Οταν στην Κρήτη υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πράγμα που επιβάλλει την εξαγωγή σημαντικών ποσοτήτων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κρητική αγορά, γιατί εισάγονται στο νησί αρνιά και μάλιστα ζωντανά;

Οταν ακόμη οι τιμές παραγωγού στην Κρήτη είναι οι χειρότερες και οι εξευτελιστικότερες στη χώρα.

πηγή : Έθνος
Γράφει
Χαρ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: